DNA nu vede/Ministrul Costoiu a luat şpagă 165.000 de euro de la un om de afaceri din Gorj vânzându-i un apartament fantomă

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior a dat o lovitură imobiliară, încasând o sumă impresionantă pe un apartament. Aşa-zisul „cumpărător” este un afacerist imobiliar ce şi-a inaugurat recent un complex rezidenţial în sectorul condus de Marian Vanghelie. În ciuda tranzacţiei realizate, ministrul Costoiu deţine aceleaşi proprietăţi ca şi înaintea vânzării apartamentului. Interesant este că omul de afaceri a primit autorizaţie pentru complexul rezidenţial de la primăria lui Marian Vanghelie, coleg în conducerea organizaţiei de Bucureşti a PSD cu Ecaterina Andronescu, al cărei om de încredere este Mihnea Costoiu. Mai mult, pentru a deschide şcoli particulare în complexele rezidenţiale, afaceristul imobiliar care i-a virat 165.000 de euro lui Costoiu are nevoie de autorizaţie de la Ministerul Educaţiei.

 Conform declaraţiei sale de avere, ministrul Costoiu a obţinut, anul trecut, 165.000 de euro din vânzarea unui apartament către Alexandru-Gabriel Arapalea. Totuşi proprietăţile imobiliare ale ministrului nu s-au schimbat. Mihnea Costoiu deţine, în continuare, două apartamente, unul în Bucureşti (în suprafaţă de 26,73 mp) şi unul în Târgu-Jiu (91,73 mp, în coproprietate cu soţia), un spaţiu comercial în Târgu-Jiu (225,59 mp, în coproprietate cu soţia) şi un teren intravilan în Runcu (11.256,80 mp, în coprietate cu soţia). Apartamentul pe care ministrul Costoiu a reuşit să obţină 165.000 de euro rămâne un mister.

Garantat de PSD

Alexandru-Gabriel Arapalea, cel care i-a livrat lui Costoiu 165.000 de euro, este un om de afaceri din Gorj (ca şi ministrul delegat pe Învăţământ Superior, înainte de a intra în politică). În 2013, anul în care a fost realizată tranzacţia cu Mihnea Costoiu, Alexandru-Gabriel Arapalea a înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) denumirea şi logo-ul „Dream Residence”. Denumirea şi logo-ul aparţin unui complex rezidenţial inaugurat recent în sectorul 5 al Capitalei, cartier Rahova, în „fieful” colegului de partid al lui Costoiu, Marian Vanghelie. Autorizaţia de construcţie pentru complexul rezidenţial a fost emisă de primăria lui Marian Vanghelie. Interesant este, de asemenea, că primarul sectorului 5 este coleg în conducerea organizaţiei de Bucureşti a PSD cu Ecaterina Andronescu, al cărei om de încredere este, aşa cum ştie toată lumea, Mihnea Costoiu.

Sursă precoce a Securității

 Mihnea Costoiu a devenit ”celebru” la nivel național după ce s-a aflat că s-a angajat încă de pe băncile liceului să colaboreze cu fosta Securitate. În 1988, când avea 16 ani și era elev la liceul „Tudor Vladimirescu“, tovarășul utecist Mihnea Costoiu a semnat cu mâna sa un Angajament la Securitate, având numele conspirativ ”Iulian”. Potrivit Adeverinței 2437 din 04.05.2010, emise de CNSAS „domnul Costoiu Mihnea Cosmin este titular al dosarului fond rețea nr.R 251012. Domnia sa a fost recrutat la data de 06.07.1988, pentru supravegherea informativă din cadrul Liceului „Tudor Vladimirescu“ din Tg Jiu.“ Cu alte cuvinte, Costoiu avea sarcină să-și supravegheze colegii și profesorii și să-i toarne ulterior la Securitate. Revoluția din 1989 a curmat colaborarea sa cu Securitatea, dar având în vedere modul în care a reușit să ajungă ministru peste cercetare și învățământ superior fără să aibă un doctorat, suntem convinși că ar fi avut parte de o carieră strălucită și în regimul comunist.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Antena 3 l-a „omorât” și pe tatăl interlopului ucis în această dimineață!

3 Angajată SRI la 19 ani, lector la Academia SRI la 26 de ani, expert AEP la Stockholm la 32 de ani

4 Unde e poliția?! / Filmul și motivul uciderii în Giulești a interlopului Emi Pian, liderul clanului Duduianu. O …

5 Acest cretin este membru PSD și bugetar