Cazul Ponta: dovada că în SIE sunt și multe javre




Cazul Ponta: dovada că în SIE sunt și multe javre

 O mulțime de lucruri esențiale, care decurg din faptul că Ponta a fost ofițer acoperit al SIE, lipsesc în aceste zile din dezbaterea publică. De ce? Pentru că aproape tot ce se spune public despre servicii este controlat chiar de aceste structuri, prin majoritatea ”marilor analiști” ai neamului, aflați într-un fel sau altul în solda serviciilor și/sau în situații de dependență față de acestea.  Liderii de opinie neafiliați la servicii ori n-au minimele informații de context care să le permită să emită raționamente valide, ori cunosc substraturile atât de bine încât, din grija acelorași servicii, nu ajung niciodată la microfon pentru a se exprima.

Punctez, în continuare, ce nu s-a spus deloc sau s-a spus doar în șoaptă, după ce s-a aflat că Ponta a fost acoperit al SIE.

Încă dinainte de 1989, spionii români au fost renumiți pentru patriotismul, inteligența, ofensivitatea și profesionalismul lor. Deși temuți de structurile de intelligence ale marilor puteri, spionii români erau respectați și admirați, inclusiv prin prisma informațiilor pe care serviciile noastre le furnizau aliaților occidentali, în cadrul diverselor parteneriate. În mare parte, după 1990 s-au menținut aceleași standarde de profesionalism. Cu o mică – mare diferență. Nici SIE, nici SRI n-au scăpat de cancerul care a cuprins toate instituțiile de stat. Pe lângă ofițeri de elită, acoperiți sau la vedere, există în schema de personal a acestor servicii foarte multă clientelă politică, rubedenii ale unor oameni de afaceri, copii de ”foști” ș.a.m.d. Cinismul cu care, cel mai recent, Maior și Meleșcanu au semnat pentru angajarea a cel puțin câteva sute de astfel de paraziți are ca principal efect demotivarea și scârbirea ofițerilor intrați pe ușa din față, fără recomandare, fără pile, fără a-și plăti angajările. Niște servicii în care ofițerii apți să-și facă treaba acționează în scârbă ajung să fie, mai devreme sau mai târziu, niște structuri de decor, total ineficiente, care doar sug din bugetul țării. Atât Maior, cât și Meleșcanu, au avut niște criterii de angajare foarte laxe în fața influențelor de orice fel, și în primul rând a celor politice.

Paranteză: cu doar câteva luni în urmă, unul dintre multi-miliardarii din Târgu Jiu mi se confesa că este foarte dezamăgit deoarece un deputat  de Gorj – el mi-a dat nume, eu nu-l dau, că mi-e scârbă de amândoi – l-a mințit că-i angajează fiica în SIE. Soluția SIE era ultima. Gagica fusese respinsă de multe alte instituții de stat. Dar la SIE, cum piloșii – mulți dintre ei retarzi – sunt secreți, era loc, nu-i așa?

În afară de spionii angajați ca să-i fie bine țării, în SIE sunt multe javre angajate ca să le fie bine lor. Una dintre acestea este Victor Ponta. Un tip profund nepatriot, care minte cum respiră, lipsit de orice substanță, de orice principii, de orice valori. Ca să fii spion, trebuie să îți poți autoimpune o disciplină de fier. Amintiți-vă ce curvăsării a făcut Ponta prin Târgu Jiu, ca președinte al Tineretului Social Democrat, imediat după 2001, la ieșirea din SIE. Noi toți plătim prețul acestor destrăbălări, fiind obligați să suportăm niște toante în Primăria Târgu Jiu și în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia. Un fost spion nu s-ar fi putut purta așa niciodată. Lui Ponta i-a fost ușor, pentru că el a fost și a rămas mereu la fel. El spion nu a fost niciodată. Javră, da.

Acum, când tot mapamondul a aflat că Ponta a fost spion, s-a șubrezit considerabil mitul spionului român. Avem dovada că SIE facilitează parvenirea socială, înrolând ca ofițeri sub acoperire inși ca Ponta, interesați doar să ardă etapele devenirii lor, prin orice mijloace.     

Pentru mine, ca român, nu e deloc confortabil să știu și să scriu că foarte probabilul viitor președinte este o javră. Încă o dovadă: cel mai bagabont procuror, după ce nu mai profesează, rămâne cu o aversiune față de fărădelegi.Fostul procuror Ponta nu i-a deranjat cu absolut nimic pe mahării din Gorj, ”județul lui”, preferând postura mult mai profitabilă de răsfățat și de întreținut al lor. În cei 10 ani de când e deputat de Târgu Jiu, a primit sute de petiții despre polițiști, procurori și judecători corupți. N-a făcut nimic să îndrepte lucrurile, pentru că niște instituții slabe se încadrează perfect în decorul în care lui îi e cel mai bine, cel mai călduț.

În altă ordine de idei, dezvăluirea făcută de Traian Băsescu a zdruncinat foarte serios multe dintre misiunile actuale, în derulare,ale SIE, purtate în afara țării prin ofițeri cu diverse acoperiri. Spre deosebire de omologii lor din SRI, spionii din SIE își riscă inclusiv viața. Ei sunt infiltrați în locuri și medii controlate de ținte ale SIE cu un comportament contra-informativ extrem de accentuat. Sunt convins că, începând din aceste zile, cercetătorii, magistrații, ziariștii, profesorii, oamenii de afaceri români aflați cu diverse treburi, trimiși sau nu de SIE, în afara țării, vor fi tratați cu mai multă reticență, cu mai multe rezerve, cu mai multă atenție. De dragul doamnei Udrea, Băsescu a pus în spatele spionilor români pietre de moară. La stresul natural, curent cu care acționau, se adaugă stresul generat de atenția crescută de care beneficiază acum din partea țintelor printre care s-au infiltrat, în cadrul unor operațiuni extrem de complexe ce durează, cel mai adesea, ani de zile. S-a ajuns aici pentru că Băsescu o iubește pe Udrea mai mult decât țara.

Un ultim aspect: deși Ponta a fost mai degrabă un spion doar scriptic, dotat cu un simplu pistol cu apă, în situația foarte probabilă în care va deveni președinte, relația României cu Italia nu va fi dintre cele mai bune, întrucât în spațiul public s-a speculat intens că Ponta ar fi activat, ca spion, în acea zonă. Persoanele cu care a relaționat el în acea perioadă au legături cât se poate de strânse la nivelul structurilor guvernamentale din Italia. Partea și mai proastă este că Italia are mulți prieteni care ne pot întoarce, și ei, spatele.

Nimic din toate acestea nu s-ar fi întâmplat, dacă în SIE și în SRI n-ar fi, pe lângă spioni, și multe – multe javre.

http://www.gorjnews.ro/slider/cazul-ponta-dovada-ca-in-sie-sunt-si-multe-javre.html


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /