EXPLOZIV/CÂRPA de procuror care A ÎNCHIS DOSARUL DE PLAGIAT al Penalului, AVANSAT de cârpa Cazanciuc!

Procurorul Cristian Lazar, care a inchis cazul de plagiat al lui Ponta, propus sef la Sectia urmarire penala a Parchetului de pe langa Inalta Curte. Cristian Lazar, magistratul care a respins contestatia la rezolutia de neincepere a urmaririi penale in cazul de plagiat al lui Victor Ponta, este propus de ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, in functia de procuror sef adjunct al Sectiei de urmarire penala si criminalistica a Parchetului ICCJ, scrie Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Justitiei, la formularea propunerii ministrul Robert Cazanciuc a fost avut in vedere faptul ca din 17 iunie 2013 procurorul Cristian Lazar ocupa cu delegatie functia de procuror sef adjunct al Sectiei de urmarire penala si criminalistica a Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, avand "o bogata experienta profesionala si manageriala".

"In conformitate cu prevederile legale in vigoare, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a transmis joi, 29 octombrie 2015, Consiliului Superior al Magistraturii solicitarea de emitere a avizului in vederea numirii domnului procuror Lazar Aurel Cristian in functia de procuror sef adjunct al Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie", mentioneaza Ministerul Justitiei.

Potrivit articolului 54, alineatul 1, din Legea 303/2004, procurorul sef adjunct al Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este numit de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de zece ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

Cristian Lazar este magistratul care in 26 iunie 2013 a respins contestatia la rezolutia de neincepere a urmaririi penale in dosarul de plagiat al Penalului Victor Ponta.

"Este evident ca infractiunea de plagiat nu exista, iar rigoarea juridica ne determina sa analizam legalitatea si temeinicia solutiei prin raportarea de insusire a calitatii de autor a unei opere, astfel cum aceasta este reglementata de art. 141 din legea nr.8 din 1996", se mentiona in rezolutia procurorului Cristian Lazar, citata de Gandul.

Conform sursei citate, procurorul Cristian Lazar, care ocupa si atunci cu delegatie functia de procuror sef adjunct al Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul instantei supreme, a motivat ca nu se poate retine acuzatia de plagiat pentru ca penalul a preluat doar texte de lege.

"In concluzie, doar identitatea de texte este neconcludenta ca obiectiv pentru stabilirea existentei unei incalcari, avand in vedere ca aceasta identitate se datoreaza uneori textelor oficiale de natura juridica si traducerilor oficiale sau reprezinta citate apartinand altor autori", a mai aratat procurorul Lazar in motivarea rezolutiei.

Rezolutia Parchetului ICCJ prin care a fost dispusa neinceperea urmaririi penale in cazul lui Victor Ponta, pentru infractiunea prevazuta de articolul 141 din Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, modificata, a fost emisa in mai 2013. Aceasta a fost insa contestata la procurorul ierarhic superior, care a decis respingerea.

Ulterior, denuntatorii penalului au atacat decizia la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a dat o solutie definitiva.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, pe 17 martie, ca inadmisibila contestatia formulata de Mihail Neamtu, Adrian Papahagi si Minel Augustin Ofiteru in cazul solutiei de neincepere a urmaririi penale (NUP) primita de Victor Ponta in cazul plagiatului.

Denuntul la Parchetul instantei supreme in acest caz a fost facut in 22 august 2012, de catre Mihail Neamtu, Adrian Papahagi si Minel Augustin Ofiteru.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Eu rămân, Mafia va pleca! / Vela îl aduce pe Berbeceanu să-i țină spatele după ce a fost amenințat de…

2 Informație / 30 de filiale județene ale Pro România își negociază trecerea la PSD. Tudose: Ponta va rămâne de po…

3 Mafia din MAI, în corzi! Mesajul lui Traian Berbeceanu!

4 ALERTĂ / Firea a băgat Capitala României în faliment? STB a depus garanție la Fisc sediul și parcul de autobuze …

5 SUSPECT / Șefii țestoaselor din Jandarmerie, cei care și-au ascuns plăcuțele de identificare la măcelul din 10 a…

recomandări

Te ia DNA: Dan Iulian Idolu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing