CUTREMURĂTOR/Cine are INTERES să ARUNCE România în BRAȚELE PSD și UDMR? Amănunte INCENDIARE!

CUTREMURĂTOR/Cine are INTERES să ARUNCE România în BRAȚELE PSD și UDMR? Amănunte INCENDIARE!

Risc Seismic

Stimați cititori, vă spune cineva că în urma alegerilor locale din 5 iunie în orașe conduse acum de primari români vor fi primari maghiari? Oradea și Târgu-Mureș sunt două dintre ele! Asta spun acum toate măsurătorile dar și, mai ales, și mult mai important, experiențele locale. Să nu mai vorbim că TROMPETA Găbița, la București, își scrie deja discursul de câștigătoare!

Vă sunt ascunse niște realități crunte, cutremurătoare! De pildă, în Olt, județ cu 112 localități, PSD are 105 primari! Situația este similară, procentual, în Dolj, Teleorman, Mehedinți, Giurgiu, Argeș! Nici în alte județe din Sud sau Moldova situația nu diferă prea mult. Să nu mai vorbim despre Dobrogea! Realizează cineva că PSD va obține în Olt un procent de primari mai mare chiar decât va obține UDMR în Covasna și Harghita?

Și toată lumea tace! Doar idioții de la PNL, care de-abia acum și-au dat seama ce țeapă le-a tras Blaga cu votul într-un singur tur, zbiară ca apucații. Și toți proștii, bucuroși că peneliștii și-au luat țeapă, îi înjură. Și bine le fac, doar că din joaca asta ne vom trezi cu PSD și UDMR stăpâni pe țară, oameni buni! Vom trăi din nou cu sentimentul frustrant al manipulării ordinare la care am fost supuși. Pentru a câta oară? Nu v-a ajuns destul experimentul USL? Cea mai reușită operațiune de manipulare în masă din 1990 încoace?

De aceea este nevoie urgentă de introducerea votului în două tururi de scrutin la alegerile locale!

Iar afirmația lui Cioloș, că nu se poate băga un guvern tehnocrat peste o chestiune politică, hotărâtă de Parlament, vezi Doamne, este de un jigodism extrem! Păi, bine băi dobitoc nenorocit, ajungeai tu, nesimțitule, premier al României, dacă se respectau regulile politice? Disperații ăia datorită cărora ai ajuns tu premier au cerut alegeri locale în două tururi! Chiar și tu ai pus, în programul de guvernare inițial, modificarea acestei legi perverse care va îngropa din nou suflul democratic generat de emoția produsă de tragedia din Colectiv?

Sau a fost doar o manipulare ordinară toată tărășenia și trebuie să credem scenariile apocaliptice despre care se vorbește pe la colțuri? 

Să mai aducem vorba despre tăcerea suspectă a președintelui, CARE A SEMNAT LEGEA FĂRĂ SĂ MIȘTE?

Chiar a uitat toată lumea de ordinăria numită Ordonanța Migrației Primarilor?

Prin ordonanţa de urgenţă lansată de Liviu Dragnea, PSD a câştigat 404 din cei 540 de primari care au migrat de la un partid la altul în toamna lui 2014, arată un raport ExpertForum din 2015.

O analiză ExpertForum arată că nu mai puţin de 540 de primari, adică un procent de 17%, au ales să plece din partidul pe lista căruia au fost aleşi în 2012, profitând astfel de ordonanţa traseismului gândită de Liviu Dragnea şi promovată de premierul Ponta în toamna lui 2014, în prag de alegeri prezidenţiale.

Aşa cum era de aşteptat, cifrele arată că PSD este marele câştigător al migraţiei politice: din cei 540 de primari care au schimbat partidul în cele 45 de zile de „permisie“, 404 s-au înscris, peste noapte, în PSD. La polul opus, cei mai mulţi primari au plecat de la PNL - 268, iar de la PDL 195. În schimb, liberalii au câştigat cinci primari, iar în PDL s-a înscris un singur edil. Chiar dacă pentru marele PNL pierderile au fost imense, liderii de la centru nu s-au obosit să numere „bob cu bob“ daunele.

„Noi am rămas surprinşi. Am întrebat la partide, dar ei habar nu aveau. Ştiau, aşa, nişte date generale, dar e curios că n-au stat să numere. E şi acesta un semn de profesionalizare în partidele noastre“, a spus politologul Sorin Ioniţă, cel care conduce ONG-ul ExpertForum. Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, PLR, a luat dintr-un foc 34 de primari, însă, în realitate, mai controlează şi câţiva aleşi care au rămas independenţi. „Au fost 9 independenţi, iar acum sunt 43. O parte dintre ei sunt independenţi, dar ţin de Tăriceanu, însă nu sunt etichetaţi PLR.

Cei mai mulţi primari traseişti au fost în Giurgiu (73%), judeţ care s-a colorat aproape integral în roşu după ordonanţa lui Dragnea. Podiumul traseismului a fost completat de judeţele Neamţ (49%) şi Buzău (38%). De partea cealaltă se situează judeţele Sibiu, Mehedinţi şi Ilfov.

„O fi mult, o fi puţin? Cred că este mult. Nu s-a migrat peste tot uniform, dar în judeţele în care s-a migrat, s-a migrat masiv. Mai există şi judeţe precum Teleorman, unde au migrat doar opt primari, însă, probabil, atât mai erau în Opoziţie“, a analizat Sorin Ioniţă. 

În afara primarilor, şi-au mai schimbat partidul în cele 45 de zile oferite de Dragnea 171 de consilieri judeţeni şi 4.378 de consilieri locali, ceea ce reprezintă aproape 11%.

Date pe care ar fi bine să le citiți

Rezultate finale la alegerile locale 2012 : USL-1.322 de primari, PDL-498, PSD singur-378, PNL singur-264, UDMR-203

Rezultatele finale ale alegerilor locale din 10 iunie 2012, dupa centralizarea proceselor verbale din toate cele 3.186 de circumscriptii electorale. USL a obtinut cele mai multe mandate de primar -1.322, urmata de PDL cu 498 si PSD cu 378.

Cum se impart mandatele de primar (3.180 in total):
    USL - 1.322 mandate (41,57%)
    PDL - 498 mandate (15,66%)
    PSD - 378 mandate (11,88%)
    PNL - 264 mandate (8,30%)
    UDMR - 203 mandate (6,38%)

La consiliile locale USL a castigat 13.148 mandate (32,68%), PDL - 6.354 (15,79%), PSD - 4.110 (10,21%), PNL - 3.150 (7,83%), iar PP-DD - 3.126 (7,77%).

Voturile pentru sefia consiliilor judetene au mers la USL - 49,84%, la PDL - 14,92% si la PP-DD - 9,21% (primele 3 din clasament). 

In urma voturilor valabil exprimate, USL a primit 36 de mandate de presedinte de consiliu judetean din totalul de 41 (87,8%), fiind urmata de UDMR cu doua mandate (4,87%), Alianta Electorala Populara Progresista Europeana Liberala cu un mandat (2,43%), Miscarea Crestin Liberala cu un mandat (2,43%) si PDL - tot un mandat (2,43%). 

De asemenea, USL a castigat 49,80% din mandatele de consilieri judeteni, fiind urmata de PDL, cu 15,29%, si de PP-DD, cu 8,96%.


Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”