Cocoş: Am dus 600.000 de EURO în Modrogan la SOLICITAREA lui Vasile Blaga

Cocoş: Am dus 600.000 de EURO în Modrogan la SOLICITAREA lui Vasile Blaga

Omul de afaceri Dorin Cocos, aflat in prezent in arest la domiciliu in dosarul Microsoft, le-ar fi spus procurorilor DNA, la audieri, ca a "donat" Partidului Democrat Liberal 600 de mii de euro din mita obtinuta in scandalul licentelor Microsoft, scrie Libertatea. Fostul sot al Elenei Udrea ar fi declarat in fata procurorilor ca "600.000 de euro i-am depus in transe, la sediul PDL din Modrogan, mai precis i-am remis domnului Ivascu,la solicitarea domnului Vasile Blaga: precizez ca Vasile Blaga era la acel moment secretar general al partidului si seful campaniei electorale. Banii i-am remis fara a primi vreo chitanta in acest sens".

Cocos a continuat spunand ca "30.000 de euro i-am dat domnului Radian Tufă, secretar general al Ministerului Transporturilor, pentru a achita transportul containerelor cu produse electorale, in tara, precum si costurile cu depozitarea. 30.000 de euro i-am dat domnului Radian Tufă, secretar general al Ministerului Transporturilor, pentru a achita transportul containerelor cu produse electorale, in tara, precum si costurile cu depozitarea."

Elena Udrea a declarat in premiera miercuri dimineata, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in asteptarea unei decizii a magistratilor, care miercuri dupa-amiaza au emis mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele sau, ca "Stiam ca Dorin Cocos finanta campaniile PDL, asta stiam, dar nu stiam exact ce si cu ce suma. Nu este un secret, asa se finanteaza campaniile electorale, de ce va faceti toti ca nu stiti? Toata clasa politica, toata presa si toata lumea se preface ca nu stie cum se finanteaza campaniile. Intrebati-i pe domnul Iohannis, pe domnul Ponta, ei cum si-au finantat campaniile? La fel."

Procurorii DNA au sustinut, in referatul privind cererea de arestare preventiva a Elenei Udrea in dosarul Microsoft, ca Partidul Democrat Liberal a fost unul dintre beneficiarii sumelor de bani platite in cadrul licentelor Microsoft.

Vasile Blaga, presedintele PDL si co-presedinte al PNL, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca Dorin Cocos "nu a adus niciun ban la partid" si ca nu a avut niciun fel de relatie cu acesta, adaugand ca "cine a cotizat e pe lista oficiala". Blaga a adaugat ca "Nu am avut niciun fel de relatie cu domnul Cocos, nu avem nicio implicare in Microsoft. Domnul Cocos nu a adus niciun ban la partid. Cine a cotizat e pe lista oficiala, se taie chitanta cum spun regulile intotdeauna."

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 Dovada pierderilor imense suferite în Ucraina! Rusia scoate din depozite vechile T-62!

4 „Nu mai pot fi părtaș la această ticăloșie” / Demisie cu strigături la vârful diplomației Rusiei

5 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea