Cioloș: Adoptăm OUG care permite rambursarea cheltuielilor cu deplasarea în străinătate a răniților în Colectiv

Cioloș: Adoptăm OUG care permite rambursarea cheltuielilor cu deplasarea în străinătate a răniților în Colectiv

Guvernul va adopta miercuri în ședință ordonanța de urgență care permite rambursarea cheltuielilor pentru deplasarea în spitalele din străinătate a răniților în incendiul de la Colectiv, a anunțat premierul Dacian Cioloș.

"Astăzi (miercuri — n.r.) o să adoptăm ordonanța de urgență care o să ne permită să rambursăm cheltuielile cu deplasarea în străinătate, atât în spitale din Uniunea Europeană, cât și în afara Uniunii Europene, pentru cei accidentați care au trebuit să fie deplasați acolo — pentru ei și pentru însoțitori — și o să vă rog ( pe ministrul Sănătății — n.r.) împreună cu doamna ministru al Muncii să vă asigurați că și celelalte persoane care sunt în țară și care au dreptul la un sprijin financiar au avut sau au acces la aceste fonduri, la această susținere financiară", a afirmat premierul, la începutul ședinței de guvern.

În replică, ministrul Muncii, Claudia Ana Costea, a anunțat că ministerul a însărcinat doi angajați care se ocupă de cazurile din Colectiv.

"Ministerul Muncii a pus la dispoziție doi salariați ai Agenției de Plăți și Inspecția Muncii care se deplasează cu toată formularistica fie la spital, fie la domiciliile însoțitorilor. S-au acordat și celor care au fost transportați în străinătate și celor care se află spitalizați. Toate datele există pe site-ul Ministerului Muncii. Ministerul, în momentul în care primește solicitarea, procedează imediat la acordarea acestor ajutoare", a susținut Costea.

În context, premierul le-a cerut titularilor de la Sănătate și Muncă să clarifice situația uneia dintre pacientele cu care a discutat miercuri dimineață și care l-a întrebat cum poate avea acces la banii respectivi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

2 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 Valentino Gogu, un român de 72 de ani care fugit în anii 80 în America, a rămas fără job după închiderea emble…