Ce au făcut parlamentarii în timpul şedinţei solemne NATO - FOTO, VIDEO

Ce au făcut parlamentarii în timpul şedinţei solemne NATO - FOTO, VIDEO

O mare parte din aleşii prezenţi la şedinţa solemnă a Parlamentului pentru celebrarea a 10 ani de la aderarea la NATO şi-au petrecut acest răstimp pe reţelele de socializare, pe portalurile de ştiri ori discutând în paralel cu discursurile de la tribună.

Şedinţa solemnă pentru aniversarea a 10 ani de apartenenţă a României la NATO i-a reunit în aceeaşi sală, într-un cadru protocolar, atât pe preşedintele Traian Băsescu, cât şi pe premierul Victor Ponta, pe şefii serviciilor secrete, şeful statului major general, foştii preşedinţi ai României, Ion Iliescu şi Emil Constantinescu , foşti premieri, reprezentanţi ai ambasadelor şi principesa Margareta.

Şefului statului i-a fost rezervat un loc special de către cei de la serviciul de protocol al Camerei Deputaţilor, un jilţ de lemn sculptat, aşezat central, în faţa prezidiului.

Traian Băsescu i-a putut urmări pe fiecare dintre vorbitori din profil spate şi nu a întârziat să-i aplaude pe fiecare. Totuşi, preşedintele a putut fi observat în momentul în care şi-a dat jos ceasul de la mână, aşezându-l în faţa sa pe o masuţă, el fiind programat să-şi susţină discursul la finalul reuniunii.

Dacă premierul Victor Ponta a omis să-l salute pe preşedintele Traian Băsescu, în debutul discursului său, adresând salutări doar "preşedinţilor", actualul şef al statului i-a nominalizat în persoană atât pe Ion Iliescu, cât şi pe Emil Constantinescu, iar la Victor Ponta s-a referit doar cu titulatura de "premier".

În paralel cu discursurile de la tribună, una dintre cele mai active prezenţe din sală a fost deputatul Elena Udrea . Ea s-a întreţinut în primă instanţă cu deputatul Clement Neguţ, care i-a fost coleg de bancă parlamentară pentru o perioadă îndelungată. În acest timp, Udrea a folosit permanent telefonul mobil şi tableta, schimbând ocazional câteva vorbe cu Neguţ, dar postând pe o pagină de socializare un articol în care îi ura "La mulţi ani!" lui Victor Ponta de 1 aprilie. "Ziua păcălelilor îl defineşte cel mai bine pe premier", comenta Udrea pe Facebook.

La un moment dat, Neguţ s-a mutat pe un alt scaun, pentru ca liderul PMP Eugen Tomac să-i ia locul, iar discuţiile dintre cei doi colegi de pupitru să ia amploare. În timpul discursului lui Traian Băsescu, Udrea i-a făcut o fotografie lui Tomac cu tableta personală.

De altfel, preocupat de telefonul mobil sau tabletă au fost şi premierul Victor Ponta, dar şi Mircea Geoană , în momentul în care la tribuna Parlamentului vorbea preşedintele PDL, Vasile Blaga.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu , nu a fost preocupat de telefonul mobil, însă a vorbit cu Puiu Haşotti sau Dan Motreanu , în timpul discursurilor.

Unii parlamentari au fost ocupaţi în mod constant cu telefoanele mobile sau tabletele, între aceştia numărându-se deputatul PDL Roberta Anastase, care răsfoia digital un tabloid. Alţii au răsfoit o carte distribuită mai multor parlamentari, intitulată "Atlas Istoric al Românilor, cu cetiri istorice pentru uzul şcoalelor secundare şi normale".

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…