BOMBĂ/Senatorul Daniel Savu: "SRI a dat anchete presei ANCHETE ÎNTREGI. Un exemplu este cel al înregistrărilor din dosarul lui Mircea Băsescu"

BOMBĂ/Senatorul Daniel Savu: "SRI a dat anchete presei ANCHETE ÎNTREGI. Un exemplu este cel al înregistrărilor din dosarul lui Mircea Băsescu"

Senatorul Daniel Savu, fost ofiţer SRI şi membru în aşa-zisa comisie de control a activităţii SRI, a făcut marţi seara o dezvăluire incredibilă. SRI a furnizat Antenei3 înregistrările din Dosarul Mircea Băsescu. "SRI a dat anchete întregi presei. Un exemplu este cel al înregistrărilor din dosarul lui Mircea Băsescu", a spus Savu, enervat, într-un dialog cu Oana Stancu. Până acum, Antena3 lăsase să se înţeleagă că înregistrările provin de la rudele lui Bercea Mondial! Din păcate, pentru că s-a stabilit că SRI e bun şi e iubit de SUA, nimeni nu ridică un deget...

Toate şopârlele afiliate Antenei3 s-au şi grăbit să relateze aşa-zisul dialog incendiar dintre Savu şi Stancu. Ignorând însă, cu desăvârşire, adevărata ştire din acest dialog. Că SRI l-a livrat pe Mircea Băsescu. Furnizând la Antena3, exclusiv, înregistrările care trebuiau. Această declaraţie, coroborată cu declaraţia fostului procuror Eugen Iacobescu, în conformitate cu care ei (anchetatorii) ştiau că rudele lui Bercea se duc cu o sumă de bani la Mircea Băsescu dar nu au intervenit pentru că nu aveau mandat, lasă să se înţeleagă multe despre acest dosar controversat. În care toată lumea se află în arest. Intr-un paradox absolut... Tot la Antena3 fostul procuror Iacobescu a relatat că în noaptea când se presupune că rudele lui Bercea s-au dus acasă la Mircea Băsescu cu o geantă cu bani, anchetatorii, deşi îi filau, s-au retras după ce aceştia au intrat în casa fratelui fostului preşedinte pentru că nu aveau mandat de percheziţie. După ce a făcut aceste afirmaţii Iacobescu nu a mai apărut niciodată la televizor...

Iată cum a fost relatat la DCNews.ro acest scandal

Jurnalista Oana Stancu și fostul ofițer SRI Daniel Savu, membru în Comisia de Control a SRI din Parlament, au avut o polemică, în direct, marți seară, la Antena 3. Totul a degenerat într-un adevărat scandal. 

 UPDATE: Polemica dintre cei doi a dus la un adevărat scandal. Daniel Savu a afirmat că SRI i-a servit mai multe anchete jurnalistei Oana Stancu.

"Nu vă e rușine? Cât trebuie să vă mai rabd nerușinarea? Îmi spuneți mie că mi-a dat mie SRI-ul anchete?", a spus Oana Stancu.

Daniel Savu a replicat: "SRI a dat anchete presei întregi. Un exemplu este cel al înregistrărilor din dosarul lui Mircea Băsescu".

"E inclusiv vina mea, pentru că și eu însămi am căzut în capcana dumneavoastră și m-am enervat absolut inutil", a precizat, ulterior, în emisiune Oana Stancu asupra subiectului demarat de către senatorul PSD, cerându-și scuze de la telespectatori. 

---------------

Oana Stancu a opinat că discuția deschisă de către senatorul PSD Daniel Savu cu privire la informările SRI și mai ales la absența informărilor atunci când ar fi constatat că fostul președintele Traian Băsescu ar putea pune în pericol unele anchete nu este un subiect real. 

Iată polemica dintre cei doi din acest punct al discuției: 

Oana Stancu: Domnul Savu e membru într-o comisie, comiție mai degrabă... 

Daniel Savu: E peiorativ ceea ce spuneți?

Oana Stancu: Nu e peiorativ, lăsați-mă să spun. 

Daniel Savu: Păi atunci de ce spuneți comiție?

Oana Stancu: Subiectul este fals. 

Daniel Savu: E părerea dumneavoastră, încă o dată

Oana Stancu: Îmi dați voie să mi-o expun? Totuși, certați-mă după. 

Daniel Savu: Spuneți-o. Nu vă cert, dar eu vă spun că s-au făcut lucruri foarte grave. 

Oana Stancu:Eu vă înțeleg, bruiajul este și el un factor, o manevră de profesionist. Spuneam că într-o țară normală, în momentul acesta am fi avut o anchetă serioasă în privința activității SRI-ul, în privința activității domnului Coldea și am fi avut lumină până acum, pentru că un stat normal nu-și permite să existe dubii asupra unei instituții de importanța serviciului lui de informații. Cine să facă acest lucru? În România, noi am avut această făcătură de audiere a domnului Coldea, care a venit și a spus și nu e vina dumnealui. 

Daniel Savu: Dar nu e adevărat, nu e nicio făcătură, e conform legii. 

Oana Stancu: Bine, cine verifică dacă ceea ce a spus domnul Coldea, care poate să fie un profesionist desăvârșit și să nu fi mințit, cu nicio virgulă sau poate să fie un individ total bolnav de putere și să fie cum l-a descris doamna Udrea?

Daniel Savu: Parchetul Militar verifică. 

Oana Stancu: Eu cred că Parlamentul României ar trebui să fie preocupat de această chestiune și în primul rând să facă o comisie serioasă de anchetă iar SRI să prezinte un raport public în legătură cu aceste lucruri. 

Daniel Savu: Eu nu sunt de acord cu nimic, dar absolut cu nimic din ceea ce a spus doamna Oana Stancu. Domnul Coldea ne-a spus sub prestare de jurământ și orice a spus este opozabil în instanță.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”