Cătălin Ivan anunță că ar putea candida la președinția PSD

Cătălin Ivan anunță că ar putea candida la președinția PSD

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a anunțat că ar putea candida la președinția partidului, la congresul din primăvara acestui an.

"Iau în calcul și această variantă. Da, categoric!", a adăugat el, întrebat de jurnaliști, duminică, înainte de reuniunea Comitetului Executiv Național al PSD, dacă dorește să candideze la funcția de președinte al PSD.

Pe de altă parte, Ivan a declarat că va propune, în cadrul ședinței, suspendarea președintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, din toate funcțiile deținute în partid.

"Dl Dragnea trebuie să știe că, într-un partid modern, cel mai modern din România, când există suspiciuni asupra ta, când sunt dosare la DNA pe numele tău, deschise — bineînțeles, eu cred în nevinovăția d-lui Dragnea până când instanța se va pronunța — trebuie să te suspenzi din toate funcțiile de conducere", a afirmat Ivan, care a adăugat că va cere sancționarea lui Dragnea pe modelul altor colegi care s-au retras din funcțiile de conducere din PSD atunci când s-au deschis dosare la DNA.

Ivan susține, totodată, că ar putea fi sancționat pentru că, de fapt, nu este de acord cu Liviu Dragnea, și nu pentru că ar fi jignit două colege de partid într-o emisiune televizată, respectiv pe Viorica Dăncilă și pe Gabriela Firea.

"Se tot vehiculează, de câteva zile, această idee a sancționării mele și mă tot gândesc (...) care ar fi motivul sancțiunii. Singurul motiv, care ar putea fi un motiv real, e acela că nu sunt de acord cu dl Dragnea și nu scrie în statut că trebuie să fii de acord cu dl Dragnea. Eu cred că, în partid, pot să existe mai multe opinii, mai multe proiecte. Cred că dl Dragnea forțează o sancțiune a mea pentru că se teme că voi candida la congres împotriva domniei sale. Într-adevăr, lucrează la un nou proiect, este adevărat că, la congres, va exista și altă platformă, dar nu are de ce să se teamă dl Dragnea, asta ține de democrație", a spus Ivan.

Europarlamentarul PSD a negat că ar fi jignit, într-o emisiune televizată, două colege de partid.

"Am un mare respect pentru doamne, nu mi-aș permite să jignesc un coleg de partid. (...) Emisiunea era în direct, există înregistrare, oricine se poate uita pe înregistrarea respectivă. M-am uitat și eu aseară pe înregistrare cu mai mulți prieteni, poate mi-a scăpat ceva (...) Nu este absolut nimic jignitor în absolut tot ce am spus în emisiunea respectivă. Sunt dispus, cu ambele colege, să ne uităm încă odată pe înregistrare și dacă ceva le-a jignit, pot să-i cer și scuze, dar nu este nimic jignitor, este o emisiune care este pusă acum pe internet, oricine se poate uita", a declarat Cătălin Ivan.

El a negat, totodată, acuzația lui Liviu Dragnea, potrivit căreia ar fi "omul" lui Marian Vanghelie.

"Dl. Dragnea crede că oricine nu este de acord cu domnia sa are legătură cu Marian Vanghelie. Este o problemă personală lupta pe care o are cu Marian Vanghelie. Să și-o ducă singur, nu toți cei care în partid au o altă opinie decât Liviu Dragnea sunt oamenii lui Marian Vanghelie. Este o nouă modalitate acum în partid, cine nu e de acord cu Liviu Dragnea este cu Marian Vanghelie, am înțeles că și tineri de la TSD sunt 'vanghelioți', este o obsesie a dlui Liviu Dragnea. Având în vedere câte am făcut pentru partid, și știe dl Dragnea foarte bine (...), chiar și săptămâna asta am prevenit un atac foarte dur în Parlamentul European împotriva PSD, din funcția de șef al delegației până marți, mă deranjează", a spus Ivan.

El a adăugat că nu crede în tandemuri gen Ponta-Dragnea.

Președintele executiv al Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a declarat sâmbătă că europarlamentarul social-democrat Cătălin Ivan a ales să se războiască cu femeile din PSD.

"Nu am decât un singur comentariu de făcut. Un mare bărbat (Cătălin Ivan — n.r.), care a început să se războiască cu femeile din PSD. Este singurul meu comentariu. Ceea ce voi avea de spus voi spune în partid. Am făcut un singur comentariu pentru că mi l-ați cerut", a declarat președintele executiv al PSD la sediul formațiunii.

Președintele Organizației Femeilor Social-Democrate, Rovana Plumb, a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă, că duminică, în cadrul Comitetului Executiv Național al PSD, va solicita în numele organizației pe care o reprezintă sancționarea dură, potrivit Statutului partidului, a europarlamentarului Cătălin Ivan ca urmare a afirmațiilor acestuia la adresa colegelor sale de partid Gabriela Firea și Viorica Dăncilă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...