EXCLUSIV/ PSD: Armonie la televizor, măcel în interior

EXCLUSIV/ PSD: Armonie la televizor, măcel în interior

După ce luni Liviu Dragnea a fost atacat pe faţă în oficina de casă a lui Sebastian Ghiţă, stiripesurse.ro, scandalul care mocnea în PSD a reizbucnit. Iar toate tunurile sunt îndreptate împotriva lui Sebastian Ghiţă. Al cărui comportament, de superioritate arogantă şi şantaj fără scrupule, a ajuns să-l scoată din sărite până şi pe tata-socru, Ilie Sârbu. Dictatura pe care o exercită Victor Ponta în partid prin Ghiţă, Şova şi Vlăduţ Stoica a atins limita suportabilului. Iar o împăcare între Dragnea şi Ponta, în aceste circumstanţe, când toată lumea s-a convins de toată lumea, nici nu mai intră în discuţie. Amănunte incredibile se desfăşoară în spatele uşilor la acest partid care, chiar în pragul declanşării campaniei electorale, nu are un candidat votat oficial de congres, aşteaptă ca încă mulţi dintre lideri să fie chemaţi la DNA.

Primul motiv de ceartă-mitingul pentru Antena3

Ideea umplerii masive cu activişti PSD a unui miting de proporţii iniţiat şi asumat de Antena3, după eşuarea lamentabilă a primei tentative, a fost aprig respinsă de Liviu Dragnea. După cum se ştie, Dragnea are interzis atât la Antena3 cât şi la România TV. Dealtfel, şi este singurul lider marcant al PSD care nu s-a pronunţat în legătură cu Antena3. Ponta nu a propus direct organizarea mitingului. A făcut-o prin intermediul noii sale cozi de topor, Gabi Firea. Pe care a introdus-o în staff-ul de campanie în locul lui Şova. Iar dacă Şova ştia rostul lucrurilor, şi nu trecea prin Kiseleff, Găbiţa îşi bagă nasul în toate. Cu tupeu. Dar să revenim. Ponta a vrut. Dragnea nu. El a avut şi o explicaţie pur tehnică. Pe 1 septembrie se organizează congresul. Dacă între timp le mai ceri celor din teritoriu să mai aducă peste 30.000 de oameni în Bucureşti se dau toate socotelile peste cap. Mulţi o să înceapă să mârâie. La faza cu refuzul, cea care a mârâit cel mai tare,  a dezamăgire, să audă bine de tot Dragnea, a fost Olguţa Vasilescu.

Partidul e scindat acum în trei tabere

La acest moment, cu doar zece zile rămase până la Congres, PSD e rupt în trei tabere. Una este condusă de Ponta şi îi are ca principali locotenenţi pe Sebastian Ghiţă, Olguţa Vasilescu, Radu Popa şi mulţi alţi trepăduşi ale căror nume nu spun nimic nici publicului şi nici partidului. Pe care însă Ponta îi pregăteşte pentru a înlocui, după alegeri, dacă le apucă, majoritatea conducerilor baronatelor locale.

Cealaltă tabără este condusă de Ilie Sârbu. Şi este compusă din garnitura veche de parlamentari, cu multe mandate şi o vârstă care îi face vulnerabili la cea mai mică tentativă de reformă. Impactul lor se rezumă doar la nivelul Parlamentului. Cu puţine excepţii, forţa lor electorală este foarte mică.

Şi, în sfârşit, ultima tabără, cea mai consistentă şi cu cel mai mare rol în partid, este cea condusă de Liviu Dragnea. Mai mult decât atât, această tabără ar putea decide şi un alt prezidenţiabil al partidului. Mai ales după atacul de luni al lui Sebastian Ghiţă şi după dezvăluirile care vor apărea în curând despre Victor Ponta.

Mai sunt însă ramuri şi rămurele care, la o adică , pot înclina balanţa într-o parte sau alta. Dac[ va fi cazul. Printre cei care conduc astfel de grupuri mici, dar cu relaţii de prietenie strânse între membri, putem enumera pe Ioan Rus, Marian Vanghelie şi Gheorghe Nechita.

Toţi vor capul lui Ghiţă dar nimeni nu suflă o vorbă

Toţi greii partidului sunt de-a dreptul insultaţi de modul cum sunt trataţi de Sebastian Ghiţă. Care, direct sau prin interpuşii săi, îi face să se simtă urmăriţi, vânaţi, şantajaţi.

Ghiţă controlează la acest moment aproape toţi aşa-zişii analiştii care apar la RTV şi Antena3. De asemenea, Ghiţă suportă financiar toate sondajele care vizează PSD. De asemenea, tot Ghiţă controlează indirect şi Agenţia de Presă Agerpres. Corespondenţii locali au norme de ştiri despre realizările primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene. Dar aici vom trata subiectul şi separat.

 Armonie la televizor, măcel în interior

Cine îşi închipuie că ce arată PSD la televizor este realitatea din interior este doar un zombi vrăjit de Antena3. În interiorul PSD nu se ştiu decât jocuri cu barda în mână şi cu hangerul pe la spate. Iar singurul preşedinte al partidului din istorie care a introdus măcelul şi şantajul pe faţă este Victor Ponta. Al cărui limbaj, în particular, este mai mârlănesc decât al lui Marian Vanghelie şi Liviu Dragnea, la un loc. Acel scăpat ,,fă'' adresat Doinei Pană nu denotă decât gradul său redus de atenţie, la un moment dat. Când este concentrat, Ponta este mult mai nesimţit. Mai ales că, în particular, Ponta, într-un cadru colocvial, foloseşte multe regionalisme aglutinate din Gorjul care l-a adoptat. Puţină lume a observat că Ponta îi zice lui Palada, Paladă. Cu un accent ţărănesc.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…