BOMBĂ/Vanghelie a luat MITĂ ZECI de MILIOANE de EURO/ DNA face PERCHEZIŢII acasă la Marian Vanghelie şi la sediul Primăriei Sectorului 5

BOMBĂ/Vanghelie a luat MITĂ ZECI de MILIOANE de EURO/ DNA face PERCHEZIŢII acasă la Marian Vanghelie şi la sediul Primăriei Sectorului 5

UPDATE 14.40: Vanghelie a fost scos cu mascatii din locuinta sa dupa aproximativ cinci ore de perchezitii, si a fost dus la sediul Primariei, unde, de asemenea, au loc perchezitii, iar de acolo ar urma sa fie dus la DNA pentru audieri, potrivit Mediafax.

UPDATE 4/Valoarea contractelor cu probleme acordate de Vangelie depăşeşte 450 de milioane de euro. Dacă extragem comisionul de 20 la sută perceput la Bucureşti ajungem la o mită de 90 de milioane de euro.

UPDATE 3/Oana Mizil, ţiitoarea lui Vanghelie, este audiată la DNA. Deputata PSD a fost adusă cu mandat şi va fi pusă sub acuzare pentru activităţi incompatibile cu funcţia de parlamentar. Ea a declarat că nu știe despre ce e vorba și că nu a avut relații comerciale cu Vanghelie.

UPDATE 2/Vanghelie a fost ridicat de la locuinţa ăleia cu care trăieşte, Oana Mizil, şi a fost adus la percheziţiile de acasă.

UPDATE 1/Surse din cadrul anchetei susţin că valoarea mitei primită de primarul Sectorului 5 se ridică la fabuloasa sumă de ZECI de milioane de euro.

Procurorii DNA fac percheziții la domiciliul primarului sectorului 5, Marian Vanghelie. Potrivit unor surse judiciare, în acet momet mai sunt percheziții la Primăria Sectorului 5, la Administrația Domeniului Public Sector 5 și la sediul unei societăți comerciale. Ancheta privește lucrări publice acordate ilegal, în anul 2007, prejudiciul este de 2 miliarde de lei noi. Procurorii suspecteaza faptul ca Marian Vanghelie percepea un comision de aproximativ 20% sub diverse forme pentru atribuirea şi plata lucrărilor. Surse judiciare au explicat pentru “Evenimentul zilei” că sunt percheziții și la sediul societății Calex Business Grup din Sectorul 4 București.

Potrivit mass-media, "Calex Bussines Grup" SRL a administrat SC "Economat Sector 5" SRL- care avea ca acționar unic Consiliul Local Sectorul 5. "Calex Bussines Grup" il are ca Asociat unic pe  Tiberiu Bodea, prietenul din copilarie al Primarului Daniel Marian Vanghelie si fost angajat la Administratia Pietelor Sector 5 Bucuresti la începutul anilor 2000. Din informațiile furnizate de Registrul Comertului, SC "Calex Bussines Grup" are ca obiect principal de activitate administrarea hotelurilor, iar sediul social este expirat.

Comunicat DNA

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a corupției, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2007 – 2015.

În cursul zilei de 12 martie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în municipiul București și județul Ilfov, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Parchetului de pe lângă Tribunalul București și a Grupului de Lucru pentru Combaterea și Documentarea Infracțiunilor de Evaziune Fiscală și Spălarea Banilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...