CONTRE la ședința PSD/Zgonea și Dragnea, discuție secretă. Ponta: Tot speram că nu vii, Vali

CONTRE la ședința PSD/Zgonea și Dragnea, discuție secretă. Ponta: Tot speram că nu vii, Vali

Ședință cu nervii încordați la maxim la sediul PSD. La ședință participă și Iliescu și Gabriel Oprea. Zgonea, vehiculat drept posibil candidat la șefia PSD, a discutat, miercuri dupa-amiaza, cateva minute, cu Liviu Dragnea, coordonatorul politic PSD, intr-un birou din sediul partidului.

Discutia a avut loc inaintea sedintei BPN al PSD in care Ponta isi va informa colegii despre retragerea sa din fruntea partidului si se va decide cine va prelua interimar partidul pana la Congres.

Dragnea si Zgonea au intarziat putin la sedinta, la momentul intrarii in sala Victor Ponta spunandu-i lui Zgonea razand: "Tot speram ca nu vii, Vali". Zgonea si Dragnea si-au ocupat locurile in sala fara sa-i raspunda lui Ponta.

La sosirea la sediul PSD, Valeriu Zgonea a fost flancat de o serie de lideri PSD din teritoriu si din Parlament. Intrebat ce parere are despre informatiile privind candidatura sa la sefia partidului, Zgonea a declarat: "Sunt in luna de miere, nu vorbesc decat despre sotie"

La sedinta BPN al PSD, prima dupa demisia lui Victor Ponta, participa dupa o lunga absenta presedintele de onoare PSD, Ion Iliescu.

Ponta a anuntat miercuri, inainte de sedinta de Birou Permanent al PSD, ca nu mai este presedinte si ca si-a eliberat si biroul. De asemenea, el a anuntat ca social-democratii se vor reuni chiar maine, joi, in cadrul Comitetului Executiv National, desi initial acesta era stabilit pentru miercurea viitoare. La sedinta participa si presedintele de onoare Ion Iliescu, precum si liderul UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea. Intrebat de jurnalisti de ce vine la sedintele PSD, Oprea a replicat: "Pai trebuie sa vin, nu?", fara sa faca alte declaratii.

De asemenea, la sedinta participa si Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor. Intrebat despre faptul ca se afla printre cei despre care se spune ca ar ptuea prelua conducerea partidului, Zgonea a afirmat: "Sunt in luna de miere. In luna de miere vorbesc doar de sotie".

In sala de sedinte, Victor Ponta a anuntat ca este pentru prima data cand ocupa scaunul de presedinte. Langa Victor Ponta stateau Rovana Plumb, presedinta Consiliului National al PSD, iar in dreapta Ion Iliescu.

"Nu mai sunt presedinte, nu ma intorc maine sa-mi iau scaunul, am si eliberat biroul, de altfel. Il voi sprijini sau o voi sprijini pe cea/pe cel pe care colegii mei il considera cel mai bun sau o considera cea mai buna pentru a conduce partidul pana la congres. Maine este CExN, era programat pentru saptamana viitoare. Am vorbit cu colegii mei si cred ca e bine, dupa discutiile de azi din BPN, sa ne intalnim mai repede si cu ceilalti colegi", a spus Ponta.

Intrebat care este motivul pentru care a fost grabita reuniunea CExN, in conditiile in care aceasta urma sa aiba loc saptamana viitoare, Ponta a afirmat ca trebuie stabilit cine conduce PSD. "Sa stabilim cine conduce PSD si sa ne vedem de treaba ca avem de guvernat si mai sunt lucruri importante pana la rectificarea bugetara", a raspuns premierul.

Amintim ca, dupa ce Ponta a anuntat ca se retrage din fruntea partidului, s-a declansat o disputa intre cei care sustineau ca, pana la urmatorul congres al partidului (care ar avea loc anul viitor), trebuie ca partidul sa fie condus de Rovana Plumb - cea care a fost presedintele interimar cand Ponta a fost plecat in Turcia - si Liviu Dragnea, care a afirmat ca locul de presedinte este gol in prezent si trebuie ca pana la congresul partidului sa se stabileasca in CEx cine este liderul interimar.

lie Sarbu, liderul senatorilor PSD, si socrul presedintelui, l-a atacat miercuri pe Dragnea pe acest subiect, afirmand ca acesta nu are nicio calitate potrivit statutului si ca nu este nevoie de organizarea unui CEx. "Domnul Dragnea nu apare in statut, nu avem vreun articol clar, nu are nicio functie. Daca mergem dupa statut, si eu sunt important ca am fost socrul presedintelui. Nu are sens CEx, Bpn a stabilit, CEx ce sa mai faca? In afara de opinia dlui Dragnea nu am auzit altele," a declarat Sarbu jurnalistilor.

Pe de alta parte, Paul Stanescu, care si-a dat demisia din functia de presedinte al PSD Olt si din functia de vicepresedinte la nivel national, a afirmat ca Liviu Dragnea ar fi potrivit pentru functia de presedinte interimar. Intrebat de jurnalisti daca ar fi potrivit "chiar daca are o condamnare cu suspendare", el a raspuns: "Chiar cu condamnare".

Vom reveni cu amanunte


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”