CUTREMUR/''Pușculița'' lui Ponta, AUDIAT la DNA

CUTREMUR/''Pușculița'' lui Ponta, AUDIAT la DNA

Risc Seismic

Traian Halalai, preşedintele consiliului de administraţie şi preşedintele executiv al băncii de stat Eximbank este audiat la această oră la DNA.

Șeful Eximbank e un apropiat al lui Victor Ponta și era considerat una din ”pușculițele lui Ponta”.

Citește și  Ponta din nou?/DNA investighează numirea lui Traian Halalai la conducerea EximBank/Sursele vorbesc de o mită de un milion de euro pentru obţinerea postului/Halalai a fost numit la propunerea directă a lui Victor Ponta

Citește și  Maşina de raliu a lui Ponta, sponsorizată de EXIMBANK

Citește și  Ştie şi Băsescu:,,.. la EximBank s-a făcut un trafic de influență uriaș cu privire la numirile care s-au făcut acolo... ''/DNA investighează numirea lui Traian Halalai la conducerea EximBank/Sursele vorbesc de o mită de un milion de euro pentru obţinerea postului/Halalai a fost numit la propunerea directă a lui Victor Ponta

Cei de la National au dezvăluit în vara anului trecut că DNA  a declansat o ampla ancheta privind traficul urias de influenta prin care au avut loc numirile la conducerea EximBank. Iar Traian Sorin Halalai este suspectat ca si-ar fi putut plati postul din fruntea prestigioasei banci de stat, la celalalt „cap al firului” suspectul de serviciu fiind nimeni altul decat seful Cancelariei premierului, Vlad Stoica.

Cert este ca in perioada in care a fost numit in urma interventiilor facute de la Palatul Victoria, Traian Sorin Halalai, un bancher obscur, cu trecutul profesional patat de amenzile primite de la CNVM, a imprumutat mari sume de bani cash. Dar, dupa cum reiese din contractele intrate in posesia noastra, nu de la camatari sau rude, ci de la doi cetateni greci. A caror identitate, odata dezvaluita prin publicarea contractelor de imprumut, va soca lumea bancara de la noi si nu numai. 

____

Tot Halalai este cel care a aprobat ca EXIMBANK să îl garanteze cu 60 de milioane de euro preluarea de către Gruia Stoica a CFR-ului.

EximBank a aprobat un pachet de finanţare şi garanţii pentru compania Grup Feroviar Român (GFR), controlată de Gruia Stoica, în vederea achiziţionării BDZ Freight Services EOOD Bulgaria, compania naţională de transport feroviar, scria zf.ro la acea vreme.

„Parteneriatul strategic dintre GFR şi EximBank se orientează către alte ţinte de interes din afara României, pe de o parte, şi către activitatea curentă a companiei pe de alta, însă nu ia în considerare, sub nicio formă, o implicare în privatizările din România, nici acum, nici în viitor. Orice companie din România capabilă să-şi extindă activitatea în afara ţării este un potenţial partener al EximBank“, a declarat Traian Halalai, preşedintele EximBank.

revenim


Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…