Dragnea: Zece ani de război și gălăgie politică au făcut ca România să rateze oportunități serioase de dezvoltare

Dragnea: Zece ani de război și gălăgie politică au făcut ca România să rateze oportunități serioase de dezvoltare

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat sâmbătă seară, la Hunedoara, cu prilejul conferinței județene de alegeri, că va continua să promoveze ideea unei politici a dialogului, menționând că ultimii zece ani de 'război politic' și de 'gălăgie politică' au făcut ca România să rateze oportunități serioase de dezvoltare.

* Dragnea: Candidații PSD pentru alegerile locale trebuie stabiliți până la 1 decembrie

Liderul PSD a spus că din cauza acestui gen de politică s-a ajuns ca 75% dintre români să afirme că nu se mai regăsesc în clasa politică și că nu mai au încredere în politicieni, apreciind că partidele au căzut într-o 'capcană' a 'scandalului' întinsă de fostul președinte Traian Băsescu.

'Ultimii zece ani de război politic, de hărțuială de dragul hărțuielii, zece ani de gălăgie politică ce-au făcut în România? Au produs cumva vreo dezvoltare serioasă, sau au frânt destine? A tulburat chiar liniștea din societate, a făcut ca România să rateze multe oportunități serioase de dezvoltare. A făcut ca populația să se îndepărteze din ce în ce mai mult de clasa politică și 75% dintre români spun că nu se regăsesc în clasa politică și că n-au încredere în politicieni. De ce? Pentru că toate partidele, și-al nostru, au căzut în capcana întinsă de Traian Băsescu, și anume scandalul. De ce? Pentru că într-un mediu plin de zgomote și de scandal pentru oameni este foarte greu să mai discearnă cine face bine, cine face rău, toți sunt la fel', a afirmat Liviu Dragnea.

Președintele interimar al PSD a criticat atitudinea agresivă a unor politicieni care se ceartă în diverse emisiuni televizate, apreciind că oamenii care privesc la televizor ar dori să afle și ceea ce se face pentru ei, în special de la partidele care se află la Putere.

În opinia sa, politica lipsită de dialog reprezintă unul dintre factorii care au determinat plecarea din țară a unor categorii profesionale sau a tinerilor.

'De aia, și din acest motiv, 14.000 de medici au plecat din România și nu se oprește acest fenomen. De asta tinerii se gândesc să plece din România. De asta, cei care sunt plecați din țară nu mai vor să vină înapoi. Pentru că această clasă politică nu reușește să se așeze la masă și pentru un proiect de țară să zică: 'gata, domnule, stăm o lună, stăm un an, lucrăm împreună cu toți cei care avem mintea la noi să punem România pe un drum sigur, stabil, 20-30 de ani de zile'. Adică să aibă percepția unui viitor stabil', a mai spus președintele interimar al PSD.

Liviu Dragnea a arătat că în partid este necesar un sistem de 'gestiune a carierei', în care membrii lui să fie pregătiți profesional pentru ocuparea unui anumit post atunci când formațiunea politică ajunge la guvernare și să contribuie la dezvoltarea economică a țării.

AGERPRES/(A, AS — autor: Sorin Blada, editor: Florin Marin)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...