Dezbaterea pe votul din Diaspora, o MASCARADĂ /Ponta, după SHOTURILE din DUBAI, a redevenit AROGANT

Aşa-zisa dezbatere pe proasta organizare a votului din Diaspora a fost o mascaradă penibilă. Victor Ponta, după shoturile din Dubai, a venit în faţa deputaţilor cu un discurs penibil. Cert este că după ce s-au terminat aşa-zisele discuţii, care n-au durat mai mult de o jumătate de oră, Ponta s-a aşezat din nou, cu tupeu, în faţa microfoanelor. Bălmăjind aceleaşi aberaţii pe care le spunea şi în campanie. A vorbit, fără să răspundă la întrebările ziariştilor, mai bine de 25 de minute. Şi a început din nou cu jignirile. Confirmând că, în pofida faptului că a pierdut alegerile într-un mod penibil nu a învăţat nimic. Tot un dobitoc sinistru a rămas. Şi de o aroganţă care a început, prin repetare, să merite palme.

Victor Ponta: M-am dus in concediu pe banii mei, nu pe banii Guvernului. / Ati pandit note de plata, avion privat. Nu beau whisky, poate alti presedinti. / Dupa deconspirarea lui Turcescu, Rares Bogdan ofiter acoperit, se ocupa de aceste lucruriVictor Ponta a declarat, marti, ca a fost in concediu in Dubai "pe banii lui, nu pe banii Guvernului". Premierul a sustinut ca "Toate minciunile pe care le-ati auzit - note de plata, ati stat aseara sa panditi avionul privat care vine din luna... Toti cei care ma cunosc de 40 de ani stiu ca nu beau whisky, poate alti presedinti." Ponta a lansat si un atac la jurnalistul Rares Bogdan de la Realitatea Tv, care a publicat duminica, pe pagina sa de Facebook, presupusa nota de plata achitata de premier intr-o noapte intr-un clux de lux din Dubai, in valoare de 2.690 de euro, echivalentul a peste 11.900 RON: "De cand domnul Turcescu s-a deconspirat, a ramas domnul Rares Bogdan, ofiter acoperit, care se ocupa de aceste lucruri".

 Victor Ponta a declarat, marti dimineata, intr-un discurs in fata Parlamentului pe tema votului din diaspora, ca legea privind organizarea alegerilor trebuie schimbata, deoarece "este depasita de realitatile demografice". Ponta a propus, la dezbaterea din Parlament, introducerea votului prin corespondenta sau a votului electronic, precum si sa se dea "unei autoritati aflate in subordinea Parlamentului, asa cum este Autoritatea Electorala Permanenta, sarcina organizarii votului". Premierul a aratat ca "MAE nu are atributia de a organiza alegerile. Au raspuns politic doi ministri. (Corlatean si Melescanu - n.red.)."

 Ponta a afirmat ca "exista doar 500 de mii de cetateni romani care au declarat ca au domiciliul in strainatate", adaugand ca doar 10% din romanii din diaspora au votat si ca autoritatile nu puteau sti unde exista cele mai mari aglomerari de cetateni romani, pentru a organiza mai multe sectii.

"Am platit pretul politic pentru ceea ce s-a intamplat", a mai spus primul ministru.

Ponta a aratat ca solutia este "fie votul prin corespondenta, fie votul electronic". El a adaugat ca cea de-a doua solutie este "de a da unei autoritati aflate in subordinea Parlamentului, asa cum este Autoritatea Electorala Permanenta, sarcina organizarii votului. MAE nu are atributia de a organiza alegerile. Au raspuns politic doi ministri."

După care Ponta s-a aşezat la locul lui şi a început să se joace cu telefonul mobil.

”După discursul domnului deputat Victor Ponta îmi dau seama că nu a înțeles nimic din votul din 16 noiembrie.

Am crezut că va găsi unica soluție morală pentru a nu participa la această dezbatere și anume demisia din funcția de prim-ministru.

A spus domnul Ponta că nu trebuie să găsim vinovați la dezbaterea din Parlament. Dimpotrivă, trebuie să găsim vinovații pentru că nu au putut vota la scrutinul din 16 noiembrie.

Cine este de vină? Cine poartă răspunderea? Guvernul! Nu este suficient să plătească doi acari păuni, care au preferat să-și dea demisia, pentru că deciziile care au fost luate de acești miniștri sunt deciziile guvernului condus de Victor Ponta”, i-a cerut Ludovic Orban, lui Victor Ponta.

Ludovic Orban susține că Victor Ponta ar trebui să fie pedepsit cu închisoarea, pentru modul în care au fost organizate alegerile.

”Pentru mine demisia domnului Ponta este mult prea puțin. Scapă mult prea ușor! Art. 57 din Legea alegerilor prevede că încălcarea dreptului la vot se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Domnule Ponta, dați-vă demisia! Domnule Ponta, sunteți o pată pe obrazul României! Sunteți omul care a reușit să ne facă de râs în fața întregii Europe! Plecați, acum!”.

După discursul lui Orban, Ponta i-a răspuns făcându-l bufon care cântă la chitară. 

”Aș vrea să luăm decizii foarte bune, nu așa cum ne propun toți bufonii, care nu caută decât ceartă și scandal.

Românii au plecat din România în perioada 2006-2007 pentru că atunci erau unii miniștri furau cu sutele de milioane de la Transporturi. Cum a zis Blaga în 2009, că Ludovic Orban ar trebui arestat. Ei bine, nu a fost arestat și este un bufon! Nu vreau să transformăm totul într-o bufonerie sau un concert cu chitări.

Unii bufoni, noroc că au fost pe lista USL, că altfel nu ar fi fost aici în Parlament”, a declarat Ponta.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Andreea Esca, vedeta Pro TV, confirmată pozitiv cu noul coronavirus

2 ULTIMA ORĂ 20 de state din Europa interzic accesul românilor sau le impun restricții la intrarea pe teritoriil…

3 VIDEO Prins asupra faptului, amantul unei craiovence a fugit 3 kilometri în pielea goală, în timp ce soţul înş…

4 „Adio, Grecia! Nu mai mergem în viața noastră!” Revoltă pe forumuri, după ce Grecia a decis să suspende tempor…

5 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață