Deputatul PSD Cătălin Rădulescu: Am fost avertizați de rețineri cu un sms, probabil de la un serviciu secret

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a afirmat vineri, într-o conferință de presă, cu privire la reținerea primarului municipiului Pitești, Tudor Pendiuc, că la nivelul PSD Argeș se știa că mai mulți lideri politici sunt monitorizați și că vor urma chiar rețineri, în urma unui SMS de avertizare primit, în opinia sa, de pe un telefon al unui serviciu secret.

"Nu știu dacă colegii mei v-au spus, dar am avut acest semnal de două săptămâni de zile, că se vor întâmpla aceste chestiuni în Argeș. (...) Știam că suntem toți monitorizați, știam că or să înceapă chiar rețineri, pentru că am primit o informare pe un mesaj. Anul trecut, de exemplu, la începutul anului, întrebați toți parlamentarii, am primit același mesaj, prin care toți eram atenționați că or să înceapă aceste dosare, că o să fim arestați. Telefonul pe care am încercat să sunăm noi nu se poate apela, deci probabil că este un telefon al unor servicii secrete care probabil s-au săturat. E un război clar, se vede clar că e un război de supremație. Același mesaj l-am primit și acum", a declarat Rădulescu.

El a adăugat că mesajul conținea o listă cu 14 persoane monitorizate, printre care și primarul Tudor Pendiuc, iar informația a fost discutată la nivelul conducerii PSD Argeș. "În mesaj s-a spus că (...) este o listă de oameni care sunt monitorizați 24 din 24 de ore, inclusiv la sediul partidului, și că vor începe astfel de manifestări. (...) Era și domnul primar (Tudor Pendiuc — n.r.) pe listă, absolut. (...) Mesajul s-a primit în momentul în care s-a făcut o dezbatere în care au fost atacate serviciile secrete, dacă vă amintiți, la un post de televiziune. (...) A primit o singură persoană acest mesaj și era o listă de 14 persoane. (....) Mesajul de la începutul anului a fost unul, mesajul ăsta a fost altul. (...) Acum zece zile, șapte zile, l-am și discutat, l-am și prezentat. (...) Că suntem o mulțime de 14 persoane care suntem monitorizați 24 de ore din 24", a precizat deputatul social-democrat.

În opinia sa, la anchetele care îi vizează pe unii reprezentanți ai PSD contribuie cu informații și persoane din interiorul partidului, în calitate de denunțători. "Nu aș vrea să cred, și asta o spun eu dacă ceilalți colegi ai mei nu vor să spună, că astfel de manifestări se întâmplă chiar și cu concursul unora dintre noi. Asta de obicei se vede foarte simplu, pentru că la un moment dat încep să apară denunțătorii. Acum e practica denunțurilor, a denunțurilor și a denunțătorilor și o să vedem asta cât de curând posibil", a mai spus Rădulescu.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu este și el inculpat într-un dosar instrumentat de procurorii DNA. El a fost trimis în judecată, pe 18 aprilie 2014, pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția și dare de mită.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Previziunile IHME(University of Washington) pentru România: 13 aprilie, vârful epidemiei, 8 mai, prima zi fără…

2 Epidemia face ravagii în Rusia! / Doctoriţa care l-a sfidat pe Putin şi a dat alarma despre coronavirus, arestat…

3 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

4 VIDEO Imagini inedite cu Boris Johnson publicate de Rareș Bogdan

5 Aceasta este o morgă din New York. Morții de Covid-19 vor fi îngropați temporar în parcuri. Medic: Va fi mai r…

recomandări

Te ia DNA: Stoica Alexandru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum drona asta zboară cu super viteză prin clădiri abandonate