CUTREMUR/Ponta-Megapower-Deutsch/Document RAR

Apariţia în spaţiul public a numelui lui Robert Deutsch şi reîncălzirea Dosarului Megapower ne face să republicăm două documente cheie. Unii din această ţară ne vor ORBI.

Victor Ponta a fost cel care a mătrăşit Dosarul Megapower comportându-se ca o păpuşică disciplinată şi salvând de la puşcărie pe Florin Georgescu şi mulţi alţi lideri ai PDSR, în frunte cu Ion Iliescu. Dar şi mahări din Serviciile Secrete. Unul din aceste documente arată şi de ce a fost uns în grabă ofiţer acoperit al SIE Victor Ponta. A avut acces la numele unor agenţi acoperiţi ai acestui serviciu implicaţi în afacere.

 Ponta, din zeci de implicaţi în Dosarul Megapower, a găsit un singur acar Păun. Judecătorii l-au condamnat la 11 ani de închisoare. Ion Iliescu l-a graţiat după numai 2 ani şi ceva la propunerea lui Adrian Năstase. Personajele cheie in afacere, Robert Deutsch şi Cristian Lazarovici, au fost scoase de păpuşica Ponta din rechizitoriu.

Documentul de mai jos consemneaza un fapt uluitor: singurul condamnat in dosarul MEGAPOWER, fostul director IIRUC, Cornel Moldovan, a fost gratiat in anul 2003 de presedintele Ion Iliescu!

Moldovan fusese condamnat la zece ani de inchisoare pe baza rechizitoriului intocmit in anul 2000 de procurorul Victor Ponta. Prin decretul nr 568 din 26 septembrie 2003, presedintele de la acea vreme, Ion Iliescu l-a gratiat pe Cornel Moldovan care mai avea de facut inca sapte ani de inchisoare. Decretul de gratiere este contrasemnat de fostul prim-ministru Adrian Nastase.

Personajele cheie in afacere au fost Robert Deutsch si Cristian Lazarovici, cei care urmau sa puna bazele firmei Megapower in Statele Unite.

Robert Deutsch, care se va implica si intr-un scandal legat de primul Guvern Ponta, a fost -potrivit jurnalistului Cornel Dumitrescu (co-editor la publicatia “Lumea Noua” din Statele Unite) -, coleg cu Ion Iliescu in timpul studiilor pe care fostul Presedinte le-a facut in URSS. Fiu de activisti ilegalisti, Deutsch isi termina studiile la Moscova, revine in tara si in 1966 se casatoreste cu fiica lui Dumitru Petrescu, membru in CC al PCR, bun prieten al lui Walter Roman, dar si un apropiat al lui Ceausescu.

Povestea este abia la început...

Trimite pe WhatsApp

Galerie foto și documente
Citește și:

populare
astăzi

1 Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică / Percheziții cu cântec

2 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

3 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei

4 Legist INML București / „Am participat la peste 15.000 de autopsii, însă cei decedați din cauza COVID arată alt…

5 Prima bombă de campanie! Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinț…