EXCLUSIV/Ponta a plasat un INTERLOP la CNA/Gabriel Tufeanu, implicat în firme cu personaje cercetate penal pentru corupţie

EXCLUSIV/Ponta a plasat un INTERLOP la CNA/Gabriel Tufeanu, implicat în firme cu personaje cercetate penal pentru corupţie

Numirea lui Gabriel Tufeanu la CNA arată la ce nivel a ajuns corupţia din România. Dăm la o parte faptul că acest semi-interlop a fost până ieri consilier guvernamental la cabinetul primului ministru. Cu ce l-o avea la mână acest individ pe Victor Ponta? Dacă veţi citi materialul de mai jos vă veţi pune aceeaşi întrebare. Incredibil...

În varianta siropoasă, Gabriel Tufeanu este consilier în cadrul Guvernului României (inclusiv în Cancelaria primului-ministru) din anul 2013. În perioada 2012 - 2013, Tufeanu a fost membru titular în Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române.

Între 2009 şi 2012, Gabriel Tufeanu a fost manager al Direcţiei Judeţene a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor Constanţa, din subordinea Consiliul Judeţean Constanţa (între 2009 şi 2010 a fost manager interimar al Direcţiei).

Gabriel Tufeanu are experienţă şi în televiziune. El a lucrat în perioada 1994 - 1997 la Antena 1, ca operator imagine, între 1997 - 1998, la Televiziunea Română - TVRi, tot ca operator imagine, iar, între 1998 - 2000, la Prima TV, pe acelaşi post.

În perioada 2000 - 2001, Tufeanu a fost operator imagine - producţie la Marker Film, în perioada 2001 - 2004 a fost manager - administrator la societatea Gemeni Group, iar, în perioada 2004 - 2009 a fost manager la Gemeni Film.

Gabriel Tufeanu este licenţiat al Universităţii Hyperion - Facultatea de Arte, specializarea "Imagine film şi televiziune" (1996 - 2000). Are un masterat în "Capacitate Administrativă şi Acquis Comunitar", la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administraţie Publică (2009 - 2011), iar, în perioada 1993 - 1996, a urmat cursurile Universităţii Politehnice Bucureşti - Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii (nelicenţiat).

Adevăratul Gabriel TUFEANU-Ziua de constanţa din 19 nov. 2009

Noul şef al Direcţiei Judeţene a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor Constanţa se află pe lista „VIP-urilor" care au cumpărat teren în pădurea Băneasa, de la familia Cuturela. Cinematografele constănţene au, din luna septembrie, un nou şef. Este vorba despre Gabriel Tufeanu, un TSD-ist de frunte, de la nivel central, care a fost adus în Constanţa pentru a conduce Direcţia Judeţeană a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor. Structura a fost înfiinţată de Consiliul Judeţean Constanţa printr-o hotărâre din luna septembrie a acestui an, pe care o puteţi vedea şi pe www.ziuadeconstanta.ro.

Figură nu foarte cunoscută în plan local, Tufeanu nu a atras atenţia nici măcar colegilor din TSD-ul local, pe care îl reprezintă, împreună cu Radu Babuş, în Comitetul Central Executiv. Primul la care am apelat pentru detalii despre Tufeanu a fost George Vişan, şeful tinerilor „roşii" constănţeni, care a spus că ştie doar că noul şef al DJSEF este venit de la Bucureşti. Şi atât. Adevărul este că Tufeanu a fost chiar vicepreşedinte al TSD-ului şi că este implicat în multe afaceri cu nume sonore atât pentru Constanţa, cât şi pentru Capitală. Însă, asupra acestui aspect vom reveni. Cum colegii de organizaţie nu ne-au lămurit, am apelat la ajutorul Google-ului, care ne-a mai... luminat. Numele lui Tufeanu apare în mai multe materiale din presa centrală. Spre exemplu, Gardianul, în ediţia din 5 iunie 2007, ne spune că social-democratul nostru se află pe lista „VIP-urilor" care au cumpărat teren în pădurea Băneasa, de la familia Cuturela. Pe parcelele vândute unor nume cu rezonanţă, gen Andrei Pavel, Gabriel Trifu, Nicuşor Constantinescu sau Varujan Vosganian, s-au construit vile de toată frumuseţea. Anul acesta, Tufeanu apare din nou în atenţia presei.

Geamănu a prădat Gemeeni

Şi, de această dată, alături de un nume celebru: Gigi Becali. Cotidianul Adevărul relata, în ediţia din 8 aprilie 2009: „Un BMW 530I şi un Mercedes ML 280CDI, ambele noi, au fost „trofeele" grupării (n.r. Geamănu). Autoturismele aparţineau politicianului Gabriel Tufeanu. Maşinile aveau sisteme de securitate performante, astfel că hoţii au fost nevoiţi să apeleze la un truc. Mihai Olaru, care era prieten cu şoferul lui Tufeanu, i-a sustras acestuia cheile BMW-ului. În torpedoul autoturismului au găsit şi una dintre cheile de la Mercedes. Imediat după ce au furat maşinile, „Chioru" l-a sunat pe Adrian Rusu, un dealer de maşini, căruia i-a cerut 20.000 de euro pentru a înapoia maşinile. Rusu a declarat procurorilor că, ulterior, a aflat că Mercedes-ul a fost vândut unei persoane din Republica Moldova, unde a ajuns la un poliţist, iar autoturismul marca BMW circulă prin ţară cu numere false. Gabriel Tufeanu a precizat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 370.000 de lei". Contactat telefonic, Gabriel Tufeanu a recunoscut că este vorba despre el în materialul din presa centrală. Ba chiar, ne-a povestit amuzat cum şi-a dat seama că este victima lui Sandu Geamănu, asemenea lui Becali, dar şi că ziariştii bucureşteni au exagerat puţin: „Era vorba numai despre un BMW care aparţinea societăţii Gemeeni Film. Eu i-am văzut la OTV după scandalul cu Gigi şi mi-am dat seama că sunt aceeaşi ca şi în citaţia mea". Tufeanu spune că încă se află în proces cu cei care l-au păgubit, dar nu crede că va rezolva ceva.

Partener cu inculpaţii

Cel care are planuri mari pentru cinematograful Republica (sală pe care DJSEF a preluat-o în urmă cu o săptămână de la RADEF RomâniaFilm), pe care vrea să-l aducă la faima din anii trecuţi, şi care recunoaşte că are o misiune foarte grea spune că a fost ales pentru postul pe care îl ocupă pentru că se pricepe la asta. Doreşte să acceseze fonduri europene pentru reabilitarea sălilor de cinema, însă recunoaşte că încă nu ştie foarte bine situaţia de la Constanţa. Însă, cunoaşte foarte bine ceva: îi ştie pe „oamenii lui Mazăre". Gabriel Tufeanu este, potrivit Registrului Comerţului, implicat în patru societăţi comerciale: Advadelt SRL, Industrial Development Group SRL, Gemeeni Film SRL şi Mediator Group. RECOM ne arată că, în Advadelt, şeful cinematografelor îl are partener pe Marius Puşcaşi, fost administrator al Hotelului Flora şi coleg de inculpare cu Radu Mazăre în dosarul retrocedărilor. Numele lui Puşcaşi nu este singurul din celebrul dosar care i se alătură lui Gabriel Tufeanu. Monitorul Oficial 1378 din 2006 spune că printre fondatorii societăţii SC Industrial Development Group SRL se afla şi SC Compania de Servicii şi Consultanţă SA, reprezentată de Gheorghe Valentin Ionescu. Inculpat tot în dosarul retrocedărilor, administrator al SC Sisteme Internaţionale de Afaceri, Valentin Gheorghe Ionescu este un alt nume controversat. Totuşi, Tufeanu spune că, de acum înainte, se va ocupa, în principal, de nou creata Direcţie: „Urmează să facem planuri, să facem proiectul pentru accesarea de fonduri. Să ştiţi că este mai greu decât vă imaginaţi".


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale