Executat politic?/Dan Voiculescu este condamnat pentru corupţie, trimis în judecată pentru şantaj şi cercetat sub control judiciar tot pentru şantaj

Executat politic?/Dan Voiculescu este condamnat pentru corupţie, trimis în judecată pentru şantaj şi cercetat sub control judiciar tot pentru şantaj

Spectacolul jalnic la care se pretează angajaţii de la Antena3 şi Antena1, punându-şi gaj tinereţea, dar în primul rând demnitatea personală, pentru a apăra o pungă de puroi numită Dan Voiculescu ar trebui să ne întristeze. Să-i întristeze şi să-i umple de amărăciune pe părinţii cu mult mai multă minte ai acestor tineri. Care, pentru un iluzoriu loc de muncă decent plătit asumă personal, prin solidaritatea aceasta necondiţionată, un stigmat pe care, odată treziţi la realitate, o să-l înlăture greu din conştiinţa lor. În ipoteza, pe care noi o girăm cu bună credinţă, că ei sunt normali la minte. 

Nu ai cum să ieşi în stradă pentru a apăra ,,onoarea'' unuia ca Voiculescu dacă eşti în toate ale tale şi părinţii tăi au muncit din greu pentru a-ţi da o educaţie, o şansă în viaţă. Nu-ţi poţi ciobi conştiinţa fragedă fraternizând cu moartea conştiinţei, alăturându-te unor indivizi ca Mihai Gâdea, Radu Tudor, Adrian Ursu şi Mircea Badea.

Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru fapte de corupţie în Dosarul ICA. Chiar credeţi că l-a condamnat Băsescu? Dacă da, atunci în dosarul de şantaj la Ion Bendei, în care a fost trimis deja în judecată, tot Băsescu? Şi în dosarul în care este cercetat sub control judiciar, în care este acuzat tot de şantaj, tot Băsescu?

Iată câteva stenograme din Dosarul de şantaj Antena-Bendei. Ele spun multe despre ce se întâmplă acum la aceste posturi. La care primul impuls nu este acela al unei apărări oneste în faţa acuzaţiilor ci încercarea de a-i denigra pe cei care au făcut acuzaţiile şi pe cei care cercetează faptele.

VOICULESCU DAN: Da! VOICULESCU CAMELIA: Tati! L-a ridicat DNA pe SORIN! VOICULESCU DAN: Care SORIN?

VOICULESCU CAMELIA: ALEXANDRESCU.

VOICULESCU DAN: Păi, vezi tată?

VOICULESCU CAMELIA: Tată, ce mă fac?! .......................................................... VOICULESCU CAMELIA: Aştia vor să ne sperie!

VOICULESCU DAN: Nu, nu vor să te sperie! El, aşa cum ţi-am spus, vorbeşte gura fără el, se dă mare, se dă rotund... se dă in toate felurile! Si în felu' ăsta, aştia l-au prins, a căzut pe ceva...

VOICULESCU CAMELIA: Da.

VOICULESCU DAN: Ori cu RCS-ul... VOICULESCU CAMELIA: Da. Nu ştiu, mă rog! Hai, bine, vedem! Bine.

VOICULESCU DAN: Da' de ce? Care-i tema? VOICULESCU CAMELIA: Şantaj. Deci exact asta este cu RCS-ul.

VOICULESCU DAN: Că a vrut să...

VOICULESCU CAMELIA: Şi am zis... şi am zis şi eu: .Dom'le, da DNA-ul? Ce legătură are una cu asta, doi, trei?

VOICULESCU DAN: Da.

VOICULESCU CAMELIA: ,Dar în rest, aşa, dacă stau să mă gândesc ce legătură are una cu alta, deci... ce legătură are cu DNA-ul?" Şi şantajul nu e faptă de corupţie, zicea el. Mă rog. Deci asta... asta vroiam să-ţi zic, că am vorbit cu el. Restu' na, să vedem, probabil, acum au intrat acolo să afle despre ce e vorba.

VOICULESCU DAN: Da, tati, probabil că ăştia de la RCS cu care voi aveţi paisprezece procese sau nu ştiu câte...

VOICULESCU CAMELIA: Da. VOICULESCU DAN: Da?

VOICULESCU CAMELIA: Mda!

VOICULESCU DAN: Au făcut o plângere penală...

VOICULESCU CAMELIA: Da.

VOICULESCU DAN : ... că ăsta, Sorin Alexandrescu i-o fi şantajat că să... nu ştiu ce. VOICULESCU CAMELIA: Da.

VOICULESCU DAN: Ăştia, procurorii, sunt obligaţi să cerceteze, să vadă dacă e aşa sau nu.

VOICULESCU DAN: Ăsta a pornit cu fotbalul, cu... Nu?

VOICULESCU CAMELIA-RODICA: Da. Da, asta ştiam.

VOICULESCU DAN: Auzi, tăticuţu'?!

VOICULESCU CAMELIA: Da.

VOICULESCU DAN: Te întreb şi eu acum, aşa, nu te enerva.

VOICULESCU CAMELIA: Da. Zi!

VOICULESCU DAN: îţi aduci aminte când îţi spuneam eu că oamenii ăştia nu sunt în regulă?”

 VOICULESCU DAN: Să semneze un denunţ calomnios.

VOICULESCU CAMELIA: Da.

VOICULESCU DAN: Conform legii, când cineva face o plângere penală...

VOICULESCU CAMELIA: Da.

VOICULESCU DAN :... care nu are bază...

VOICULESCU CAMELIA: Da.

VOICULESCU DAN : ... tu poţi să faci denunţ calomnios, cerându-i despăgubiri civile sigur...

VOICULESCU CAMELIA: Da

VOICULESCU DAN :... dar cred că şi penal. Nu ştiu dacă şi penal.

VOICULESCU CAMELIA: Păi... Păi, da, da' ăia... Nu ştiu. Trebuie văzut. OK! Da, că m-am gândit...

VOICULESCU DAN : Da, tati, da' ar trebui luni dimineaţă, la prima oră.

VOICULESCU DAN : Mă tată, da' faceţi plângere penală, tată, nu vorbe.

VOICULESCU DAN : Da. Şi plângeri penale pentru toţi escrocii care ştii de ei şi... VOICULESCU CAMELIA: Da. Şi asta ne ajută şi pe noi, apropo de clienţi şi de toate alea. VOICULESCU DAN : Păi, sigur că da. ...................................................................... VOICULESCU DAN: Păi este, sigur că este. Orice e posibil! Mă gândeam să facem o plângere penală şi împotriva lu' Sorin Oancea, pentru că ne-a creat pagube imense, campanii denigratoare.

VOICULESCU CAMELIA: Da.

VOICULESCU DAN: Plângere la CNA.

VOICULESCU CAMELIA: îhî! Am făcut la CNA

VOICULESCU DAN: Adică eu...Bun. Vreau luni... VOICULESCU CAMELIA: Da. VOICULESCU CAMELIA: O să facem plângere şi împotriva lui Mitică Dragomir... VOICULESCU DAN: Sigur!

VOICULESCU CAMELIA: Pentru că a declarat şi el aceleaşi minciuni. Aberante, adică Mitică Dragomir n-are, nu ştiu, absolut nici măcar o întâlnire sau o chestie să zic ,”Domn 'e, dai S-a simţit şantajat."

VOICULESCU DAN: Faceţi, tată, faceţi luni numai plângeri".

Camelia Voiculescu făcea un plan de apărare în cazul Dan Voiculescu – RCS&RDS.

“Ştii ce voiam să facem mâine, la Răzvan şi Dani, la Acces Direct!(…) am vorbit şi cu JURA să încercăm şi noi să facem un mesaj al vedetelor sau nişte testimoniale, să ambalăm cumva totuşi lucrurile, că ANTENA 3 a făcut astăzi dezbateri pe subiectul ăsta. (…) Haideţi să construim, tot aşa, un comunicat pentru Simona Gherghe de exemplu, care ştie să citească ştiri foarte bine, dar care reprezintă acum ANTENA 1 şi are un public foarte bun şi e foarte OK, caldă, normală, nimeni nu o poate acuza de toate prostiile de care ne acuză ăştia pe noi şi să o punem pe ea să citească un comunicat de la ANTENA 1 pentru telespectatorii ANTENEI 1″, îi spunea Camelia Voiculescu unei angajate despre cum vedele postului ar putea sa apere trustul în cazul RCS&RDS.

“Nu, pe RĂZVAN şi DANI dă-le liber, adică spune-le: ,Domne, ideea e următoarea, vrem să fim solidari cu lucrul ăsta, e un lucru pe care la ANTENA 3, dacă v-aţi uitat vreun pic aţi văzut că sunt încălcate… n-are de ce DNA-ul să facă asta”, îi mai spunea fiica lui Dan Voiculescu angajatei.
Camelia Voiculescu: Hai să-ţi zic ce dau la tehnic mai departe.

Dan Voiculescu: Da, te rog! Te rog! Te rog!

Camelia Voiculescu:Cazul Sorin Alexandrescu nu intru pe fond, aştept foarte rapid o decizie obiectivă a judecătorilor, dar până acum acest caz are toate datele unui abuz. Şi aicea cu punctul unu: SORIN a fost ridicat de pe stradă fără să fi fost citat. Doi: este anchetat de o insta…instituţie care nu are competenţă în acest caz. Trei: conform avocaţilor i s-au încălcat toate drepturile la apărare. Nu i s-au prezentat nicio probă şi nu a fost lăsat să declare ce ştie, deşi a solicitat acest lucru. Astea sunt toate de la avocaţi.

Dan Voiculescu: Bun.

Camelia Voiculescu: Aşadar unui om, nu contează numele şi locul de muncă, i s-au îngrădit libertatea şi drepturile civile, fără a i se comunica motivul concret, fără a i se prezenta fapta pentru care a fost ridicat de pe stradă. Fetiţa lui a aflat de la televizor că tatăl său a fost reţinut. Asta este statul de drept, asta este un demers european şi democratic? în aceste condiţii trebuie evaluat atent dacă se încal…trebuie evaluat atent dacă nu se încearcă intimidarea presei independente prin abordări violente şi arbitrare. Sunt convins că SORIN ALEXANDRESCU are tăria de a depăşi acest moment indiferent de soluţia justiţiei. Mă tem însă că presa din România, obsedată de rivalităţi consumate de mize financiare şi politice, ratează un moment decisiv pentru garantarea propriei libertăţi. Cei care folosesc cazul Alexandrescu pentru măruntele răfuieli de presă sunt instrumente naive ale unui sistem de presiune, care a dovedit deja, că poate încălca voinţa liber exprimată a optzeci şi şase la sută dintre români. Optzeci şi şapte. într-un asemenea sistem, demersurile civile ale fiecărui cetăţean pot fi oricând încălcate, chiar şi drepturile celor care astăzi îşi continuă miop, războiul personal cu Voiculescu. Eu sunt mereu aici, mă pot răfui, se pot răfui cu mine mereu, dar de data aceasta nu e vorba despre mine, ci este mai degrabă vorba despre ei. Cei care astăzi aleg să ignore datele obiective ale un…ale acestui abuz sunt autorii morali ai unui precedent periculos pentru întreaga societate românească. Dacă directorul unei televiziuni este umflat, între ghilimele, de pe stradă, cu încălcarea unor drepturi findamentale, consacrate de legislaţia internă şi internaţională, ce garanţii civile are un medic, profesor sau poliţist? Repet, nu mă preocupă…Repet, nu mă pronunţ pe fond. Acesta este rolul justiţiei. Şi am încredere într-o decizie corectă bazată pe probe, nu pe presiuni. Justiţia trebuie respectată, abuzul trebuie combătut.

Dan Voiculescu: Da, e foarte bună, o singură frază aş scoate eu. Şi anume…

Camelia Voiculescu: Mai la început, mai la…

Dan Voiculescu:Nu, la mijloc aşa, aia cu …[neinteligibil]… Adică ceva cu trustul de presă.

Camelia Voiculescu: Sunt..Stai puţin! Asta: în aceste condiţii trebuie evaluat atent dacă nu se încearcă intimidarea presei independente.

Dan Voiculescu: Asta!

Camelia Voiculescu: Prin abordări violente şi arbitrare. Ok!

Dan Voiculescu: Da.

Camelia Voiculescu: Da, asta…

Dan Voiculescu: Asta ar trebui, ar trebui scoasă!

……………………………………………………………………

Camelia Voiculescu: Alo, IZA!

Iza: Da!

Camelia Voiculescu: Bună seara! Ştii ce vroiam, să facem mâine, de exemplu, la ,RĂZVAN şi DANI, la ,ACCES DIRECT, nu neapărat la CAPATOS, CAPATOS e mai… mă rog, da’ până la urmă şi la CAPATOS, şi mai mult de atât, să… am vorbit şi cu JURA să încercăm şi noi să facem un mesaj al vedetelor sau nişte testimoniale, să ambalăm cumva totuşi lucrurile, că ANTENA 3 a făcut astăzi dezbateri pe subiectul ăsta, toată ziua, deci, deja oricum subiectul este foarte cunoscut…

Iza: Da…

Camelia Voiculescu: Ăă… şi atunci şi ANTENA 1 şi ANTENA 2 să facă la fel, să gâ… CRISTINA a zis că până mâine vine cu câteva idei de astea, de ambalat…

Iza: Îhâm…

Camelia Voiculescu: Şi să vorbim şi cu CRISTI IONESCU, să vedem cum să le traducem, pentru telespectatori, că nici nu trebuie acum să facem din asta…

Iza: îhâm…

Camelia Voiculescu: Mai mult decât e cazul.

Iza: Da.

Camelia Voiculescu: A… ştii, adică să… haide să… oricum, ziua de mâine e foarte importantă…

Iza: Da…

Camelia Voiculescu: Şi… ăă…

Iza: Păi, ne gândim. Oricum veneau şi vedetele mâine, să vorbeas… să vorbim cu ele…

Camelia Voiculescu: Aşa, perfect!

Iza: Da, şi…

Camelia Voiculescu: Şi să-mi faci şi mie listă, dacă vrei să vorbesc cu câteva dintre ele.

Iza: Da, da. Deocamdată începem cu ăă…[neinteligibil]… cu ,,’Neaţa”, cu ,Acces” şi cu „CAPATOS…

Camelia Voiculescu: Da.

Iza: Ăă… mă rog, să…

Camelia Voiculescu: Ok. Oricum, ideea e că mâine, undeva, am înţeles că dimineaţă se desfăşoară toată nebunia asta şi probabil că o să ştim pe la prânz, cam aşa, şi pe după masă, să ştim cum stau lucrurile.

IZA: Şi…

Camelia Voiculescu: Dar, ideea este că acum aş vrea să… dacă e să facem şi pe ANTENĂ, să facem ceva, să ne gândim şi să… nu prea avem nici timp mult de gândire, mâine dimineaţă cu RĂZVAN şi cu DANI ar trebui să vorbească cineva la prima oră, sau să le dai şi tu un mesaj, acum.

Iza: Da, da’ ei…

Camelia Voiculescu: Ca mâine când se trezesc să-l găsească.

Iza: îhâm… Un mes… mesajul ar trebui să fie unu’ către telespectatori, sau…

Camelia Voiculescu: Un mesaj, dar ar trebui să fie tot aşa, ca un fel de… să-i zicem „strigăt” sau orice e legat de dreptate, şi legat de faptul că totuşi nu se poate ca în ROMÂNIA să se întâmple lucruri din astea şi dacă se întâmplă, la… unor oameni care chiar au ceva de spus, care chiar au posibilitatea să spună, păi ce dreptate să li se mai facă amărâţilor ălora care nu se mai aşteaptă la nimic.

Iza: Da…

Camelia Voiculescu: Adică despre ce e vorba? Să vorbească despre fotbal, despre RCS şi despre fotbal, pur şi simplu pe subiect, că până la urmă, na… ei sunt spontani şi ei ştiu ce trebuie să zică, să li se… să le dai tu sau CRISTINA, cine vorbeşte cu ei, doar direcţia.

Iza: îhâm…

Camelia Voiculescu: Adică să se-nteleagă că direcţia este de comunicare, nu de linişte. ………………………

Iza: Păi, şi pe ce bază l-au arestat?

Camelia Voiculescu: Exact, exact, exact! Pe ce bază l-au reţinut? Pe nicio bază. Au făcut plângere penală avocaţii, da’ degeaba, vezi, adică sunt nişte lucruri pe care… de… şi, de aia trebuie neapărat să le spunem noi, pentru că omu’, acasă..

Camelia Voiculescu: Domne, trebuie să… sunt foarte multe lucruri încălcate. Ideea este că noi trebuie să vedem ce spunem din ele… şi oricum, trebuie până mâine… noi până mâine la doisprezece, nu… trebuie ei să-şi ia deciziile şi noi după aceea o să vedem ce facem.

Iza: Şi atunci pe RĂZVAN şi DANI dimineaţă…

Camelia Voiculescu: Da…

Iza: îi… îi lăsăm să…

Camelia Voiculescu: Nu, pe RĂZVAN şi DANI dă-le liber, adică spune-le: ,Domne, ideea e următoarea, vrem să fim solidari cu lucrul ăsta, e un lucru pe care la ANTENA 3, dacă v-aţi uitat vreun pic aţi văzut că sunt încălcate… n-are de ce DNA-ul să facă asta…” A fost astăzi toată ziua la ANTENA 3.

Iza: Da, bine…

Camelia Voiculescu: Să pună şi ei problema cu MITICĂ şi cu RCS, de ce RCS n-a fost chemat?

Iza: îhâm…

Camelia Voiculescu: De ce… ce… ce facem aici, adică, bine că… hai că am găsit ţapu’ ispăşitor şi acum, de fapt, exact pe ăia care au dat mită, nu-i întreabă nimeni nimic.

Iza: îhâm…

Camelia Voiculescu: Adică, să pună problema RCS-ului şi a lu’ MITICĂ şi bineînţeles, în contextu’ ăsta şi de… de… pe tot subiectul, dar normal, treaba lor e cu RCS şi cu MITICĂ, şi cu contractu’, atât timp cât aici n-au fost în stare nici măcar în stare să aducă nişte dovezi. Acum…[neinteligibil]… şi eu îţi spun ce mi-a spus avocatul şi care era pur şi simplu perplex. A zis: „Nu ştiu, nu înţeleg nimic.”

Iza: îhâm…”

Într-o altă discuţie telefonică, Camelia Voiculescu discuta cu un subordonat despre ştiri pro Antena 3 şi anti DNA, iar prezentatoarea Simona Gherghe să citească un comunicat.

Mihai: Eu cred cel mai bine… astăzi nişte Observatoare…

Camelia Voiculescu: Da.

Mihai: Nouăsprezece şi nu numai…

Camelia Voiculescu: Da.

Mihai: Cred că acolo trebuie comunicat cel mai bine.

Camelia Voiculescu: Corect.

Mihai: Şi cu cât comunicarea… cum să spun eu?!… în momentul de faţă este non agresivă şi… adică ăştia în mod evident vor transforma şi ANTENA 1 şi celelalte canale în victimă. Pentru că deja au început să facă asta…

Camelia Voiculescu: îhî!

Mihai: Şi eu de aici, de la această premisă aş pleca.

Camelia Voiculescu: îhî!

Mihai: Şi această comunicare nu cred că trebuie să fie pe măsura agresivităţii lor, pentru că nici nu poate să fie.

Camelia Voiculescu: îhî!

Mihai: Şi cred că trebuie să fie… ă… într-o variantă în care să fie comunicată… cum să spun eu?!… la un…

Camelia Voiculescu: OK! Auzi?! Arunci, hai, te rog eu din suflet, că voi ştiţi. Aici chiar voi ştiţi să faceţi asta. Haideţi să construim, tot aşa, un comunicat pentru Simona Gherghe de exemplu, care ştie să citească ştiri foarte bine, dar care reprezintă acum ANTENA 1 şi are un public foarte bun şi e foarte OK, caldă, normală, nimeni nu o poate acuza de toate prostiile de care ne acuză ăştia pe noi şi să o punem pe ea să citească de… să vină la doisprezece la ser… la unsprezece, la oricât la serviciu, să citească un comunicat de la ANTENA 1 pentru telespectatorii ANTENEI 1 pe filozofia asta a ta…

Mihai: Mda!

Camelia Voiculescu:… şi, pur şi simplu, într-adevăr să-1 dăm în toate grupajele de ştiri. Şi dacă iese foarte bun, putem să-1 dăm şi pur şi simplu, nu ştiu, între programe. între calupul de publicitate şi program, dăm comunicatul. Dar ai dreptate, trebuie să fie foarte… eu nu-mi dau… tu, numai tu poţi să le dai direcţia asta de… exact cum spuneai, non agresiv, pentru că nu putem să fim la fel de agresivi ca ei şi pe o platformă… Da, e foarte frumos aşa, ce ai spus. Adică mie îmi sună bine ca telespectator şi atunci automat…

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au decis  trimiterea în judecată a omului de afaceri Dan Voiculescu, a directorului Antena TV Group Sorin Alexandrescu, a preşedintelui ANAF, la cea dată, Şerban Pop, a directorul general al Intact Publishing, George Matiescu, dar şi a Cameliei Voiculescu, în dosarul “Scandalul de la Antene”. Potrivit DNA, Dan Voiculescu este acuzat, alături de fiica sa Camelia, de complicitate la şantaj, în timp ce Sorin Alexandrescu este acuzat de şantaj. Şerban Pop - preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF) la data comiterii şantajului - este acuzat de anchetatori de folosirea, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, iar Matiescu, de şantaj. Dosarul urmează să fie soluţionat de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. Potrivit procurorilor, „în perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu l-ar fi constrâns pe Ion Bendei, administratorul RCS-RDS, să semneze un contract în condiţii prestabilite şi impuse de el“. În plus, Sorin Alexandrescu, director general al Antena Group, i-ar fi spus lui Bendei că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru acesta şi că în acest scop va fi realizată o anchetă jurnalistică. Totodată, procurorii precizează că Alexandrescu ar fi dispus trimiterea, către Ioan Bendei şi către alte persoane, a unor adrese de informare emise de către INTACT PUBLISHING S.R.L. şi semnate de George-Daniel Matiescu, în calitate de director general. Sub pretextul desfăşurării anchetei jurnalistice, prin aceste adrese se solicitau relaţii privind împrejurarea care făcea obiectul şantajului. „În tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune aparţinând ANTENA TV GROUP au apărut informaţii cu conţinut denigrator cu privire la compania al cărei administrator era partea vătămată şi a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la eventuale fapte de corupţie în care ar putea fi implicată partea vătămată”, se arată în comunicatul emis de procurorii DNA.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cinci motive pentru care litoralul românesc trebuie evitat cu orice preţ

2 „Ciorba a devenit un fel de caviar” / Turiștii, revoltați de prețurile care au explodat în Mamaia

3 Răsturnare de situație! Oana Mizil, agresată de Vanghelie din cauza acestui dobitoc?

4 Așa o fi?

5 Rozătoarele României