Băsescu:Când era Ponta clătinat, îl presam până pleca. Nici nu mă uitam la Ponta, pur și simplu numeam un premier. Ponta e toxic.

Băsescu:Când era Ponta clătinat, îl presam până pleca. Nici nu mă uitam la Ponta, pur și simplu numeam un premier. Ponta e toxic.

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, duminica seara, la B1 Tv, in legatura cu Victor Ponta si anuntul sau de duminica ca in perioada recuperarii dupa operatia la genunchi este in imposibilitatea de a isi exercita functia, ca "Eu as fi avut exigenta sa trimita si un certificat medical. Nu anunti pe Facebook ca esti bolnav". Fostul sef al statului mai spune ca "I-a cerut neconstitutional lui Iohannis sa il numeasca pe Oprea. Constitutia spune ca daca premierul este in incapacitatea de a-si exercita functia, presedintele desemneaza un premier interimar. Faptul ca Victor Ponta ii spune presedintelui pe cine sa numeasca interimar arata un aranjament anterior. Parerea mea este ca si-a permis acest lucru pentru ca este un aranjament dinainte de a pleca la operatie. Este absolut neuzual ca primul ministru care se declara bolnav 28 de zile sa faca propunere de nominalizare pentru functia de prim ministru interimar. Daca nu a avut un aranjament e o mare greseala. "

 Principalele declarații ale lui Traian Băsescu: 

Despre situația lui Victor Ponta: 

Eu aș fi avut exigența să îmi trimită și un bilet medical. Nu anunti pe Facebook ca esti bolnav. I-a cerut neconstituțional președintelui Iohannis să îl numească pe Gabriel Oprea. Este opțiunea președintelui și nu a premierului de a nominaliza.

Ponta își va pierde și partidul. Părerea mea este că și-a permis acest lucru pentru că avea aranjamentul făcut înainte de a pleca. Dacă nu l-a avut, înseamnă că a făcut o mare greșeală. Eu cred că și-a luat un respiro. Este departe de a fi un om de plecare. A avut trei posibilități. Una, să demisioneze imediat. A ales cea ma proastă variantă, aceea de a tergiversa lucrurile. 
I-am predat mandatul domnului Văcăroiu două ore, cât am fost sub anestezie.

Cred ca si-a luat un respiro, in situatia dificila in care este ca prim ministru. Este departe de a fi un om pe plecare, a anuntat azi noi masuri populiste, TVA.

Vrea sa tergiverseze lucrurile, dar a ales cea mai proasta varianta. Nu il consider vinovat, justitia va decide. E acuzat de un conflict de interese din 2007-2008.

Nici un medic din lumea asta nu iti spune ca daca esti operat la genunchi...

Parerea mea este ca se va intoarce sa isi reia mandatul, daca nu se intampla altceva intre timp. Pot sa apara alte dosare, poate sa apara oricand un Rompetrol.

Ponta a avut trei posibilități: să demisoneze imediat ce a fost trimisă hârtia de la Miniterul Justiției către Parlament, al doilea moment a fost ziua votului când s-a solicitat și se pare că a ales cea mai proastă variantă, aceea de a tergiversa lucrurile. Mai avea o variantă să spună clar: sunt nevinovat îmi asum mandatul.

Despre situația din România

Mi-am facut niste notite privind situatia Romaniei: politica fiscala, poltica externa a devenit incerta, premier plecat, presedinte ezitant, lideri politici la toate partidele compromisi.

Administratia la toate nivelurile ei - administratie locala, Parlament, Guvern - e lovita din toate partile. De DNA. 

Țara care pierde 5,7 milioane de euro și premierul e în imposibiliatea de a-și exercia mandatul pentru o operație la picior, politica fiscală pusă sub semnul întrebării de finanțatorii României, lideri politici la toate partidele compromiși. În momentul de față singurii mari actori publici sunt procurorii. Mi se pare că se merge pe o strategie care pur și simplu demolează statul și pe mine mă îngrijorează. Statul se subrezește. Nimeni nu mai ia decizii pentru că orice om de afaceri care are o problemă face un denunț

Despre dosarul Șova-Ponta:

Trebuie o definiție clară despre ce înseamnă abuz în serviciu și ce înseamnă conflict de interese. 
E mult prea mult pentru Oprea. Eu spun că în momentul de față România are nevoie de un prim ministru să știe economie. Când Geoană a vrut să îi bage pe gât pe Voicu, și-a depus demisia. Nu spun că nu e potrivit să fie prim ministru, însă nu știe economie. 
Când era Ponta clătinat, îl presam până pleca. Nici nu mă uitam la Ponta, pur și simplu numeam un premier. Ponta e toxic.

Ponta are talent să facă politică, dar e imatur. Dacă ar fi să aleg, aș lucra cu Oprea

”Gabi Oprea deși e foarte orgolios, când Geoană a încercat să îi bage pe gât numiri și-a pus demisia și salut: nu a mai fost minsitru de interne, deși trecuse prin parlament. Vrea puterea, dar nu în orice condiții. Dar dacă i se ivește ocazia, nu o ratează. Acum eu nu spun că nu e potrivit să fie prim ministru, dar nu știe economia”,

Cu Oprea. Se ține de cuvânt, Ponta nu se ține de cuvânt, e un mincinos, nu e prost Ponta, are talent să facă politică, dar e imatur.

Despre Iohannis

“E o vraiște în toată administrația. Iohannis ar trebui să fie un președinte care să aibe autoritate. Statul român nu funcționează cu un președinte distant. Nu suntem la stadiul ăla, noi încă nu am ajuns acolo. Plus de asta, și românii au nevoie să știe unde merge țara”.

“Această depreciere rapidă a stării instituțiilor poate să mai aibe o explicație, poate să fie si lipsa de autoritate. Nu e vid de putere, dar instituțiile au început să acționeze pe cont propriu pentru că nu e nimeni să nu le dea o palmă peste ceafă”

Despre Omar Hayssam

”Omul ăsta a fost protejatul PSD-ului până când a organizat răpirea ziariștilor. Apoi a constatat acest individ că Băsescu e vinovat, mai rămânea să spună că eu i-am răpit. Cu asta se urmărește discreditarea mea și a mandetelor mele. Cei care vor discreditarea mandatelor mele uzează și de familia Bercea și de Omar Hayssam”

Despre anchetarea judecătorilor CCR

“Tiberiu Nițu e foarte prompt. Prin ce face Parchetul se prăbușește încrederea în ÎCCj. Un stat ordonat nu poate fucționa cu atacarea tututor instituțiilor simultan”, a explicat fostul președinte.

“Ori este o acțiune coordonată ori este una haotică. Nu vedeți că principalii actori nu mai sunt politicienii ci procurorii? O asemenea lovitură dată statului de sus până jos mi se parea prea mult”


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…