Cele mai dure atacuri la adresa lui Iohannis de la începerea campaniei electorale: Gângav, nu-l duce capul, ne va lăsa fără ţară, nu are copii

Cele mai dure atacuri la adresa lui Iohannis de la începerea campaniei electorale: Gângav, nu-l duce capul, ne va lăsa fără ţară, nu are copii

Cele mai dure atacuri la adresa lui Iohannis de la începerea campaniei electorale: Gângav, nu-l duce capul, ne va lăsa fără ţară, nu are copii

PSD si posturile de televiziune apropiate de Victor Ponta au intensificat criticile la adresa candidatului ACL, Klaus Iohannis, ajungandu-se la atacuri la persoana si la reprosuri ca acesta nu are copii. De remarcat ca aceste atacuri vin de la persoane care se ocupa exact de comunicarea PSD-ului - Dan Sova si Gabriela Firea - in conditiile in care Victor Ponta promoveaza un discurs de vitrina, pacifist, care are in centru stoparea conflictului din societate.

 Ziua de miercuri a fost marcata de doua atacuri sub centura la adresa lui Klaus Iohannis. Gabriela Firea, din postura de purtator de cuvant al campaniei prezidentiale a PSD, l-a criticat pe Iohannis pentru ca nu are copii, spre deosebire de Victor Ponta.

Dan Sova, purtator de cuvant al PSD, a trecut la un registru si mai jos, afirmand ca Iohannis este "gangav, incet la minte" si "nu poate vorbi fara prompter".

Aceste declaratii vin pe fondul multiplicarii paginilor pe Facebook care raspandesc mesajul ca primarul Sibiului este omul lui Basescu, ca nu isi poate justifica averea si ca a facut trafic cu copii.

Toate acestea par sa contrazica "mesajul" lui Victor Ponta expus in programul sau prezidential care are ca titlu "Marea unire a romanilor" si in care se arata inca din deschiere:

"Va fi imposibil sa cladim ceva durabil daca nu vom reusi sa fim impreuna, si nu vom reusi sa fim impreuna daca, din cele mai inalte pozitii ale statului roman, vor porni mereu mesaje incarcate de ura, dispret, violenta sau intoleranta. De aceea, cred ca primul pas dupa 16 noiembrie este sa oprim scandalul, sa punem capat starii de conflict din societatea noastra, sa pacificam Romania si sa orientam toate resursele pe care le avem spre constructie, spre dezvoltare, spre bunastare".

Gabriela Firea, atac sub centură la Klaus Iohannis: îl acuză că nu are copii

Gabriela Firea, purtatorul de cuvant al campaniei prezidentiale a PSD, l-a atacat marti pe candidatul ACL la presedintie pe motiv ca nu are copii. Firea l-a comparat pe Iohannis cu Ponta si l-a acuzat pe candidatul liberal ca pune mai mult pret pe investitiile in imobiliare decat pe cele in educatia copiilor.

"Din punctul meu de vedere, a fi un bun familist inseamna nu doar a fi casatorit, ci si a avea copii... Nu esti un om complet fara sa cresti un copil si consider ca mai ales acea afirmatie pe care a facut-o, sa spunem din greseala, dar ea ramane in spatiul public, si anume, ca neinvestind in educatia copiilor a investit in imobiliare, dl. Iohannis practic a spus ceea ce gandea, ca, intr-un fel, pune mai mult pret pe investitia in imobiliare decat in educatia copiilor. Victor Ponta este un bun familist, este casatorit, are un baiat, Andrei, are o fetita, Irina, si sunt convinsa ca-si mai doresc Daciana si Victor copii si eu le urez, ca mama deja a trei copilasi, sa mai aiba", a spus Gabriela Firea, citata de Agerpres.

Ea l-a acuzat pe Iohannis ca nu a infiat un copil: "Nu toata lumea poate sa aiba in mod natural copii, pentru ca pot sa apara probleme de sanatate, dar poti sa infiezi un copil daca vrei sa ai o familie completa din toate punctele de vedere si mai ales ca, din perspectiva financiara, nu cred ca se punea problema ca familia Iohannis sa nu poata sa ingrijeasca unu-doi copii".

Reamintim ca Gabriela Firea are doi copii din casniciile anterioare celei cu primarul PSD de Voluntari, Florin Pandele. Fiul sau cel mai mare a picat anul acesta examenul de Bacalaureat dupa ce a obtinut nota 1,2 la Limba Romana, 5,15 la Istorie si 3,6 la Sociologie, fiind astfel declarat respins (sursa - Gandul).

Cum l-a făcut Dan Şova "gângav" pe Klaus Iohannis fără să cunoască sensul cuvântului

Purtatorul de cuvant al PSD, Dan Sova, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa la Alba Iulia, comentand faptul ca Iohannis ar fi preferat de alegatori in Transilvania, ca nu crede ca ardelenii vor vota "un gangav", "un om incet la minte" si care "nu poate vorbi fara prompter", potrivit Mediafax. Intrebat cum comenteaza ultimele sondaje de opinie care il dau pe Klaus Iohannis drept castigator al bataliei electorale in Ardeal, Dan Sova a raspuns ca nu crede ca "ardelenii care se mandresc cu foarte multe lucruri pot vota un gangav in fruntea tarii".

"Eu nu cred ca ardelenii care se mandresc cu foarte multe lucruri pot vota un gangav in fruntea tarii. Nu cred ca pot vota un om incet la minte si nu cred ca pot vota un om care nu poate vorbi fara prompter. Daca imi spuneti ca ardelenii vor vota un om care vorbeste de pe prompter, eu va spun ca ma indoiesc de treaba asta", a spus Sova.

In momentul in care un jurnalist i-a spus ca la intalnirea cu sustinatorii din judetul Alba Klaus Iohannis nu a vorbit "de pe prompter", Sova a spus ca probabil "nu avea curent electric".

Sova a adaugat ca este convins ca liderul ACL Klaus Iohannis este "incet la minte", iar romanii au nevoie in fruntea tarii de "un om inteligent, de un om viu, de un om puternic, nu de un om incet la minte".

De notat ca Sova a mai facut o afirmatie asemanatoare in 4 octombrie, la Antena 3, cand a aratat ca nu stie nici sensul cuvantului "gangav".

"Din punctul meu de vedere, ca adversar (Klaus Iohannis - n.r.), cineva mai gangav si mai inoportun din PNL nu se putea, deci pentru mine este o solutie ideala", a spus Dan Sova, citat de site-ul Antena 3.

Intrebat de moderatoarea Cristina Topescu ce intelege prin termenul "gangav", Dan Sova a raspuns, sigur pe el: "Gangav, in sensul sa atunci cand vorbesti putin, ori esti filosof, ori nu te duce capul. Gangav inseamna atunci cand esti incet la minte". Moderatoarea a incercat sa ii explice ca gangav semnifica un defect de vorbire, dar Sova a fost de neclintit: "Daca ma lasati sa imi spun opinia mea, bine, daca nu o ascult pe a dvs, n-am o problema". Video aici.

Klaus Iohannis, nelipsit de pe agenda Antena 3 şi RTV

Romania TV, post controlat de deputatul PSD Sebastian Ghita, un apropiat al lui Victor Ponta, a dedicat mai multe emisiuni primarului Sibiului, in care acesta este criticat pentru numarul mare de case pe care le detine sau este acuzat de trafic de copii.

De notat ca discutia despre faptul ca Iohannis nu are copii a aparut pentru prima oara in presa centrala pe RTV, intr-un articol preluat de pe psnews.ro, in care un ziarist scrie: "Ma scuzati, domnu' neamt, dar eu nu votez un presedinte fara copii".

"M-am uitat pe net. De ce nu are copii Klaus Johannis: 'Fiindca eu nu pot sa am copii ... E o chestiune strict biologica. Pot sa detaliez daca... Ne-am dorit copii. Ne-am dorit foarte mult, dar n-a fost ...'. Ce n-a fost, ma? Te-ai ocupat de adoptii! Cum se intampla, de fiecare data cand vedeai un copil adoptabil: 'Ce sa facem nevasta, il tinem pentru noi sau mai facem niste bani?", scria Bogdan Stoica, in editorialul preluat de RTV, pe site-ul sau.

Miercuri seara, Romania TV dezbatea faptul ca alegerile prezidentiale ar putea fi reluate, daca Iohannis intra in turul doi si este declarat incompatibil de Inalta Curte.

Pe Antena 3, Sandra Stoicescu dezbatea scrisoarea unui "tanar din Sibiu" adresata lui Klaus Iohannis, sun titlul "Ne vei lasa fara tara".

Campania online

Pe Facebook se multiplica paginile indreptate impotriva lui Klaus Iohannis, cu titluri precum "Iohannis - neamtul mincinos", "Klaus Iohannis e omul lui Basescu" sau "Demite-l.ro". Una dintre aceste pagini l-au convins pe celebrul cant-autor Alexandru Andries sa se decida cu cine va vota, dupa ce a descoperit ca o melodie a sa, 'Nu-i nici o gluma', a fost folosita fara acord intr-un videoclip impotriva lui Klaus Iohannis. Material preluat hotnews.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...