E bună, Victore, corupta lui Băsescu?/Monica Ridzi a trecut la PSD/E condamnată la 5 ani pentru corupţie

E bună, Victore, corupta lui Băsescu?/Monica Ridzi a trecut la PSD/E condamnată la 5 ani pentru corupţie

Deşi se zbat disperaţi în mlaştina corupţiei, pesediştii, cu ultimele puteri, şi-au luat luni o rezervă de lux, pe emblema corupţilor lui Băsescu, deputata Monica Ridzi, condamnată la 5 ani de închisoare cu executare. L-a văzut cineva pe imbecilul de Ponta că strâmbă din nas? Culmea este că au luat-o pe Ridzi în ziua în care mahării PSD au defilat pe la DNA.

Miercuri, 15 Decembrie 2010 10:23 Sursă: NewsIn

Ponta: Băsescu a jucat teatru în cazul Ridzi, s-a prefăcut că e interesat

Preşedintele PSD Victor Ponta a spus miercuri că îi avertizează public pe Traian Băsescu, Emil Boc şi PDL că, dacă în raportul pe justiţie se va trece votul asupra Monicăi Iacob Ridzi la puncte negative, vor trebui să răspundă politic, criticând "numărul de teatru" jucat de preşedinte în acest caz.

"Cred că e condamnabil noul număr de teatru jucat de Traian Băsescu. Evident el a ieşit, le-a spus pe sub masă , dar înainte a avut grijă să iasă la televizor să se prefacă că e foarte interesat de ce se întâmplă şi că trebuie votat într-un anume fel", a spus Ponta.

"Îi adresez un avertisment public dlui Traian Băsescu, lui Emil Boc şi PDL că în raportul privind MCV, dacă va fi trecut la puncte negative acest vot dat de PDL pentru protecţia lui Rizdi, trebuie să răspundă politic şi trebuie să dea foarte multe explicaţii", a mai spus Ponta.

14 decembrie 2010

Ponta, despre Toader: Trebuie să fii "retardat" să susţii că în cazul Ridzi este vina PSD şi PNL

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat marţi seară referindu-se la liderul grupului parlamentar PDL, Mircea Toader, că trebuie să fii "retardat" să susţii că vina în cazul nevalidării percheziţiei şi a extinderii urmăririi penale în cazul Ridzi aparţine opoziţiei, respectiv PSD şi PNL, informează NewsIn.

"Mă bucur, ca să nu avem vreun dubiu, că toţi cei de la PSD şi cei de la PNL şi PC au votat cu bilele la vedere ca să nu mai aflaţi că tot din cauza opoziţiei nu a trecut cererea", a afirmat Ponta într-o emisiune Realitatea Tv.

Ulterior, a intervenit telefonic liderul grupului PDL, Mircea Toader, care a fost întrebat cine din PDL a "defectat" astfel încât nu au fost adoptate solicitările DNA în cazul Monicăi Iacob Ridzi. "Logic, ar trebui să fie ca o modalitate de a creea o derută să spun, cei de la PSD şi PNL, pentru că noi ne-am exprimat punctul de vedere", a spus Toader. "Au arătat votul cei de la PSD şi PNL", a intervenit Ponta.

După intervenţia liderului PDL, preşedintele PSD a afirmat despre acesta: "Ce mincinos e, Dumnezeule!(...)Să spui aşa ceva trebuie să fii retardat, e clar. Ori e retardat cel care crede, ori e retardat cel care are tupeul să susţină aşa ceva", a mai spus Ponta.

20 octombrie 2014

 Deputatul Monica Iacob-Ridzi a demisionat din PP-DD și s-a alăturat grupului parlamentar PSD, a anunțat luni președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

"Vă informez că doamna deputat Monica Iacob-Ridzi, aleasă în circumscripția electorală nr 22, Colegiul uninominal nr. 5, începând de pe 14 octombrie se declară deputat UNPR aparținând grupului parlamentar PSD din Camera Deputaților", a spus Zgonea în ședința de plen a Camerei Deputaților.

Monica Iacob-Ridzi a fost aleasă pe listele PP-DD într-un colegiu din Hunedoara.

Monica Iacob Ridzi, condamnata la 5 ani de inchisoare cu executare. Sentinta nu este definitiva

Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului si Sporturilor, a fost condamnata luni de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 5 ani de inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu in dosarul 2 Mai - Ziua Tineretului. Sentinta data luni de completul de 3 judecatori al Inaltei Curti nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs la completul de 5 judecatori al ICCJ.

 Monica Iacob-Ridzi, fost ministru democrat-liberal al Tineretului si Sporturilor in perioada decembrie 2008 - iulie 2009, este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu organizarea Zilei Tineretului (2 Mai 2009). Evenimentul a avut un buget de circa 600.000 de euro, bani incredintati fara licitatie unor companii private.

Monica Iacob Ridzi a mai primit si alte pedepse in acelasi dosar, de 3 ani, 1 an si 6 luni, 4 ani, respectiv 3 ani pentru alte infractiuni. Pedepsele au fost contopite, urmand ca fostul ministru sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv 5 ani de inchisoare cu executare. In plus, Monicai Iacob Ridzi ii sunt interzise unele drepturi civile pe o perioada de 3 ani dupa executarea pedepsei.

De asemenea, apartamentul din Petrosani si un teren intravilan ale Monicai Iacob Ridzi, precum si jumatate dintr-o casa pe care o detine in coparticipatie, au fost mentinute sub sechestru de judecatorii ICCJ care l-au condamnat, luni, pe fostul ministru la cinci ani de inchisoare cu executare.

Alta condamnare in acest dosar a primit Ioana Elena Varsta, fosta consiliera a lui Ridzi, condamnata la 5 ani cu executare. De asemenea, Paul Diaconu, director general al Directiei Generale Economice si Resurse Umane a MTS (martie - septembrie 2009), a primit 2 ani si 6 luni de inchisoare cu executare.

Cercetarea penala a fost declansata in urma anchetei publicate de Gazeta Sporturilor in 16 iunie 2009, potrivit careia festivitatile organizate de Ministerul Tineretului si Sporturilor cu ocazia Zilei Tineretului (2 Mai 2009), care au avut un buget de circa 600.000 de euro, au fost incredintate fara licitatie unor companii private.

Mai mult, cerera de oferta privind organizarea evenimentelor a fost trimisa de catre MTS catre trei firme, din care doua (Artisan Consulting SRL si Compania de Publicitate Mark SRL) aveau actionari comuni si sediul in acelasi apartament. Potrivit mass media, onorariile formatiilor care au concertat in cadrul evenimentului sau costurile scenelor utilizate au fost mult supraevaluate.

Potrivit Parchetului de pe langa Inalta Curte de casatie si Justitie, "in cauza exista indicii ca in cursul anului 2009, Iacob Ridzi Monica Maria, in calitate de ministru al Ministerului Tineretului si Sportului, impreuna cu alti functionari ai acestui minister, ajutati si de administratorii a doua firme private au prejudiciat bugetul ministerului prin incheierea a trei contracte de servicii fara ca, in prealabil, sa fie organizata si derulata vreo procedura de atribuire potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 34/2006.

Totodata, exista indicii ca pentru ascunderea incalcarii dispozitiilor legale in materia achizitiilor publice au fost intocmite, ulterior incheierii celor trei contracte, inscrisuri care sa ateste in mod nereal derularea procedurii de achizitie. Fostul ministru a solicitat administratorului retelei informatice sa stearga date informatice pentru a nu fi descoperite, scop in care, acesta a accesat fara drept sistemele informatice ale Ministerului Tineretului si Sportului si a sters inregistrarile."


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”