Blaga despre postarea lui Ponta: Îl presează ai lui să candideze şi ştie precis că va pierde

Blaga despre postarea lui Ponta: Îl presează ai lui să candideze şi ştie precis că va pierde

Liderul PDL, Vasile Blaga, afirmă, comentând postarea premierului Victor Ponta, că acesta "minte cum respiră", dar că va ieşi de pe scena politică din toamnă pentru că "îl presează ai lui să candideze şi ştie precis că va pierde alegerile".

Vasile Blaga (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Preşedintele PDL, Vasile Blaga , a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu, ce părere are despre postarea premierului Victor Ponta , el răspunzând: "Domnul Ponta - nu ştiu câtă bază poţi să pui pe declaraţiile lui, că omul asta minte cum respiră".

Blaga a afirmat că oricum Victor Ponta va renunţa la viaţa politică din toamnă, pentru că va pierde alegerile prezidenţiale.

"Ne apucă plânsul când auzim că vrea să se lase de politică la finele acestui an. Oricum se va lăsa pentru că, pe de-o parte, îl presează ai lui să candideze şi ştie precis că va pierde alegerile, care vor fi câştigate de un om al dreptei. El ştie că-i va fi foarte greu, imposibil să câştige Preşedinţia şi exact cum a procedat el cu liberalii, pe care i-a aruncat ca pe o măsea stricată când nu a mai avut nevoie de ei, tot aşa vor proceda şi ai lui cu el", a adăugat liderul PDL.

El a susţinut că adevăratul mesaj al lui Victor Ponta transmite "lipsa totală de respect pentru instituţiile statului şi independenţa justiţiei".

"Ceea ce este cu adevărat deranjant este altceva, adevăratul mesaj pe care-l transmite: lipsa totală de respect pentru instituţiile statului şi independenţa justiţiei. Îl doare că, de zece ani, s-au făcut paşi importanţi în această direcţie", a spus Blaga.

Întrebat dacă postarea este un prim anunţ că Victor Ponta intenţionează să candideze pentru Preşedinţie, Blaga a răspuns: "Un prim anunţ că-i va fi foarte dificil să câştige alegerile prezidenţiale pe care, de fapt, nu le va câştiga niciodată şi, probabil, ceea ce este incalificabil, un mesaj de sprijin pentru cei din PSD care au probleme".

Blaga a făcut referire la mai multe cazuri de membri ai PSD cu funcţii importante care au probleme cu justiţia, afirmând că "jumătate sunt în puşcării, jumătate pe drum".

Liderul PDL Vasile Blaga şi membri ai Guvernului Alternativă participă, vineri, la Sibiu, la o dezbatere cu tema "Educaţia 2014 încotro", în care sunt prezentate propunerile PDL pentru rezolvarea problemelor din sistemul de învăţământ din România.

Premierul Victor Ponta a scris pe Facebook că în noiembrie, după câştigarea "ultimei bătălii", îşi doreşte să lase locul în politică altora , "mai tineri", iar el să recupereze din timpul pe care în ultimii 13 ani nu l-a acordat familiei şi celorlalte părţi bune şi frumoase din viaţa sa.

"În urmă cu exact 13 ani, pe 4 aprilie 2001, Premierul Adrian Năstase m-a numit în funcţia de Şef al Corpului de Control al Guvernului! Şi atunci m-am gândit cu regret, dar şi cu mândrie, la cariera mea anterioară de magistrat, dar aşa am crezut că pot să fac mai mult din ce mi-am propus în viaţă. Am încercat în toată această perioadă să folosesc poziţiile publice ocupate (secretar de stat, ministru, deputat, Prim-Ministru) pentru a schimba în bine ţara în care eu şi familia mea ne-am născut şi în care o să trăim tot timpul, cu bune şi cu rele. Cred că acest an este cel mai greu dintre toţi anii de până acum (plin de abuzuri, persecuţii politice, calomnii, nedreptăţi, trădari şi dezamăgiri) - dar şi miza sa este enormă!", scrie Ponta, în mesajul postat pe pagina sa de Facebook.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?