BREAKING NEWS/Cotele OBLIGATORII au fost APROBATE! România va primi, în primă fază, 6.351 de refugiați.

BREAKING NEWS/Cotele OBLIGATORII au fost APROBATE! România va primi, în primă fază, 6.351 de refugiați.

Miniştrii de Interne ai statelor UE au aprobat, în reuniunea de marţi, sistemul propus de Comisia Europeană privind distribuirea a încă 120.000 de refugiaţi, anunţă preşedinţia luxemburgheză a Consiliului UE.

"Reprezentanţii statelor UE au aprobat marţi, la Bruxelles, cu o largă majoritate, o decizie de relocare a încă 120.000 de refugiaţi", anunţă preşedinţia luxemburgheză a Consiliului Uniunii Europene.

Principalii oponenţi - Cehia, Ungaria şi Slovacia - au fost depăşiţi în sistemul cu majoritate calificată după ce Polonia a renunţat la obiecţii, relatează EUObserver.

Ministrul ceh de interne a scris pe Twitter ca planul UE privind relocarea migrantilor a fost aprobat - Slovacia, Romania, Ungaria au votat impotriva, Finlanda s-a abtinut

Ministrul de Interne al Cehiei a criticat atitudinea Poloniei.

România nu acceptă mai mult de 1785, spunea, la începutul lunii, președintele Klaus Iohannis. Numai că azi, Comisia Europeană, a anunțat că toate statele vor fi obligate să accepte cote obligatorii.

România va primi, în primă fază, 6.351 de refugiați. 

În analizarea propunerilor făcute de Comisia Europeană sau de Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, Consiliul UE ia decizii pe baza "dublei majorităţi calificate" - 55% din statele membre UE (16 din 28), reprezentând cel puţin 65% din populaţia totală a UE. Astfel, minoritatea care poate bloca decizia trebuie să fie de cel puţin patreu state reprezentând peste 35% din populaţia UE.

Săptămâna trecută, Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne nu a reuşit să ajungă la o decizie privind distribuirea imigranţilor conform cotelor propuse de Comisia Europeană. Parlamentul European a aprobat joi propunerea Comisiei Europene privind repartizarea a 120.000 de imigranţi din Italia, Grecia şi Ungaria între statele membre UE.

O reuniune extraordinară a Consiliului UE este programată marţea viitoare, urmată de un summit special al Consiliului European, miercuri.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 VIDEO O filmare cu coloana oficială a lui Putin „alergând” spre Kremlin a stârnit controverse în Rusia

5 FOTO Rămas fără comandanți, Vladimir Putin a trimis pe frontul din Ucraina un general obez aflat la pensie / Ce se știe despre generalul Pavel