Comisia juridică discută astăzi cererea de arestare preventivă a deputatului PMP Florin Popescu

Comisia juridică discută astăzi cererea de arestare preventivă a deputatului PMP Florin Popescu

UPDATE : Membrii Comisiei Juridice discută la această oră raportul DNA privind arestarea preventivă a deputatului PMP Florin Popescu. „Este obligatoriu ca astăzi să trimitem un aviz către Biroul Permanent, care, la rândul său, îl va transmite plenului Camerei Deputaţilor. Dacă nu-l dăm azi, ieşim din termenul stabilit conform regulamentului”, a spus Bogdan Ciucă, preşedintele Comisiei, la începutul şedinţei. Votul este secret. Se votează cu buletine de vot.

În sală, se află şi deputatul Florin Popescu. Înainte de şedinţă, Popescu a comentat scurrt: „ Nu sunt un perocil public“.

„Dosarul este la comisie, cine vrea dintre membrii comisiei şi deputatul  pot consulta dosarul numai la birou“, a precizat Ciprian Nica, vicepreşedintele Comisiei Juridice.

Biroul permanent al Camerei a stabilit că până lunea viitoare Comisia juridică trebuie să elaboreze un raport. După ce acest raport al comisiei va fi trimis Biroului Permanent al Camerei, conducerea Camerei trebuie să convoace plenul în cinci zile lucrătoare pentru a se pronunţa în cazul lui

Secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici a declarat, joi, că plenul Camerei ar trebui să se pronunţe în acest caz până pe 7 mai.

Cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului  a ajuns joi la Camera Deputaţilor, solicitarea fiind trimisă de către ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

Procurorul general Tiberiu Niţu i-a transmis, miercuri, ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a solicita încuviinţarea arestării preventive a deputatului  - acuzat că ar fi cerut mită în campania electorală din 2012.

Blaga: Sprijinim orice demers al justiţiei

Preşedintele PDL Vasile Blaga a declarat, luni, că poziţia PDL va fi ca întotdeauna de a sprijini justiţia.

Blaga a precizat că la şedinţa BPN al PDL democrat-liberalii îşi vor reafirma poziţia de a sprijini orice demers al justiţiei când doreşte să facă lumină într-un caz sau altul.

 

"Vom discuta şi vom reafirma poziţia noastră de a sprijini orice demers al justiţiei când doreşte să facă lumină într-un caz sau altul şi poziţia noastră în cazul senatorului PSD Isăilă şi a deputatului Mişcării Populare domnul Florin Popescu, poziţia noastră va fi ca întotdeauna de a sprijini justiţia", a precizat Vasile Blaga. la sfârşitul anului trecut, Florin Popescu a fost exclus din PDL. Acestuia i s-a reproşat că este prea apropiat de Traian Băsescu şi că nu se ocupă de partid. 


Ce acuzaţii i se aduc lui Florin Popescu

Potrivit referatului procurorilor DNA, Florin Popescu, deputat PMP şi fost şef al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, ar fi dat mită electorală 60.000 de pui grill.

Anchetatorii susţin că au dovedit faptul că Popescu a cerut reprezentaţilor unei societăţi comerciale peste 70 de tone de carne de pui pe care a folosit-o în scop electoral, distribuind-o cetăţenilor din judeţul Dîmboviţa pentru a-i determina să-l voteze.

 

Deputatul PMP Florin Popescu este urmărit penal de DNA pentru infracţiunea de folosire a influenţei. Procurorii îl suspectează pe Florin Popescu, un apropiat al Elenei Udrea, că în campania din 2012 a cerut mai multor oameni de afaceri diverse produse pe care urma să le împartă în campanie electorală drept mită. 

 

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Aceasta este România adevărată, nu cea din presa panicardă

2 Așa o fi?

3 Scandal cu lături la vârful Mafiei din sindicate / Marioneta lui Surugiu de la SNAP a rupt lanțul! / Surugiu are s…

4 „Valori” mondiale / Vasluiul dă cea mai tânără bunică din lume, la doar 23 de ani

5 „O desfrânată ieftină” / Așa o descrie Claudia Pătrășcanu pe Bianca Drăgușanu