CUTREMUR/Americanii sunt ȘOCAȚI. SERVICIILE rusești au făcut VARZĂ țările din UE!

CUTREMUR/Americanii sunt ȘOCAȚI. SERVICIILE rusești au făcut VARZĂ țările din UE!

Risc Seismic

SUA vor ancheta modul în care Rusia destabilizează UE. Cotidianul britanic The Telegraph a obținut un raport al Congresului american în care directorul serviciilor secrete James Clapper primește ordin să investigheze cum încearcă Rusia să dezbine și destabilizeze UE. 

Îngrijorarea la Washington ar fi următoarea: Moscova exploatează lipsa de unitate din Europa pentru a submina NATO, programele de apărare antirachetă și pentru a încerca să scape de sancțiunile internaționale impuse după anexarea ilegală a peninsulei Crimeea.

Un dosar despre „activitatea de influență a Rusiei”, scrie euractiv.com citând The Telegraph, ar fi identificat agenți de influență ai Rusiei care operează în Olanda, Franța Ungaria, Cehia și Austria.

Practic, serviciile secrete americane vor căuta să vadă dacă serviciile rusești finanțează partide și organizații non-guvernamentale cu scopul de a „submina coeziunea politică”. Oficiali au refuzat să dea nume concrete, dar se presupune că lista ar include formațiuni de extremă dreapta precum Jobbik în Ungaria, Zorii Aurii în Grecia, Frontul Național în Franța sau Liga Nordului în Italia.

Un oficial britanic, citat sub anonimat, afirmă că „în întreaga Europă vedem semnale alarmante ale Rusiei care încearcă să submineze unitatea în Europa într-o gamă largă de domenii strategice”.

Sursele citate de The Telegraph mai afirmă că referendumul din Marea Britanie - apropo de apartenența Regatului la UE - este una din principalele oportunități de slăbire a Uniunii de către Kremlin.

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”