După Traian Băsescu, și Monica Macovei îl suspectează pe Klaus Iohannis că schimbă axa!
După Traian Băsescu, și Monica Macovei îl suspectează pe Klaus Iohannis că schimbă axa!

Festivitatea de înființare a partidului său politic, M10, i-a dat Monicăi Macovei prilejul de a critica decizia lui Klaus Iohannis de a-l propune pe Eduard Hellvig la șefia SRI fără să se consulte cu partenerul american:
„Inteleg ca partenerii nostri din NATO n-au fost consultati la aceasta propunere. Si consider acest lucru inacceptabil, pentru ca suntem intr-un parteneriat si mai ales Parteneriatul strategic cu SUA este esential pentru Romania astazi, cat suntem la granita cu un razboi, in care Rusia continua agresiunea armata in Ucraina si in care la Kremlin, ieri, s-a comis un nou asasinat politic”. Sunt dezamagita ca nu a pus pe primul loc parteneriatul strategic cu SUA. Parteneriatul  strategic cu SUA este vital pentru Romania. De aceea spun ca si numirile sefilor de servicii de informatii intern si extern trebuie facute prin consultare cu partenerii straini”. Ion Cristoiu

Duminică seara, Monica Macovei a fost invitata lui Cătălin Striblea la emisiunea Ultimul cuvînt, de pe B1 Tv.
Invitat de producătoarea Mura Frînculescu să intervin telefonic în emisiune, am întrebat-o pe Monica Macovei, dacă numirea lui Eduard Hellvig fără consultarea americanilor, adăugată declarațiilor lui Klaus Iohannis din timpul vizitei la Berlin, confirmă suspiciunile unora din România, că noul Președinte a trecut la înscrierea României într-o nouă axă.
Da – a răspuns Monica Macovei, făcînd o știre pe care n-a preluat-o nimeni, deși e mai mult decît importantă, pentru că Declarația liderei M10 vine după o declarație asemănătoarea făcută de Traian Băsescu marțea trecută, la interviul de la B1 Tv.
Credeți că România schimbă axa? am insistat eu, conștient de importanța Declarației în adîncirea suspiciunii că Klaus Iohannis o lasă mai moale cu parteneriatul strategic cu SUA.

Monica Macovei a răspuns că procesul de schimbare a axei a început deja!
Dvs ce credeți, a început deja procesul de schimbare a axei? 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată podul care va lega Ardealul de Oltenia

2 Noi stenograme despre avocata Cămătarilor / L-a apărat și pe Fluturică, un interlop care a bătut o victimă cu pl…

3 Criza energetică europeană se va înrăutăți în această iarnă. Consumatorii ar putea fi rugați să consume mai pu…

4 Așa o fi?

5 VIDEO Trei români beți au devastat un bar în Italia, i-au bătut pe angajați și pe proprietar