Candidatura lui Ponta, contestată la CCR. Zegrean: Cele două contestaţii, respinse

 Augustin Zegrean a anunţat, duminică seară, că au fost respinse cele două contestaţii privind candidatura lui Victor Ponta la funcţia de preşedinte al statului.

"Verificăm toate contestaţiile", a spus preşedintele Curţii Constituţionale (CC), la intrarea în sediul instituţiei, potrivit Mediafax.

Zegrean a explicat că o contestaţie de acest fel înaintată CC trebuie dezbătută chiar dacă în ea nu sunt reclamate aspecte ce ţin de prevederile legale privind candidatura pentru Cotroceni.

Preşedintele CC a mai spus că la judecarea celor două contestaţii faţă de candidatura lui Ponta vor participa "şase-şapte" dintre cei nouă membri ai plenului CC, în condiţiile în care, potrivit lui Zegrean, doi dintre aceştia sunt plecaţi în străinătate.

Cele două contestaţii au fost depuse, sâmbătă seară, de "două persoane fizice, în nume propriu", au declarat anterior, pentru Mediafax, surse oficiale.

Ponta: „Nu am emoţii”

Liderul PSD, premierul Victor Ponta declară că nu are emoţii legat de contestaţiile care au fost depuse faţă de candiatura sa la alegerile prezidenţiale şi se arată absolut convins că toate procedurile au fost îndeplinite corect, relatează Mediafax.

Întrebat la România TV dacă cele două contestaţii faţă de candidatura sa la Preşedinţie îi dau emoţii, Ponta a răspuns: "Sincer, nu".

"Cred că la toate candidaturile, întotdeauna, s-au găsit nişte oameni care să le conteste. Nu am niciun fel de...şi nici nu pot să bănuiesc că s-ar afla în spatele acestora nu ştiu ce contracandidat. Sunt absolut convins că toate procedurile noi le-am îndeplinit corect - noi ştim să facem şi proceduri legale, nu ca alţii - şi nu se pune problema să fie ceva legat de candidatură", a adăugat Ponta.

Două zile pentru soluţionarea contestaţiilor

Conform Legii nr. 370/2004 pentru alegerea preşedintelui României, CC soluţionează astfel de contestaţii în termen de cel mult două zile de la înregistrarea lor. 

Hotărârile Curţii sunt definitive, se comunică de îndată Biroului Electoral Central şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

"În mod normal, soluţia privind cele două contestaţii va fi dată tot duminică seară", au adăugat aceleaşi surse.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, şi-a depus, miercuri, la Biroul Electoral Central, dosarul de înregistrare a candidaturii pentru alegerile prezidenţiale.

Lansarea candidaturii cu fast

În ziua în care a împlinit 42 de ani, Ponta şi-a lansat candidatura la alegerile prezidenţiale în faţa unui stadion pe cât de plin, pe atât de apatic. De fapt, a organizat o petrecere la care au participat 50.000 de oameni, unii veniţi din curiozitate, alţii prin ordin de partid.

De la festivitate au lipsit, surprinzător, Ion Iliescu şi Adrian Năstase, oamenii care se confundă cu PSD, dar, în schimb, a fost prezent premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

2 Excepțional text scris de Marian Godină despre „dezbaterea” cu Dăncilă! Cei care strigă isteric „vrem confrunt…

3 Hopa, lui Caramitru i-a revenit mintea la cap! Credem că a scris cea mai bună analiză făcută până acum

4 CEx cu scandal la PSD! Se țipă de se aude din curte / Dăncilă către Manda: Să spuneți că nu puteți câștiga alege…

5 Sosește „greaua” pentru Dăncilă! Se desecretizează Raportul 10 august! Era premier și a acuzat o lovitură de s…

recomandări

Te ia DNA: Catalin Chereches

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Caracatița asta evadează ca-n filme dintr-un borcan