Câte semnături au strâns filialele PMP pentru susţinerea candidaturii lui Diaconescu la Preşedinţie

Câte semnături au strâns filialele PMP pentru susţinerea candidaturii lui Diaconescu la Preşedinţie

Filialele judeţene ale Partidului Mişcarea Populară au făcut publică situaţia semnăturilor strânse până acum pentru susţinerea candidaturii lui Cristian Diaconescu la Preşedinţie.

PMP Buzău a strâns peste 10% din semnături pentru Diaconescu;lider PMP:Diaconescu nu are notorietate

Organizaţia judeţeană Buzău a PMP a strâns până acum aproape 800 de semnături pentru susţinerea candidaturii lui Cristian Diaconescu la Preşedinţie, din cele 7.100 de semnături care ar trebui colectate din întreg judeţul, deşi liderul filialei consideră că Diaconescu suferă la capitolul notorietate.

Preşedintele PMP Buzău, Nicu Cristian, a declarat corespondentului MEDIAFAX că organizaţia pe care o conduce a declanşat campania de strângere de semnături pentru susţinerea candidaturii lui Cristian Diaconescu şi a strâns deja mai bine de 10% din numărul de semnături care revin organizaţiei buzoiene.

"Ieri (n.r - miercuri), aveam strânse cam 820 de semnături din totalul de 7.100 pe care trebuie să le strângem", a spus liderul PMP Buzău, care a menţionat că joi urmează să fie transmise la Bucureşti semnăturile strânse pentru evaluarea care ar urma să aibă loc luni.

În ceea ce priveşte candidatura lui Cristian Diaconescu, liderul PMP Buzău, Nicu Cristian, avocat de profesie, spune că îl consideră pe candidatul PMP un "om extraordinar" care suferă însă la capitolul notorietate.

"Eu am spus în conferinţele de presă dinainte de a se face desemnarea că o vom susţine pe Elena Udrea pentru orice funcţie ar candida. Şi când eram la PDL domnul Blaga s-a exprimat foarte sugestiv "ne place sau nu ne place Elena Udrea stă mult mai bine decât noi în preferinţele electoratului, notorietate, intenţie de vot…. Acum şi noi ne-am lovit de două probleme şi am înţeles că şi pe la Mehedinţi vin oamenii şi ne spun «Ce faceţi, domnule, v-aţi dat cu Diaconescu?», făcând referire la Dan Dan Diaconescu sunt oameni care întreabă cine este Cristian Diaconescu. Acum dacă nu are notorietate ce să mai vorbim de intenţie de vot. Eu îl respect pe omul acesta pentru că e jurist şi îl consider un tip extraordinar, dar problema este că nu va avea efectul scontat”, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele PMP Buzău, Nicu Cristian.

Chiar şi aşa, Cristian a mărturisit că organizaţia pe care o conduce va continua strângerea de semnături în pofida zvonurilor conform cărora Elena Udrea ar fi interzis organizaţiei de la Buzău să strângă semnături.

"Nu e nicio dispută. S-au făcut fel şi fel de interpretări cum că Elena Udrea ne-ar fi interzis să strângem semnături. Nici vorbă. Eu, astăzi (n.r. - joi), sunt plecat dar am rugat colegii să transmită la Bucureşti a doua tranşă de semnături pentru ca luni în Colegiul Naţional să se facă statistica. Semnăturile trebuie strânse până la jumătatea lunii septembrie. Mai avem o lună şi suntem în grafic, într-o lună strângem 7.100 de semnături, fără probleme", a declarat preşedintele PMP Buzău, Nicu Cristian.

PMP Giurgiu, 1.500 de semnături pentru susţinerea lui Diaconescu; la Vâlcea şi Călăraşi - 1.600

PMP Giurgiu a strâns peste 1.500 de semnături din cele 5.000 pe care organizaţia şi-a propus să le adune pentru susţinerea candidaturii lui Cristian Diaconescu la Preşedinţie, în timp ce în Vâlcea şi Călăraşi au fost colectate aproximativ 1.600 de semnături, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit preşedintelui PMP Giurgiu, Anton Marin, filiala judeţeană şi-a propus să strângă 5.000 de semnături pentru susţinerea candidaturii lui Cristian Diaconescu la Preşedinţie, iar până în prezent au fost adunate peste 1.500 de semnături.

”Până la 1 septembrie probabil că vom reuşi să adunăm toate cele 5.000 de semnături”, a declarat Anton Marin corespondentului MEDIAFAX.

Întrebat dacă susţine în continuare candidatura lui Cristian Diaconescu sau dacă Elena Udrea ar avea şanse mai mari la alegerile prezidenţiale, liderul PMP Giurgiu a spus că va respecta decizia partidului, care va fi luată în şedinţa programată marţi.

”După cum ştiţi va fi o şedinţă naţională marţi care va hotărî cine va fi reprezentantul nostru. Deocamdată am avut misiunea să strâng semnături pentru Cristian Diaconescu şi în continuare strângem semnături pentru domnul Diaconescu. Dacă şedinţa de marţi va hotărî altfel, vom merge cum va hotărî la nivel central partidul”, a afirmat liderul PMP Giurgiu.

Organizaţia judeţeană Vâlcea a PMP are ca ţintă colectarea a 6.000 de semnături pentru susţinerea candidaturii lui Cristian Diaconescu pentru funcţia de preşedinte al României, membrii filialei reuşind să adune până în prezent 800 de semnături.

”Până acum am avut mobilizaţi doar 20 la sută dintre oameni, timp este destul. Oamenii au fost în concediu, dar vor reveni şi nu ne facem probleme că nu vom aduna cele 6.000 de semnături” a spus preşedintele PMP Vâlcea, Marian Mirea.

Acesta a evitat însă să spună cine este, în opinia sa, candidatul cu cele mai mari şanse la alegerile prezidenţiale - Cristian Diaconescu sau Elena Udrea.

”Nu sunt în măsură să spun cine are şanse mai mari de a câştiga Preşedinţia. Noi, la nivel local putem să credem că un anumit candidat are şanse mai mari, însă la nivel naţional situaţia s-ar putea să fie alta”, a spus şeful PMP Vâlcea.

În Călăraşi, PMP a reuşit să colecteze aproape 800 de semnături pentru susţinerea candidaturii lui Cristian Diaconescu la alegerile prezidenţiale.

Liderul PMP Călăraşi, Dragoş Coman, a declarat corespondentului MEDIAFAX că filiala pe care o conduce vrea să strângă 4.600 de semnături de susţinere a candidaturii lui Diaconescu.

Întrebat dacă din punctul său de vedere Elena Udrea ar avea şanse mai mari la alegerile prezidenţiale decât Cristian Diaconescu, liderul PMP Călăraşi a spus că nu doreşte să răspundă.

PMP Prahova a strâns 20% din semnăturile pentru susţinerea lui Diaconescu; la Dâmboviţa - 2.000

PMP Prahova a strâns aproximativ 20 la sută din cele peste 22.000 de semnături pe care organizaţia şi-a propus să le adune pentru susţinerea candidaturii lui Cristian Diaconescu la Preşedinţie, în timp ce în Dâmboviţa circa 2.000 de persoane au semnat pe liste pentru Diaconescu.

Filiala judeţeană Prahova a PMP şi-a propus să strângă între 22.000 şi 25.000 de semnături pentru susţinerea candidaturii lui Cristian Diaconescu la alegerile prezidenţiale din noiembrie, iar până în prezent a reuşit să adune aproximativ 20 la sută dintre acestea, a declarat senatorul Andrei Volosevici , membru al organizaţiei.

”Săptămâna viitoare, luni, vom duce la Bucureşti între 4.500 şi 5.000 de semnături pentru susţinerea candidaturii lui Cristian Diaconescu. Listele cu semnături sunt încă în localităţi iar acţiunea de strângere a semnăturilor de susţinere este în desfăşurare”, a afirmat Volosevici.

PMP Prahova a obţinut unul dintre cele mai bune scoruri la alegerile europarlamentare din luna mai, având 6,95 la sută din voturi, scorul obţinut la Ploieşti fiind de 12,4 la sută.

Senatorul Andrei Volosevici a mai spus că între Elena Udrea şi Cristian Diaconescu, filiala îl va susţine la Preşedinţie pe candidatul care va fi considerat că are cele mai multe şanse pentru a intra în turul al doilea al scrutinului.

Şi în Dâmboviţa, organizaţia judeţeană a PMP a adunat aproximativ 2.000 de semnături pentru susţinerea candidaturii lui Cristian Diaconescu, din cele 8.600 care ar trebui strânse în judeţ.

Liderul filialei judeţene Dâmboviţa, Adrian Rădulescu , a declarat corespondentului MEDIAFAX că nu îşi face probleme în legătură cu faptul că aceste semnături nu ar putea fi adunate şi că acţiunea de strângere de semnături va fi mult mai susţinută după 1 septembrie, când se încheie perioada concediilor.

”Ne-am propus să facem mult mai puternic această acţiune după 1 septembrie, pentru că acum este perioada concediilor, iar mulţi dintre membrii conducerii sunt plecaţi. Am strâns aceste 2.000 de semnături foarte uşor. Nu îmi fac probleme că nu ne-am putea atinge ţinta propusă, aceea de 8.600 de semnături”, a spus Adrian Rădulescu.

Potrivit acestuia, la alegerile europarlamentare PMP a obţinut în Dâmboviţa 5,6 la sută din voturi, în municipiul Târgovişte fiind obţinut un scor de aproximativ 10 la sută.

PMP Mehedinţi susţine candidatura Elenei Udrea la Preşedinţie

Organizaţia judeţeană Mehedinţi a PMP susţine candidatura Elenei Udrea la Preşedinţie, liderul filialei spunând că, până acum, s-au strâns peste o mie de semnături pentru Cristian Diaconescu, dar că ”foarte multă lume nu-l cunoaşte” şi că ”nu ia atitudine publică faţă de temele zilei din politică”.

Potrivit preşedintelui PMP Mehedinţi, Eugen Golea, într-o săptămână s-au strâns peste o mie de semnături pentru susţinerea candidaturii lui Cristian Diaconescu la Preşedinţie, însă acţiunea decurge mai greu decât la europarlamentare, întrucât ”foarte multă lume nu-l cunoaşte”.

”S-au strâns peste o mie de semnături într-o săptămână. Suntem în target, dar din discuţiile purtate cu colegii mei care se ocupă de strângerea de semnături, înţeleg că merge mai greu comparativ cu strângerea semnăturilor pentru europarlamentare. Foarte multă lume nu-l cunoaşte, iar cei ca îl cunosc spun că nu ia atitudine publică faţă de temele zilei din politică”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX Eugen Golea.

Golea a precizat că miercuri seară a avut loc o întrunire a Consiliului Executiv Judeţean al PMP, în cadrul căruia organizaţia şi-a arătat susţinerea pentru candidatura Elenei Udrea la Preşedinţie, decizia urmând să fie transmisă de preşedintele filialei, marţi, la Colegiul Naţional al partidului, care va avea loc la Palatul Parlamentului.

Liderul PMP Gorj: Nu cred că PMP nu găseşte un candidat care să nu treacă de 10% în sondaje

PMP Gorj a strâns 800 de semnături pentru candidatura lui Cristian Diaconescu la Preşedinţie, liderul organizaţiei spunând însă că Diaconescu ”nu reuşeşte să treacă de bariera aceasta de 10%” în sondaje şi că nu crede că partidul nu poate găsi un candidat care să depăşească acest procent.

Preşedintele PMP Gorj, Nicolae Daviţoiu, a afirmat, miercuri, că filiala a strâns 800 de semnături pentru candidatura lui Cristian Diaconescu, din cele 5.000 care trebuie adunate până la 1 septembrie.

El a spus însă că la şedinţa de săptămâna viitoare a Colegiului Naţional al PMP va cere conducerii partidului sondajele de opinie pentru a vedea cine are şanse reale de câştig şi cine ar trebui să primească susţinere pentru lupta electorală din toamnă.

