Berceanu: Nu am nicio legătură cu Microsoft, abia aștept să fiu chemat la DNA să lămurim lucrurile

Berceanu: Nu am nicio legătură cu Microsoft, abia aștept să fiu chemat la DNA să lămurim lucrurile

Fostul ministru PDL al Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat joi că nu are nicio legătură cu Microsoft și că abia așteaptă să fie chemat la DNA pentru a lămuri lucrurile.

"Nu am absolut nicio legătură cu Microsoft, dar absolut nicio legătură. Nu mă interesează Elena Udrea, nu mă interesează nici în legătură cu Sandu (n.r.-fostul ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu). Nu am vorbit decât de 10-15 ori în viața mea cu domnul Sandu, niciodată nu mi-a cerut ceva, niciodată nu i-am cerut ceva, niciodată nu mi-a dat ceva, nici măcar un pahar de apă, niciodată nu i-am dat ceva, vreun pahar cu apă sau o cafea, nu am discutat niciodată despre cazul Microsoft. Nu îmi explic cum apare numele meu în aceste cazuri, dar de abia aștept să mă cheme cineva la DNA ca să pot să spun și oficial lucrurile astea. Cei de la DNA nu m-au chemat și, dacă o să mă cheme, oricând mă duc, și astăzi după-amiază, și mâine dimineață, ca să lămurim lucrurile astea pentru că nu-mi face nicio plăcere să apară numele meu în nu știu ce citate pe acolo, care nici nu știu dacă sunt așa sau nu, eu le-am văzut doar la televizor" a spus Berceanu, la Palatul Parlamentului.

Radu Berceanu a adăugat că el nu mai este în conducerea centrală a PDL din 2004, iar acuzațiile lui Sandu s-au referit la campania electorală din 2009. De asemenea, el a precizat că nu știe dacă Gabriel Sandu aducea bani la partid pentru campanii electorale.

"Campania din 2009 (n.r. — a lui Traian Băsescu) nu s-a ținut la Modrogan, ci s-a ținut într-o casă unde nu am fost niciodată, era un sediu de partid al domnului Băsescu pentru că dânsul era președinte și așa s-a considerat că trebuie să se întâmple. Nu am participat la nicio întâlnire dintre cele legate de campania electorală de atunci, nu m-am ocupat decât de campania electorală de la Dolj, și de aia destul de puțin, pentru că eram ministru și la Transporturi, și la Agricultură", a precizat Berceanu.

Fostul ministru democrat-liberal a arătat că nu a mai vorbit cu Vasile Blaga "de vreun an" și cu Emil Boc de doi ani jumătate.

Potrivit presei centrale, care citează surse judiciare, Gabriel Sandu a susținut în fața procurorilor anticorupție că și alți foști miniștri, care până atunci nu au fost menționați în afacerea Microsoft, ar fi luat mită, printre care Radu Berceanu și Adriean Videanu.

Radu Berceanu a fost ministru al Transporturilor între 2006-2007 și între 2008-2010.

El a participat joi, la Palatul Parlamentului, la o dezbatere pe tema legislației pentru aeronavele ultraușoare, organizată de deputatul PSD Mihai Sturzu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...