Cum plătește Traian Băsescu numirea în 2013 a unui infractor în funcția de procuror general al Republicii
Cum plătește Traian Băsescu numirea în 2013 a unui infractor în funcția de procuror general al Republicii

13 aprilie 2014. Pe fondul eternei bătălii politice dintre Traian Băsescu și Victor Ponta Senatul României înființase o Comisie de anchetă privind terenurile de la Nana, achiziționate de președinte.
Comisia n-ajunge la nici un rezultat.
Nici n-avea cum, dacă ne gîndim că înființarea ei nu urmărise descoperirea Adevărului, ci o manevră electorală a PSD condus de Victor Ponta.
Gabriela Firea, o politiciană ambițioasă, ca toate nou intratele în politică, se afirmă ca purtătoare de cuvînt a Comisiei prin declarațiile sale agresive la adresa lui Traian Băsescu.
În stilul care-l caracterizează, Traian Băsescu nu scapă prilejul de a-i da o replică tare politicianei Gabriela Firea:
„Mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa de ce se intampla pe mosia sotului ei, unde e primar. Ca s-ar putea sa nu il mai gaseasca intr-o zi acasa, daca nu e atenta. Inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele”.

Traian Băsescu avusese replici mult mai aspre decît aceasta. Nimeni nu se gîndise să-i facă plîngere penală, socotind că ar pierde timp și bani înscriind un moment tipic confruntărilor politice de pe meleagurile noastre turcite într-un demers juridic.

Victor Ponta vede însă în Declarația lui Traian Băsescu un ce profit electoral.
Gabriela Firea, senatoare, mamă, soție și femeie slabă de inimă, avusese coșmaruri la gîndul că într-o zi n-avea să-și mai găsească soțul acasă ca urmare a Declarației lui Traian Băsescu. Echipa de campanie a lui Victor Ponta se grăbește să exploateze momentul:
Traian Băsescu  o șantajase pe senatoarea Gabriela Firea prin această amenințare, pentru ca senatoarea să nu mai fie atît de harnică în anchetarea tranzacției Nana. Pentru ca tărăboiul electoral să fie și mai dihai, 176 de parlamentari au depus pe 17 aprilie 2014 la Parchetul General un denunț de șantaj împotriva lui Traian Băsescu. La vremea respectivă, refuzînd să intre într-o comedie electorală de doi bani, Crin Antonescu și Kelemen Hunor n-au semnat petiția.

Politicește gestul Gabrielei Firea și manevra  PSD aveau valoare.
Din punct de vedere juridic, erau nule.
Ca procuror trebuia să fii sau tîmpit sau sluga lui Tiberiu Nițu ca să vîri Justiția în rahatul acesta electoral.

Pe scurt, nu încăpea îndoială că asistam la una dintre scenetele politicianiste din România postdecembristă. După decembrie 1989 astfel de momente cațavenciste s-au petrecut cu duiumul. Nici un procuror nu le-a luat în seamă, dîndu-și seama că sunt simple hîrjoneli între politicieni. Nici măcar cei care le-au pus la cale n-au crezut în seriozitatea lor.
Spre stupoarea oamenilor normali, Parchetul General condus de Tiberiu Nițu a dat curs plîngerii și a început urmărirea penală împotriva lui Traian Băsescu.

Despre Tiberiu Nițu am mai scris.
Chiar cînd, urmare a unei negustorii între Traian Băsescu și Victor Ponta, acest valet confuz al lui Victor Ponta  a fost numit procuror general, am arătat că el trebuia  dat afară din Parchet, nu promovat, deoarece iscodirea trecutului său provocată de discuțiile despre numire scoseseră la iveală o infracțiune: Fals în acte publice pentru obținerea de foloase necuvenite. Mai precis,  pe  cînd se ocupa ca procuror de Dosarele Revoluției, Tiberiu Nițu a făcut rost de un certificat de Revoluționar și prin asta de un teren de opt hectare intravilan în județul Prahova,  iscălind o Declarație în care scria negru pe alb că e un Erou al Revoluției,  deoarece în  noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989,  soldat în termen, a tras în terorițștii care atacau TVR. În noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989 în România n-a fost picior de terorist, dat fiind că Nicolae Ceaușescu a fugit abia a doua zi, 22 decembrie 1989. Pe baza acestui fals grosolan în acte, Tiberiu Nițu, profitînd de funcția de procuror responsabil cu Dosarele Revoluției a obținut un teren de 8 hectare și alte avantaje.Ca să nu mai spunem că soldat în termen fiind n-avea cum să obțină certificat de Erou din simplu fapt c-a tras cu arma, ceea ce fac toți soldații în termen.

Nu știa Traian Băsescu în aprilie 2013 de escrocheria lui Tiberiu Nițu?
Firește că știa.
Numai că în loc să-l respingă sau măcar să-l someze public să renunțe la certificatul de Revoluționar, obținut printr-un fals în acte publice, s-a grăbit să-l accepte pe omul lui Victor Ponta de dragul acceptării de către Victor Ponta a Codruței Kovesi.

Ce-i face acum Codruța Kovesi, roasă de cancerul ranchiunei pentru anii în care se dădea huța în fața lui Traian Băsescu, n-are rost să mai spun.
Ce-i face infractorul Tiberiu Nițu merită spus.
E vorba de un abuz de putere, pentru că Justiția română e tîrîtă de păr într-o bătălie strict electorală.
Acest abuz n-ar fi avut loc dacă Traian Băsescu n-ar fi acceptat, în cadrul unei negustorii mizere, numirea unui infractor pe postul de procuror general.

NB Într-un interviu acordat în 2010 ziarului Adevărul, Tiberiu Nițu istorisește cum a obținut certificatul de Revoluționar și avantajele aferente, pe cînd era ditamai procurorul:
„În 1995 veneam de la Ploieşti la Bucureşti pentru un examen. Şi în tren mă întâlnesc cu un coleg de-al meu din Armată. Şi vine „naşu“ să ne ceară biletele la control. Eu scot biletul şi el scoate nişte cupoane din alea. Zice „Tu n-ai? Nu eşti revoluţionar?“. „Nu“. Zice „Eu sunt, ne-am luat toţi certificate“. M-a învăţat să mă duc la Asociaţia Club 22, am fost la ăia acolo şi mi-am făcut dosar. Mi-a ieşit certificatul în 1996, în noiembrie. Am declaraţii în dosar de la comandanţii mei, am fotografii. Păi, am o fotografie făcută de o franţuzoaică venită cu ajutoare în care aia mă pupă pe mine peste gardul Televiziunii. Dacă mâine se dă lege că se abrogă legea revoluţionarilor, sunt primul care îmi depun certificatul. Dar atât timp cât eu ştiu oameni care n-au călcat pe la Revoluţie şi au certificat, eu de ce să-l dau?”
Nu l-a dat nici pînă azi, cînd e procuror general al Republicii.
Chiar de ce să-l dai Tiberiu Nițu? De ce să nu fii și tu șmecher?

Ion Cristoiu

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

2 Avertismentul profesorului Virgil Păunescu în legătură cu vaccinurile

3 Așa o fi?

4 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!

5 Categoria „valori” / A murit „El Magico” Raj, celebrul dealer al vedetelor