Efectul Ordonanţei 55: PDL a rămas fără niciun primar în Buzău după ce ultimii trei pe care îi avea au migrat la PSD

Efectul Ordonanţei 55: PDL a rămas fără niciun primar în Buzău după ce ultimii trei pe care îi avea au migrat la PSD

Partidul Democrat Liberal a rămas în Buzău fără niciun primar, după ce ultimii trei aleşi pe care îi avea formaţiunea democrat-liberală au migrat la PSD, în baza Ordonanţei 55, sau au devenit independenţi.

Potrivit unor surse din PSD Buzău, formaţiunea social-democrată numără, în prezent, 76 de primari în judeţul Buzău, după ce primarul PDL al comunei Vâlcelele, Dumitru Spiţă , a ales să migreze la social-democraţi în baza ordonanţei care permite migrarea aleşilor locali către alte partide fără pierderea mandatului.

Conform aceloraşi surse, în afara acestui ales, ultimii doi primari pe care PDL îi mai avea în judeţul Buzău, primarul comunei Balta Albă, Georgian Calotă , şi primarul comunei Movila Banului, Frusina Ghinea , au plecat din partid, preferând să rămână independenţi.

În aceste condiţii, PDL nu mai are la Buzău niciun primar, PNL are opt primari, în timp ce PSD numără 76 de primari.

În afara celor doi primari trecutţi de la PDL care au devenit independenţi, încă un primar, de la PNL, a ales să rămână independent. Pintre cei trei independenţi se numără şi primarul comunei Valea Salciei, Marian Muşat , care în luna septembrie a postat pe contul său personal de Facebook şi pe cel al Primăriei o întrebare celor din lista sa de prieteni cerând să-l sfătuiască către ce partid să migreze.

Pe durata Ordonanţei 55, la Buzău, PSD a câştigat 30 de primari.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...