Dragnea propune legea baronilor traseişti. Cum vrea PSD să rezolve problema majorităţilor înainte de alegeri

Dragnea propune legea baronilor traseişti. Cum vrea PSD să rezolve problema majorităţilor înainte de alegeri

„Devine din ce în ce mai pregnantă o situaţie. Începe să se instaleze o oarecare instabilitate în administraţia locală generată de apariţia unor partide - PMP, PLR, ruperea USL, apariţia ACL şi au început din ce în ce mai mulţi primari să îşi exprime public susţinerea pentru un partid, altul decât pe listele căruia au candidat. Au început să fie probleme în majorităţile consiliilor locale şi judeţene“, a spus vicepremierul.

Soluţia lui Dragnea pentru restabilirea majorităţii de către alianţa de guvernare şi în teritoriu este legalizarea traseismului şi în cazul aleşilor locali.

„În acest context eu mă gândesc serios dacă nu cumva, în perioada imediat următoare, pentru că a început să devină o situaţie care trebuie rezolvată urgent, nu ar trebui să luăm modelul din 2006 şi să adoptăm un act normativ prin care să se stabilească o perioadă de două săptămâni în care toţi aleşii locali să poată opta în care partid să activeze“, a mai spus Liviu Dragnea.

În urmă cu două luni, premierul Victor Ponta declara că liderul PDL, Vasile Blaga, conduce în aproape toate judeţele, după alianţa făcută cu PNL, iar PSD şi PPDD fac parte din Opoziţie în majoritatea judeţelor.

Noi suntem în acest moment în opoziţie în majoritatea consiliilor judeţene. Până la urmă poate că e corect aşa, scena politică e echilibrată, la nivelul Parlamentului şi al Guvernului este o alianţă de centru-stânga, iar la nivel local domnul Blaga, cu 12%, conduce practic cam toate consiliile judeţene. E un echilibru politic care până la urmă nu e un lucru rău“, a spus Ponta.

Întrebat în câte consilii judeţene PNL şi PDL deţin majoritatea, Ponta a răspuns: „În multe, pentru că au intrat mulţi consilieri liberali pe lista USL şi acum ce să facem? Asta e!“.

„Vor să aducă primari prin şantaj“

Contactat de corespondentul Mediafax pentru a comenta propunerea lui Liviu Dragnea, liderul PDL Arad, Gheorghe Falcă, a spus că PSD urmăreşte să aducă primari în partid. „Se ştie că PSD este cel mai corput partid, iar în momentul în care nu mai au voturi şi posibil nu mai pot fura, vor să aducă primari prin şantaj. Având un candidat incompetent ca domnul Ponta, care este în cădere în sondaje, vor să fure primari de la alte partide“, a spus Falcă.

În prezent, aleşii locali nu îşi pot părăsi formaţiunea pentru care au candidat atunci când au fost aleşi fără să îşi piardă mandatul.

PSD a pierdut majoritatea în Consiliul Capitalei

Deşi PSD şi PPDD au încheiat recent un protocol de colaborare la nivel parlamentar şi local, PSD a pierdut majoritatea chiar şi în Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Trei dintre cei şapte consilieri PPDD s-au aliat cu PNL şi PDL.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale