Cristian Preda: Ponta, autorul socialismului cleptocratic. Martin Schulz să se dezică de PSD

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat că Victor Ponta este autorul unei noi formule de socialism, "socialismul cleptocratic", prin susţinerea pe care o oferă baronilor locali, el cerând public socialiştilor europeni şi lui Martin Schulz să se dezică de PSD.

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Victor Ponta mi se pare că e autorul, de data asta nu plagiază pe nimeni, autorul acestei noi formule de socialism: socialismul cleptocratic. Îi cer lui Martin Schulz să spună, tocmai că l-a lansat pe Victor Ponta la Târgu Jiu în campanie, este şi el solidar cu socialismul cleptocratic? (…) Mie mi se pare că atunci când vezi un corupt, când afli că X sau Z au luat mită, fugi de el, îi spui «nu vreau să am de-a face cu tine». Acesta este comportamentul natural al unui om normal constituit. Dacă tu îi spui «nu, te iubesc, nu te las din braţe», ba mai mult, «aşteptăm să plece Traian Traian Băsescuuăm strâns de tot în braţe», eu cred că ai problemă politică", a declarat Cristian Preda, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Alba Iulia.

El a mai spus că PSD a intrat "într-o derivă cleptocratică".

"PSD mi se pare că a intrat într-o derivă cleptocratică, adică seria asta de baroni locali pe care primul ministru îi apără este absolut incredibilă. Nu există vreun partid socialist în Uniunea Europeană, între statele membre, care să fie într-o asemenea cultură a apărării ilegalităţii, a mitei, a corupţiei. Paradoxul face că în majoritatea statelor europene stânga este prietena statului de drept şi este cea care susţine prin vocea cea mai apăsată lupta anticorupţie. La noi, şi este un titlu de mândrie pentru Partidul Mişcarea Populară, centrul-dreapta, partidele din PPE sunt cele care susţin lupta anticorupţie" a afirmat Preda, citat de corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, europarlamentarul a anunţat că Partidul Mişcarea Populară cere public socialiştilor europeni şi liderului acestora, Martin Schultz, să se dezică de PSD, "care este în acest moment un partid care merge împotriva intereselor cetăţenilor României şi care merge împotriva curentului socialist din Europa".

"Cerem socialiştilor europeni să se dezică de PSD. Nu există socialişti în Europa care să apere mafioţi, arestaţi, să apere mita să considere că într-un stat de drept corupţia este ceva firesc. Îi solicit domnului Martin Schulz care este şeful PE şi propunerea socialiştilor pentru şefia Comisiei Europene să ne spună că se solidarizează cu această nouă variantă de socialism din România: socialismul cleptocratic, şi care apără corupţia, care apără mita, care consideră că Mazăre, Duicu, Nicolescu, Cosma şi ceilalţi sunt socialişti europeni. Dacă domnul Martin Schulz apără această nouă variantă de socialism, e bine să o ştie şi alegătorii din celelalte state membre. Domnul Schultz a venit, de altfel, în campanie alături de Victor Ponta când şi-a lansat campania. Are o responsabilitate în desemnarea, susţinerea lui Victor Ponta în bătălia politică din România. Îi solicităm, noi, PMP, domnului Martin Schultz, candidatul socialist la şefia Comisiei Europene, să ne spună dacă susţine socialismul cleptocratic din România", a mai spus Cristian Preda.

Întrebat dacă va face şi o solicitare oficială liderului socialiştilor europeni Martin Schulz, europarlamentarul a răspuns că o lansează mai întâi "prin presă", sperând că acesta va afla "până diseară", iar ulterior va face şi o variantă scrisă în germană şi engleză pe care i-o va înainta.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ion Iliescu, declarație criminală despre Revoluție: Este momentul să încetăm să mai căutăm vinovați

2 Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi…

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte din Parlamentul European

4 Androneasca, la pușcărie! „Dă-l în morții lui! Futu-i gâtu’ mă-sii!”. Stenograme DNA / Cum l-a executat Mafia P…

5 Mafia locală / Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro / Cazul e i…

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos