EXCLUSIV/PSD, la un pas de IMPLOZIE/Sârbu despre Zgonea: Nu ne pune nouă Coldea șef la partid!/Cele 3 TABERE

EXCLUSIV/PSD, la un pas de IMPLOZIE/Sârbu despre Zgonea: Nu ne pune nouă Coldea șef la partid!/Cele 3 TABERE

Situația din PSD a scăpat de sub control. E degringoladă totală. La ședința de luni toată lumea s-a uitat cu încruntare la toată lumea. Și toți pesediștii s-au uitat urât la Gabriel Oprea. Dragnea și Oprea nici nu s-au salutat, s-au evitat.

Cel mai nervos a fost în aceste zile de după întoarcerea de la Istanbul, de la fugitul penal, Ilie Sârbu. El nu s-a sfiit să-și arate colții către tabăra din care fac parte Zgonea și Dragnea, cei doi aliați de conjunctură, pe bază de servicii. Tata-socru a fost auzit amenințând că nu va ajunge Coldea niciodată să pună șef la PSD.

Cel vizat de aceste vorbe este Valeriu Zgonea, ale cărui relații, cu mult peste cele instituționale, cu șeful operativ al SRI, generalul Florian Coldea, sunt de notorietate. Și au fost expuse de cei doi ostentativ. Se pare că starea de nervozitate a lui Sârbu ar fi fost acutizată, după cum au apărut deja pe piață, și de zvonurile despre scurgerea de informații către DNA din discuțiile purtate în biroul de la Camera Deputaților al lui Zgonea. Tot spectrul politic știe că în biroul lui Zgonea, considerat cel mai sigur loc din țară, s-au pus la cale marile mânării din Parlament! Te pomenești că zvonurile sunt reale!

Punct și de la capăt. Este clar că Ponta și tabăra lui nu se vor mai înghiți niciodată cu tabăra lui Dragnea și Zgonea. Dar nici cu tabăra unui alt susținut de servicii pentru preluarea șefiei PSD, Vasile Dâncu. Dragnea, când a făcut turul prin țară, le-a spus tuturor că așa nu se mai poate continua. Că Ponta, cu Șova și Ghiță, au transformat partidul într-o prăvălie pentru interesele lor. Că și-au bătut joc destul de munca celor de jos. Că, uite, el s-ar putea să facă pușcărie, și ei sunt bine mersi. Tot pe voturile lor.

Asta este starea acum, când Ponta e încă, oficial, prim-ministru. Dacă săptămâna viitoare va demisiona, PSD va exploda.

Care sunt taberele

Prima tabără este tabăra Ponta-Sârbu. Care, în afară de pulifricii puși de Penal prin diverse dregătorii guvernamentale și de prietenii de-o viață ai lui Sârbu, nu are niciun aliat. Sunt cei mai izolați în acest moment. Și vor fi rași în primul moment când Ponta nu va mai fi la butoane.

Tabăra Dragnea-Zgonea controlează aproape tot teritoriul și aproape toți parlamentarii. Așteaptă momentul demisiei pentru a anunța ruperea de gașca Ponta.

Tabăra Dâncu-Ivan este, ca și tabăra Dragnea-Zgonea, sprijinită din umbră de oameni care sunt sau au fost în SRI. Ponderea lor în teritoriu este foarte mică. Și în Parlament la fel. Însă ei așteaptă o eventuală condamnare definitivă a lui Dragnea și o negociere cu Zgonea.

Niciuna dintre tabere n-are încredere în Gabriel Oprea. Însă cei din tabăra Dragnea-Zgonea chiar îl urăsc.

Electronii liberi

Nu toți pesediștii sunt afiliați pe față unei singure tabere. De pildă, Marian Oprișan stă la cotitură și ascultă pe toată lumea. Și Olguța Vasilescu a adoptat aceeași tactică. Dar și parlamentarii care știu că nu vor fi puși pe listă de nicio tabără. 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina