,,Europarlamentarul poporului'', Mircea Diaconu, minte cu neruşinare

,,Europarlamentarul poporului'', Mircea Diaconu, minte cu neruşinare

“PRIMA VICTORIE a lui Mircea Diaconu în Parlamentul European”, “Mircea Diaconu şi Renate Weber au convins Parlamentul European să acorde României 3,5 milioane de euro în urma unei ţepe în industria sârmei date de ruşi”… Aşa au titrat scursurile de casă ale PSD după o declaraţie imbecilă a lui Mircea Diaconu, ,,europarlamentarul poporului'' despre ajutorul pe care acesta l-ar fi dat ca România să primească pentru şomerii de la Câmpia Turzii nişte compensaţii financiare.

O minciună gogonată, un fals grosolan

Nimic mai fals. Gogoşile lui Diaconu sunt demontate simplu de jurnalistul Dan Alexe. Jurnalistul scrie pe blogul său :„Ieri, Mircea Diaconu a declarat ziarului Ring "Acum, la Strasbourg sunt voturi de plen, voturi pe buget. A fost un amendament, în comisia de employment, din care fac şi eu parte, şi unde am semnat şi am pledat pentru ca România să primească 3,5 milioane de euro ca un fel de compensaţie pentru oamenii care au rămas cu ochii în soare după ce nişte ruşi şi-au bătut joc de ei. E vorba de industria sârmei, la Câmpia Turzii şi la Târgovişte. Era un proiect mai vechi, de doi ani şi jumătate, dar care nu era făcut foarte bine, nu cu toate hârtiile. Am pledat cât am putut de convingător în comisie şi i-am convins pe oameni. Acum s-au cerut şi nişte explicaţii din partea statului român", ne-a declarat Mircea Diaconu. Ziarul titrează imediat: “PRIMA VICTORIE a lui Mircea Diaconu în Parlamentul European”, “Mircea Diaconu şi Renate Weber au convins Parlamentul European să acorde României 3,5 milioane de euro în urma unei ţepe în industria sârmei date de ruşi”… 

CITEŞTE ŞI:  http://www.comisarul.ro/economie/peste-35-milioane-de-euro-pentru-somerii-de-la-cam_207845.html

Dan Alexe demontează însă declarațiile lui Mircea Diaconu: „Totul e minciună, de la început până la sfârșit: azi (marți) e abia prima zi a primei plenare a noului Parlament European și s-a vorbit de dimineață numai despre Ucraina.. Apoi, fondurile respective nu provin de la Parlament, ci din Fondul european de ajustare la globalizare, administrat de Comisia Europeană, care a luat decizia de le acorda României în cazul precis al escrocheriei rusești încă în luna aprilie.
In aprilie, da, a decis Comisia Europeana (nu Parlamentul) să acorde aceste fonduri, iar acum Parlamentul trebuie doar să le aprobe formal. Cum se trădează chiar Diaconu, care in mod vizibil nu intelege nimic: –“A fost un amendament, în comisia de employment, din care fac şi eu parte, şi unde am semnat şi am pledat pentru ca România să primească 3,5 milioane de euro ca un fel de compensaţie pentru oamenii care au rămas cu ochii în soare”…
“Cu ochii în soare”, așa se exprimă el despre un document pe care nu-l pricepe. A semnat o hârtie rămasă nesemnată din aprilie, pentru că atunci fostul parlament european se dizolvase în așteptarea alegerilor parlamentare UE din mai.
Pe deasupra, Diaconu nici nu va fi in Parlament când va fi aprobat documentul, pentru că e chemat la ANI, la Bucuresti. Articolul ne spune: ce nedreptate ca omul aflat la originea succesului să fie privat de el.
Ăștia nu știu nici măcar să mintă abil.”
Și europarlamentarul Siegfried Mureșan a explicat pe contul său de facebook: ”Oameni buni, Mircea Diaconu chiar e o pacoste. Vad ca si el se lauda cu raportul meu de la Campia Turzii. Dupa cum stiti, eu sunt raportorul Parlamentului European pentru acest proiect; este raportul meu, eu l-am facut, eu l-am prezentat in Comisia pentru Buget a Parlamentului European unde a fost aprobat saptamana trecuta cu 29 voturi "pentru" si doar 3 voturi "impotriva". Maine va fi aprobat de ...plenul Parlamentului European. Raportul Parlamentului European poarta numele "Siegfried Muresan". "Mircea Diaconu" nu apare niciunde. Mircea Diaconu este membru supleant in Comisia de Munca a Parlamentului care a dat un aviz pozitiv asupra raportului meu. Probabil a fost prezent la vot acolo si a ridicat manutza incompatibila; mai mult decat atat sigur nu a facut. ” Așadar nici măcar nu e vorba de ignoranță ci de minciună. Nu numai că avea toate hârtiile dar ”pledarea” lui în comisia de muncă(„ocuparea forței de muncă și afaceri sociale”) e imaginară iar votul „pe buget” s-a dat săptămâna trecută. Ca să nu mai comentăm că pentru Diaconu e comisia de ”employment”. Fir-ar ea de greblă. Impostorul de Diaconu! Ce ar mai fi de spus? Că ne așteptam?

Jurnalistul Dan Alexe este corespondentul la Bruxelles al revistei Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Mircea Diaconu recunoaşte, dar se piteşte după ziariştii care au publicat ştirea

Eurodeputatul Mircea Diaconu susține, într-o declaraţie pentru dcnews.ro, că nu își arogă meritele pentru proiectul privind sprijinirea șomerilor din Câmpia Turzii, dar subliniază că e nevoie de eforturi colective pentru a bifa un succes în Parlamentul European, bla, bla... Reacția actorului vine după ce eurodeputatul PMP Siegfried Mureșan l-a acuzat că se "laudă" cu un proiect care nu îi aparține.

 Mircea Diaconu a explicat pentru DC News că s-a produs o neînțelegere din cauza unui titlu de articol. În respectivul material, eurodeputatul vorbea despre raportul privind ajutorarea muncitorilor disponibilizați la Combinatul de sârmă de la Câmpia Turzii prin alocarea a 3,57 milioane de euro.

"Titlu aparține unui ziarist, nu era al meu. Titlul face ce face. În interiorul articolului zic și eu câteva vorbe care sunt corecte și sunt ale mele", a arătat Diaconu, care respinge acuzațiile lui Mureșan despre însușirea unui proiect care nu-i aparține."În niciun caz nu este așa. Ceea ce m-a interesat pe mine este că nu am putut să rămân să votez, astăzi era votul. Asta era, nimic altceva. Pentru că trebuie să vin la procese. Și eu am semnat, și eu am sprijinit... problema era votul în plen. Și la votul în plen n-am putut să vin, asta era tema mea", a declarat Mircea Diaconu.

Ce este incredibil este că ştirea a fost difuzată, cu litere mari, inclusiv de scursura în care spune acum că el a fost folosit de ziarişti.

Să nu mai vorbim că n-a participat nici măcar la votul pentru adoptarea acelui proiect cu care până azi s-a bătut în piept....


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro