Ce a AFLAT Băsescu de la fostul ofițer SRI

Ce a AFLAT Băsescu de la fostul ofițer SRI

Întâlnirea de taină devoalată, se spune, de servicii, dintre Traian Băsescu și un fost ofițer SRI care a lucrat la secția Prahova a provocat un scandal. Într-un mail trimis redacției Comisarul.ro, Adrian Radu, al cărui conținut se vrea o scrisoare deschisă către președintele Klaus Iohannis, pune 11 întrebări. Probabil că ele sunt retorice. Iar răspunsurile, aflate în mapa pe care o avea asupra sa la întâlnirea cu Băsescu sunt acum, sub formă de documente în copie, în posesia fostului președinte.

1. Care este suma platita de SRI din bani publici si/sau alte activitati  pe contractele preferentiale de IT pentru firmele aflate in sfera de influenta ale lui Sebastian Ghita?

2. Cate din aceste contracte sunt acordate prin incredintare directa de catre SRI firmelor lui Sebastian Ghita?

3. In acelasi context, ce reprezinta actele prezentate in exclusivitate de Nasul tv si ZiuaNews.ro - semnate de Sebastian Ghita si un ofiter SRI din cadrul DJI Prahova (Autobiografie si solicitarea Avizului de Securitate pentru Sebastian Ghita, in anul 2004)?

4. Care este suma platita de SRI din bani publici si/sau alte activitati, in anul 2012, pentru rebranduirea SRI si sondajele de opinie realizate de firma The Group patronata de Mihaela Nicola?

(Anul 2012 a fost un an de criza, fapt ce a fost declarat de toate guvernele care au condus Romania. In aceste conditii, de unde a avut SRI-ul bani pentru rebranduire si ( deontologii pot sa verifice singuri  din declaratia 359 a firmei The Group), de unde au venit banii platiti drept contract pentru care SRI-ul a fost rebranduit.

Se cunoaste pe piata publicitara faptul ca firma in cauza este una din cele mai scumpe firme, iar doamna Nicola Mihaela este fiica unui fost ofiter de securitate - lucru pe care il afirma inclusiv Florian Coldea intr-o videoconferinta cu toata tara, in cadrul sistemului).

5. Care este numele firmei care a castigat contractul pentru ‘’modernizarea’’ Spitalului SRI de la Balotesti, deci un contract cu statul?

6. La momentul castigarii acestei licitatii firma in cauza  era in insolventa si din punct de vedere legal nu avea drept de participare la licitatie?.

7. In acelasi context, cum a fost posibila  ca, aceeasi firma sa castige contractual de reabilitare a noului Sediu al SRI Prahova?

8. Florian Coldea cunoaste sau nu daca, pentru cele doua licitatii suspecte sus mentionate in care SRI a fost beneficiarul s-ar fi putut  obtine diverse avantaje materiale de catre ofiteri cu functii din Conducerea SRI, inclusiv de catre Florian Coldea (a se vedea vila de la Corbeanca -    omisa din declaratia de avere)?

9. Domnule Presedinte Klaus Iohannis, va rog sa il intrebati pe Generalul Florian Coldea daca considera  o noua coincidenta faptul ca sotia dansului, Dorina Coldea este Comandantul Centrului de Psihologie al SRI?

10. Este adevarat ca, pentru a se debarasa de subalternii sai care sesizeaza organele de cercetare penala cu acte si fapte ilegale savarsite de ofiteri din conducerea SRI, Generalul Florian Coldea   ii trimie la sotia dansului (Centrul de Psihologie) la un test de ‘’fidelitate’’ pe care normal il pica si le retrage avizul de securitate obligandu-i sa isi depuna demisia si daca nu vor ii trece in rezerva in mod ilegal?

(Este cazul recent al unui sef de birou din cadrul Directiei E –protectie interna,Daniel Florea si a altor doi ofiteri).

11. Este adevarat ca SRI si personal  Florian Coldea a detinut pana in anul 2012 sau  mai detine – ca ofiter coordonator, ofiteri acoperiti SRI in Parchete sau Judecatorii in mod ilegal? (Atasez declaratia data in luna 06. 2014 in fata procurorului de Daniel Florea pe cand inca era ofiter activ la SRI, sef de birou in cadrul Directiei E - de unde rezulta incalcarea flagranta a legii de catre SRI).

Declarațiile lui Daniel Florea le puteți citi  AICI  și  AICI .



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…