Campania pentru turul doi al alegerilor a început vineri și se încheie pe 15 noiembrie

Campania pentru turul doi al alegerilor a început vineri și se încheie pe 15 noiembrie

Campania electorală pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale a început vineri, după publicarea deciziei CCR de confirmare a rezultatelor primului tur în Monitorul Oficial, și se va încheia pe 15 noiembrie, ora 7,00.

Cei doi candidați validați de Curtea Constituțională, Victor Ponta (Alianța PSD-UNPR-PC) și Klaus Iohannis (ACL), vor avea la dispoziție șapte zile pentru a convinge electoratul.

Potrivit calendarului alegerilor, Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului, împreună cu reprezentanții serviciilor publice de radio și televiziune și cu participarea candidaților, stabilesc până cel târziu la data de 8 noiembrie orarul pentru campania electorală și repartizarea timpilor de antenă pentru accesul candidaților la serviciile publice de radio și televiziune.

Biroul Electoral Central, până cel mai târziu la data de 9 noiembrie, va comunica ordinea de înscriere a candidaților și a semnelor electorale ale acestora în buletinul de vot Regiei Autonome Monitorul Oficial și CCR.

Cererile de votare prin intermediul urnei speciale se vor depune în ziua de 15 noiembrie, între orele 18,00-20,00.

Secțiile de votare pentru al doilea tur de scrutin al prezidențialelor se vor deschide pe 16 noiembrie, la ora 7,00, și se vor închide la ora 21,00.

Conform legii pentru alegerea președintelui României, este declarat ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi valabil exprimate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA