Deputat PSD: "...va veni vremea schimbării și de la Kovesi în jos DNA vor plăti. Vor avea zeci de dosare penale și vor ajunge acolo unde i-au băgat sau au vrut să-i bage pe cei nevinovați. (...) Prea ați făcut dosare fără probe. Asta nu e țara voastră". Cătălin Rădulescu a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi alte asemenea fapte nobile

Deputat PSD: "...va veni vremea schimbării și de la Kovesi în jos DNA vor plăti. Vor avea zeci de dosare penale și vor ajunge acolo unde i-au băgat sau au vrut să-i bage pe cei nevinovați. (...) Prea ați făcut dosare fără probe. Asta nu e țara voastră". Cătălin Rădulescu a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi alte asemenea fapte nobile


Deputatul PSD de Argeș, Cătălin Rădulescu, a ţinut să transmită românilor părerea sa de simplu cetăţean, aşa cum obişnuiesc să facă toţi pesediştii când înjură instituţiile ţării,derobându-se de calităţile oficiale.

 Deputatul PSD a scris, pe pagina sa de Facebook, că "s-a ajuns prea departe. Trei pensionari s-au sinucis de frica DNA-ului . DNA și Băsescu au creat isterie și frica națională. Nici pe vremea lui Ceaușescu nu exista asemenea frică, ca oamenii să nu mai vorbească la telefon, ca oamenii de afaceri să se sinucidă, ca pensionarii să se otraveasca de frica, ca elevii și profesorii să fie terorizați, ca medicii să fie hărțuiți. Oare ce vor DNA-ul și Băsescu? Să iasă oamenii în stradă ca la Revoluție împotriva fricii și teroarei? Atenție, domnilor de la DNA, e prea mult, ați făcut mult prea mult rău, milioane de oameni vă urăsc. Și Doamne ferește de o scânteie. Nu sunteți inchiziție. Ați terorizat până și oamenii de la sate la referendum, v-ați jucat până și cu Dumnezeu, punând oamenii să jure pe biblie pe capota mașinilor. Va veni momentul Decembrie. Și va trebui să se plătească pt toate aceste abuzuri și crime. Susțin cu tărie introducerea urgentă a legii răspunderii materiale și penale a procurorilor si judecătorilor. Nu sunteti nici voi mai presus de lege și trebuie să răspundeți pt dosarele politice, pt oamenii închiși politic sau fără probe, pt pensionarii uciși, pt că ați ascultat de ordinele unui dictator care v-a spus sa faceți milioane de dosare și să băgati milioane de oameni în pușcării. Ați fost complici la aceasta tentativâ de genocid. Țara are nevoie de liniște, românii au nevoie de calm, să nu se mai teamă să vorbească la telefon, sau pe stradă. Ați făcut destul rău", arată presa locală. 

Cătălin Rădulescu a mai scris că "va veni vremea schimbării și de la Kovesi în jos DNA vor plăti. Vor avea zeci de dosare penale și vor ajunge acolo unde i-au băgat sau au vrut să-i bage pe cei nevinovați. (...) Prea ați făcut dosare fără probe. Asta nu e țara voastră".

Cine este acest prinţ cu suflet nobil al dreptăţii, Cătălin Rădulescu

Deputatul PSD Catalin Marian Radulescu a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sub control judiciar, pentru savarsirea infractiunilor de efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia si dare de mita.

Din rechizitoriul procurorilor:
In perioada ianuarie 2013 - februarie 2014, concomitent cu exercitarea functiei de deputat in Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor, inculpatul Radulescu Catalin Marian s-a ocupat si de administrarea curenta si controlul societatii comerciale S.C. CONCORDIA CON. STRADE S.R.L, (prin angajatii acesteia), efectuand in acest sens operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia si in scopul obtinerii pentru sine si pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (constand in interesul legat de obtinerea de dividende, profit, marirea cifrei de afaceri a societatii, restituirea imprumuturilor acordate societatii s.a.).
La data de 27 august 2013, inculpatul Radulescu Catalin Marian, in cadrul unei intalniri cu un manager de proiect, privind construirea unui magazin situat in Pitesti, jud. Arges, cu ocazia incheierii procesului verbal de receptie a lucrarii, i-a promis acestuia oferirea sumei de 10.000 lei.
In schimbul acestei sume de bani, functionarul trebuia sa nu ridice obiectiuni cu privire la calitatea lucrarii si pe cale de consecinta, sa semneze procesul verbal de receptie, fara reducerea devizului cu suma de 50.000 lei pentru lucrarile prost executate.
Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia Penala, cu propunerea de a se mentine masura preventiva a controlului judiciar fata de inculpat.

Concret, starea de fapt detaliata in rechizitoriu este urmatoarea:

In perioada ianuarie 2013 ¬ februarie 2014, inculpatul Radulescu Catalin Marian, concomitent cu ocuparea functiei de deputat in Parlamentul Romaniei ¬ Camera Deputatilor, s-ar fi ocupat si de administrarea efectiva a societatii comerciale S.C. CONCORDIA CON. STRADE S.R.L, controland activitatea acesteia prin exercitarea activa a parghiilor de director general.
In acest sens, deputatul inculpat Radulescu Catalin Marian ar fi ignorat dispozitiile legale, conform carora calitatea de deputat si senator este incompatibila cu ¬functia de presedinte ... director general, director, administrator, membru al consiliului de administratie sau cenzor la societatile comerciale, inclusiv bancile sau alte institutii de credit, societatile de asigurare si cele financiare, precum si la institutiile publice¬.
Inculpatul Radulescu Catalin Marian, in aceasta perioada, ar fi actionat in mod permanent si repetat ca administrator si director general al S.C. CONCORDIA CON. STRADE S.R.L., subrogandu-se in drepturile si obligatiile administratorului de drept al societatii, manifestandu-se, totodata, si ca director general al societatii.
Astfel, acesta ar fi efectuat nemijlocit urmatoarele tipuri de operatiuni, care intrau in sfera de competenta a administratorului de drept / directorului general:
- ar fi reprezentat societatea in relatiile cu tertii, negociind in mod direct contracte de executie, contracte de prestari servicii, contracte de executie lucrari in subantrepriza, acorduri de asociere, contracte de cesiune creanta pe obiectul principal de activitate al societatii, respectiv lucrari de constructii a drumurilor si autostrazilor;
- ar fi supravegheat si controlat in mod direct si nemijlocit activitatile legate de procedurile de participare a societatii la licitatiile publice;
- ar fi supravegheat si controlat activitatea lucratorilor din cadrul Serviciului Financiar ¬ Contabil al societatii, stabilind detalii legate de facturare, plati, garantii bancare s.a.;
- ar fi depus diligente de identificare a unor potentiali clienti sau oportunitati de afaceri pentru societatea S.C. CONCORDIA CON. STRADE S.R.L.;
- ar fi depus diligente de recuperare a unor creante ale societatii;
- s-ar fi deplasat la fata locului, in cadrul procedurilor de executie a unor lucrari, pentru supravegherea acestora, negociind si receptia lor;
- ar fi depus diligente pentru obtinerea unui certificat privind sistemul de management al calitatii pentru societate;
- ar fi efectuat interviuri pentru angajarea personalului;
- ar fi semnat si inscrisuri in numele societatii (facturi, contracte, devize etc.)
In exercitarea celor doua functii (de administrare si control ca director general), ar fi negociat si obtinut adjudecarea lucrarii de asfaltare a unui obiectiv din Pitesti, jud. Arges, semnand in acest sens, din partea S.C. CONCORDIA CON. STRADE S.R.L., desi nu ar fi avut dreptul, un contract de executie, ce avea ca obiect executarea si finalizarea unor lucrari de asfaltare, pretul contractului fiind in suma de 630.000 lei (63 lei/mp fara TVA).
Demersurile de negociere a acestui contract ar fi avut loc in luna iulie 2013, intre inculpatul Radulescu Catalin Marian si un martor, atat la sediul S.C. CONCORDIA CON. STRADE S.R.L. din Pitesti, cat si la punctul de lucru al obiectivului.
Martorul ar fi precizat ca negocierea contractului de executie cu Radulescu Catalin Marian s-ar fi facut sub presiunea amenintarilor deputatului, fiind nevoit sa accepte efectuarea lucrarilor de catre firma S.C. CONCORDIA CON. STRADE S.R.L., deoarece nu ar fi dorit sa creeze probleme firmei pe care o reprezenta, date fiind relatiile cu care s-ar fi laudat si cu care ar fi amenintat deputatul.
Amenintarile s-ar fi referit la viitoare controale de la Garda de Mediu, de la Garda Financiara, la diferite blocaje ale unor documente, in cadrul primariei, cu scopul de a bloca total activitatea firmei pe care o reprezenta martorul.
In cadrul negocierilor respectivului contract, in luna iulie 2013, deputatul Radulescu Catalin Marian i-ar fi promis 10.000 de lei martorului, manager de proiect, pentru ca aceasta sa nu ridice obiectii privind executia lucrarilor de asfaltare.
Promisiunea respinsa ar fi fost reluata ulterior, la momentul semnarii procesului verbal de receptie, respectiv la 27 august 2013. La acel moment, martorul, insarcinat cu avizarea calitatii lucrarii ar fi ridicat obiectiuni cu privire la calitatea executiei si, pe cale de consecinta, ar fi conditionat semnarea procesului verbal de receptie de reducerea devizului.
In aceasta imprejurare, inculpatul Radulescu Catalin Marian ar fi reluat promisiunea initiala privind oferirea sumei de 10.000 lei, pentru ca martorul sa semneze procesul verbal de receptie fara obiectiuni (si fara reducerea devizului). Functionarul ar fi refuzat din nou, motiv pentru care procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor a fost semnat cu reducerea devizului.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

3 Noi amănunte despre puciul de la Kremlin. Putin răscolește după trădători...

4 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

5 Foarte interesante amănunte!