Deputaţii au amânat votul în cazul lui Florin Popescu, din lipsă de cvorum

Deputaţii au amânat votul în cazul lui Florin Popescu, din lipsă de cvorum

UPDATE În lipsă de cvorum, deputaţii au amânat votul privind cererea procurorior de arestare preventivă a deputatului PMP, Forin Popescu.

"Nu sunt salvat. Sunt în continuare anchetat", a declarat Popescu, la finalul şedinţei de plen.


Cererea procurorilor de arestare preventivă a fost respinsă de deputaţii jurişti cu 15 voturi "împotrivă", 7 voturi "pentru" şi o abţinere.

Decizia finală aparţine însă plenului Camerei.

La ieşirea de la audierile din Comisia Juridică, Popescu s-a jurat că nu a mâncat niciun pui: „Vă dau cuvântul meu de onoare că n-am mâncat nicio aripă de pui. Sincer să fiu, e o nelinişte. Nimeni nu este fericit când se vorbeşte despre arestarea preventivă. Vreau să mulţumesc membrilor din Comisia Juridică pentru acest aviz. Voi merge în plen şi-mi voi susţine argumentele. În continuare, ce-o vrea Dumnezeu“.

DNA a cerut avizul Camerei Deputaţilor pentru arestarea preventivă a lui Florin Popescu, pentru folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. "Din probele analizate rezultă suspiciunea rezonabilă că faptele pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale, efectuarea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale constau în aceea că, în cursul anului 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Dâmboviţa a unui partid, i-a cerut administratorului unor societăţi comerciale cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012", a arătat DNA în cerere.

Florin Popescu a trecut de curând la PMP, de unde s-a autosuspendat după ce a fost declanşată acţiunea judiciară împotriva lui.

Material în curs de actualizare.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fosta soție a lui Reghe rupe tăcerea. „Laurențiu mă ruga să divorțez întrucât cealaltă este gravidă. Ca și acu…

2 „Pupila” lui Ciolacu, 9 ani de închisoare după ce a încercat să ucidă cu maşina un poliţist pe motocicletă

3 Așa o fi?

4 Sociolog / „Săptămână care vine USR se va face țăndări și va trage și PNL după”

5 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…