”E perioada de concedii acum, dar probabil facem 5.000 de semnături până la sfârşitul lunii. Nu asta e problema noastră. Eu nu cred că PMP nu găseşte un candidat care să nu treacă de 10% în sondaje. Cel mai bun din sondaje trebuie susţinut pentru că e clar că are şanse mai mari şi si reale pentru a se bate pentru candidatură. O să cer şi eu la şedinţa de săptămâna viitoare sondajele ca să ştim şi noi pentru cine muncim toamna aceasta. O spun fără orgolii, dar trebuie să ştim pentru cine vom alerga trei luni de acum încolo”, a declarat Nicolae Daviţoiu, fost candidat PDL pentru Colegiul 6 deputaţi din Târgu Jiu, colegiu câştigat de premierul Victor Ponta.

Daviţoiu a făcut aceste declaraţii la o săptămână după ce candidatul PMP la Preşedinţie, Cristian Diaconescu, a făcut o vizită în judeţul Gorj în cadrul căreia nu s-a întâlnit cu el sau cu colegii din organizaţie, ci doar cu colegii de la Fundaţia Mişcarea Populară.

”E şi vina dumnealui. E un profesionist desăvârşit, dar nu reuşeşte să treacă de bariera aceasta de 10%. Acum mai vin şi acuzaţiile acestea de la Elena Băsescu în care eu nu cred. Nu cred că preşedintele meu de partid îmi trimite listele să strâng semnături pentru candidat şi apoi ar cere în teritoriu să nu fie strânse semnături. Mie nu mi s-a cerut aşa ceva”, a spus Daviţoiu.

PMP Alba a strâns 10% din semnăturile pentru susţinerea candidaturii lui Diaconescu

PMP Alba a strâns până în prezent aproximativ 600 de semnături pentru susţinerea candidaturii lui Cristian Diaconescu la Preşedinţie, ceea ce reprezintă 10% din numărul total de semnături - 5.700 - care ar trebui să fie colectate de organizaţia judeţeană.

Preşedintele PMP Alba, deputatul Clement Negruţ , a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că organizaţia judeţeană a strâns aproximativ 600 de semnături pentru susţinerea candidaturii lui Cristian Diaconescu la Preşedinţie, ceea ce reprezintă 10% din numărul total de semnături care ar trebui să fie colectate în judeţ, respectiv 5.700.

El a mai spus că organizaţia va aduna toate semnăturile necesare conform ţintei propuse.

Întrebat cum comentează reacţiile unor lideri ai PMP care au criticat candidatura lui Cristian Diaconescu la prezidenţiale, Clement Negruţ a spus că nu doreşte să comenteze declaraţiile colegilor săi, dar că acestea ar trebui analizate de conducerea centrală a partidului.

"Eu sunt unul dintre cei care dacă are ceva de spus, spun cu subiect şi predicat. Eu, la momentul desemnării domnului Cristian Diaconescu, am considerat-o o decizie bună şi înţeleaptă a Partidului Mişcarea Populară. Am fost primul partid care ne-am desemnat un candidat fără să avem fel şi fel de simulări de alegeri. Or, un partid serios îşi desemnează un candidat care la momentul respectiv consideră că este cea mai bună opţiune. Legat de ceea ce am văzut şi eu în spaţiul public, declaraţiile unor colegi de-ai mei din Biroul Naţional, vă rog să îmi daţi voie să nu fac niciun comentariu, pentru că mă consider un om politic pe care nu îl ia gura pe dinainte", a spus Negruţ.

El a mai spus că săptămâna viitoare se va reuni conducerea centrală a PMP şi va dezbate şi acest subiect ce priveşte alegerile prezidenţiale.

"Eu consider că forurile statutare ale partidului, respectiv Consiliul Naţional de Coordonare şi Consiliul Executiv Naţional, să ne întâlnim şi să vedem în ce context au fost făcute declaraţiile colegilor mei. Eu consider că acum PMP are candidat pe domnul Cristian Diaconescu urmând ca marţi, când avem deja anunţată şedinţa celor două foruri, să vedem care este situaţia, dacă există cercetări sociologice şi avem o altă perspectivă în privinţa alegerilor prezidenţiale", a mai spus Negruţ.

PMP se va "consulta" cu preşedintele Băsescu pentru obţinerea unui scor "cât mai bun" al partidului în alegerile prezidenţiale, iar în acest moment, în formaţiune nu se discută despre schimbarea candidatului la prezidenţiale, declara, marţi, vicepreşedintele PMP Ştefan Vlaston.

"Nu există absolut nicio informaţie şi eu fiind membru în conducerea partidului nu am niciun fel de element care să mă ducă la această concluzie, la această idee că doamna Elena Udrea a interzis strângerea de semnături. Nu ştiu cine a intoxicat-o pe doamna Elena Băsescu, dar eu vă spun că nimic nu este adevărat din toată această poveste", spunea Vlaston, după ce a participat la o şedinţă de partid informală, la care au fost prezenţi preşedintele PMP Elena Udrea şi candidatul la alegerile prezidenţiale, Cristian Diaconescu.

PMP Iaşi a strâns aproximativ 2.000 de semnături pentru candidatura lui Diaconescu; ţinta - 12.000

Organizaţia judeţeană Iaşi a Partidului Mişcarea Populară a strâns până în prezent aproximativ 2.000 de semnături pentru susţinerea candidaturii lui Cristian Diaconescu la Preşedinţie, din cele 12.000 care ar trebui colectate în judeţ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele PMP Iaşi, deputatul Petru Movilă, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX că organizaţia a început campania de strângere de semnături pentru Cristian Diaconescu în urmă cu o săptămână, el precizând că ”lucrurile merg bine”.

”Am strâns 2.000. Ţinta noastră este să adunăm 12.000, adică o mie de semnături în fiecare colegiu din judeţ”, a afirmat Petru Movilă.

El a adăugat că nu sunt probleme în privinţa strângerii semnăturilor pentru candidatura lui Cristian Diaconescu în judeţul Iaşi şi că este optimist că se va atinge ţinta propusă.

De asemenea, deputatul Petru Movilă a declarat, referitor la nemulţumirile din interiorul PMP privind ritmul campaniei strângerii de semnături pentru Cristian Diaconescu, că au existat nişte erori de implicare din partea unor colegi de partid.

”Sigur că au apărut aceste erori. Dar avem un preşedinte al partidului, putem da comunicate de presă, fără să-şi dea fiecare cu părerea în afara PMP. Ar trebui să-şi ţină gura, să se abţină”, a afirmat Petru Movilă.

El a adăgat că ”politica este o activitate de echipă, nu se face individual”.

Vicepreşedintele PMP îl consideră pe Cristian Diaconescu ”un om serios, care nu e implicat în scandaluri şi cu o carte de vizită impresionantă”.

Întrebat dacă s-ar impune schimbarea prezidenţiabilului PMP, Petru Movilă a evitat un răspuns tranşant.

”Discuţiile cu semnăturile şi nominalizarea unui alt candidat sunt lucruri diferite. Atunci când Diaconescu a fost nominalizat au fost analizate toate situaţiile posibile. Acum, se va discuta totul în partid”, a adăugat vicepreşedintele PMP.

PMP Bistriţa-Năsăud, sub 400 de semnături pentru Cristian Diaconescu, dar este "în grafic"

Partidul Mişcarea Populară (PMP) Bistriţa-Năsăud a strâns sub 400 de semnături pentru susţinerea candidaturii lui Cristian Diaconescu la Preşedinţie, circa 8% din targetul fixat de conducerea centrală, însă reprezentanţii filialei spun că sunt "în grafic".

Prim-vicepreşedintele PMP Bistriţa-Năsăud, Geea Balazsy-Titieni, care are atribuţii de preşedinte interimar al filialei, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că, până în prezent, s-au adunat sub 400 de semnături.

"Conducerea partidului ne-a fixat ca target 4.500 de semnături. Noi am adunat câteva sute de semnături, sub 400 până acum, ceea ce reprezintă între 8 şi 10% din targetul fixat, dar suntem în grafic. Sâmbătă avem conferinţa judeţeană în care ne alegem conducerea statutară şi i-am rugat pe preşedinţii de organizaţii să vină şi cu listele de semnături pe care le-au mai adunat săptămâna aceasta. Suntem într-o etapă de organizare. Nu mai avem preşedinte de câteva luni", a declarat Geea Balazsy-Titieni care este, de altfel, şi singurul candidat la şefia PMP Bistriţa-Năsăud.

Preşedintele interimar al PMP Bistriţa-Năsăud, Vasile Borş, a demisionat din funcţie imediat după alegerile europarlamentare, el rămânând simplu membru.

Conferinţa judeţeană de alegeri va avea loc sâmbătă, în prezenţa a 200 de delegaţi din tot judeţul care reprezintă 29 de organizaţii locale.

La conferinţa judeţeană de sâmbătă, programată la ora 11.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Bistriţa, este aşteptat şi Cristian Diaconescu.

PMP Arad vrea să strângă 6.900 de semnături pentru Diaconescu, dar are sub 300 de membri

Organizaţia Arad a PMP vrea să strângă 6.900 de semnături pentru candidatura lui Cristian Diaconescu la Preşedinţie, dar nu are organizaţii locale constituite în judeţ, iar numărul membrilor este sub 300, astfel că în paralel cu strângerea semnăturilor are loc şi formarea filialelor judeţene.

Preşedintele PMP Arad, Florin Remeţan, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că în cele zece zile de când a început în judeţ acţiunea de strângere de semnături pentru candidatura lui Cristian Diaconescu la Preşedinţie, aproape o mie de persoane au semnat listele în judeţ.

Remeţan a spus că acţiunea se desfăşoară greu, atât pentru că PMP Arad nu are încă nicio organizaţie în judeţ, cu excepţia celei din municipiu, cât şi pentru că puţinii membri pe care îi are sunt în concediu.

"Deocamdată avem 280 - 300 de membri PMP în judeţ. Mulţi sunt plecaţi în concediu, de aceea merge mai greu cu strângerea semnăturilor în această perioadă. În plus, sunt şi zile caniculare, iar oamenii noştri merg din casă în casă, pentru că nu am cerut aprobări de la primării să punem corturi pe străzi. Membrii şi simpatizanţii vor aduna semnături mergând întâi de toate la familii şi cunoştinţe", a declarat Remeţan.

El a spus că organizaţia şi-a asumat să strângă 6.900 de semnături, listele urmând să fie predate la Bucureşti la jumătatea lunii septembrie.

"Eu cred că printr-o mobilizare bună vom atinge ţinţa, poate adunăm chiar 8.000. Noi mergem în paralel şi cu formarea organizaţiilor locale, aşa că noii membri semnează şi pentru Diaconescu", a explicat Remeţan.

PMP Cluj a strâns o mie de semnături pentru candidatura lui Cristian Diaconescu; ţinta - 10.000

PMP Cluj a strâns, într-o săptămână, circa o mie de semnături pentru candidatura lui Cristian Diaconescu la Preşedinţie, ţinta filialei fiind de 10.000 de semnături.

Preşedintele PMP Cluj, deputatul Adrian Gurzău , a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că acţiunea de strângere a semnăturilor a început în urmă cu o săptămână şi va fi accelerată în luna septembrie.

"Am început în urmă cu o săptămână campania de strângere de semnături pentru candidatura lui Cristian Diaconescu la Preşedinţie. Am strâns până acum circa o mie de semnături pe care nu le-am trimis încă la Bucureşti. Ţinta pe judeţ este de 10.000 de semnături. Procesul de strângere a semnăturilor va fi accelerat în luna septembrie, pentru că acum e perioadă de vacanţe, concedii, merge mai greu. Avem timp suficient să colectăm semnăturile", a spus Gurzău.

PMP se va "consulta" cu preşedintele Băsescu pentru obţinerea unui scor "cât mai bun" al partidului în alegerile prezidenţiale, iar în acest moment, în formaţiune nu se discută despre schimbarea candidatului la prezidenţiale, declara, marţi, vicepreşedintele PMP Ştefan Vlaston.

"Nu există absolut nicio informaţie şi eu fiind membru în conducerea partidului nu am niciun fel de element care să mă ducă la această concluzie, la această idee că doamna Elena Udrea a interzis strângerea de semnături. Nu ştiu cine a intoxicat-o pe doamna Elena Băsescu, dar eu vă spun că nimic nu este adevărat din toată această poveste", spunea Vlaston, după ce a participat la o şedinţă de partid informală, la care au fost prezenţi preşedintele PMP Elena Udrea şi candidatul la alegerile prezidenţiale, Cristian Diaconescu.

PMP Suceava a strâns 10% din semnăturile ce ar trebui colectate pentru Cristian Diaconescu

Organizaţia judeţeană Suceava a Partidului Mişcarea Populară a strâns până în prezent peste o mie de semnături pentru susţinerea candidaturii lui Cristian Diaconescu la Preşedinţie, din cele 10.100 de semnături ce ar trebui colectate în judeţ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele PMP Suceava, Cornel Popovici, a declarat corespondentului MEDIAFAX că organizaţia a început campania de strângere de semnături pentru susţinerea candidaturii lui Cristian Diaconescu.

"Sunt peste o mie deja strânse", a spus liderul PMP Suceava, care a menţionat că săptămâna viitoare se va efectua prima centralizare a formularelor completate care sunt distribuite în judeţ.

El a adăugat că ţinta organizaţiei PMP Suceava este să colecteze 10.100 de semnături pentru Cristian Diaconescu.

"Poate aşteptările erau mai mari ca cei care îşi dau semnătura să fie mai mulţi. Noi încercăm să ne atingem ţinta", a spus Popovici.

PMP se va "consulta" cu preşedintele Băsescu pentru obţinerea unui scor "cât mai bun" al partidului în alegerile prezidenţiale, iar în acest moment, în formaţiune nu se discută despre schimbarea candidatului la prezidenţiale, a declarat, marţi, vicepreşedintele PMP Ştefan Vlaston.

"Nu există absolut nicio informaţie şi eu fiind membru în conducerea partidului nu am niciun fel de element care să mă ducă la această concluzie, la această idee că doamna Elena Udrea a interzis strângerea de semnături. Nu ştiu cine a intoxicat-o pe doamna Elena Băsescu, dar eu vă spun că nimic nu este adevărat din toată această poveste", a spus Vlaston, după ce a participat la o şedinţă de partid informală, la care au fost prezenţi preşedintele PMP Elena Udrea şi candidatul la alegerile prezidenţiale, Cristian Diaconescu.

Reprezentanţii PMP au " încredere" că în următoarele săptămâni vor aduna numărul necesar de semnături pentru susţinerea candidaturii lui Diaconescu, dar acum, fiind vacanţă, acţiunea merge "mai greu", a spus Vlaston.

Fostul europarlamentar PMP Elena Băsescu, fiica preşedintelui susţine, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că organizaţiile PMP au «probleme» în a strânge semnături pentru candidatul la prezidenţiale Cristian Diaconescu "deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru".

"Doamna Ruxandra Dragomir se preface că nu ştie despre ce este vorba: organizaţiile au «probleme» în a strânge semnături pentru Cristian Diaconescu deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru", scrie Elena Băsescu într-o postare de marţi seară pe pagina sa de Facebook.

În continuarea acestui mesaj, ea face o trimitere la o informaţie de presă în care se arată că membri din PMP ar contesta candidatura lui Cristian Diaconescu la Preşedinţie şi că, potrivit unei declaraţii a preşedintelui organizaţiei de femei a PMP, Ruxandra Dragomir, Diaconescu ar avea probleme în strângerea de semnături, până în prezent reuşind să adune doar 7.000, pentru înscrierea în competiţia electorală fiind necesare 200.000 de semnături.

Candidatul PMP pentru alegerile prezidenţiale, Cristian Diaconescu, a declarat la sfârşitul lunii iulie, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Băsescu a semnat la prima poziţie pe lista de susţinători ai candidaturii sale în alegerile prezidenţiale, adăugând că momentul a avut loc în timpul unei întâlniri "de rutină" cu şeful statului.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...