EXPLOZIV/Ce PĂTIMESC ofițerii SPP cu ''Prima Doamnă''

EXPLOZIV/Ce PĂTIMESC ofițerii SPP cu ''Prima Doamnă''

In prima perioada a mandatului sau prezidential, Klaus Iohannis a facut prima data valuri odata cu asa-numita Operatiune „Paltonul”. Atunci cand s-a facut foc si para, in vazul intregii lumi, pe ofiterii de protectie ai SPP pentru ca acestia nu au sarit sa-i tina paltonul in timpul vizitei la Paris, desi „fisa postului” acestora prevede cu totul si cu totul altceva decat rolul de „cuiere”. Cum-necum, toata lumea a priceput ulterior veritabila obsesie a sefului statului ca sa existe intotdeauna un om in preajma, care sa-i preia din mers paltonul sau pardesiul, atunci cand acesta il dezbraca, asa ca lucrurile au intrat pe fagasul normal. Cel putin din acest punct de vedere. 

Acum insa cei responsabili, prin juramintele militare depuse, de securitatea cuplului prezidential spera ca situatia sa se lamureasca si in ceea ce priveste doleantele Primei Doamne de a sta in masina pe asa-numitul „loc al mortului”, in dreapta soferului, atunci cand se deplaseaza cu coloana oficiala pe drumul dintre Capitala si Sibiu. Ceea ce, din punct de vedere al tuturor protocoalelor si regulamentelor in vigoare, poate produce numai neplaceri tuturor celor implicati in aceste complexe misiuni de protectie si paza a demnitarilor.

Iuresul din Militari 

Deja cei care locuiesc sau lucreaza in supraglomeratul cartier bucurestean Militari s-au obisnuit sa pandeasca, vinerea la pranz, trecerea coloanei oficiale a presedintelui Iohannis, pentru a face poze. Pe care, sincer vorbind, ar trebui sa le posteze pe facebook, ca de-abia atunci le-ar vedea si poate ar pricepe si seful statului ca „iuresul” de pe Bulevardul Iuliu Maniu, la ora si ziua din saptamana cand traficul este pur si simplu infernal aici, creaza numai neplaceri. Mai ales ca, din motive care par a tine mai degraba de demagogie, decat de calculele pragmatice ale oricarui politician, aceeasi coloana de autoturisme a lui Klaus Iohannis pierde apoi serios viteza, dupa ce iese de pe Autostrada A1.

Blocajul de pe Dealul Negru 

Cand, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, la „apropourile” presedintelui, masina din coloana oficiala se deplaseaza cu viteza legala. Pentru a vedea si poporul, prin reprezentantii sai aflati la acel moment in traficul infernal de pe Dealul Negru, ca la Palatul Cotroceni s-a schimbat ceva. Numai ca, daca in teorie lucrurile par a fi mai mult decat laudabile, in realitate, soferilor care ajung sa stea cu orele in blocajul inevitabil de pe Dealul Negru numai de felicitari la adresa inaltului demnitar nu le arde. Pentru ca nimeni, oricat de grabit ar fi, nu se incumeta sa depaseasca pe serpentinele inguste de pe Dealul Negru o ditamai coloana oficiala care se deplaseaza cu viteza melcului. Insa cum nimeni nu opreste sa vada si ambutaiejele create in spatele coloanei oficiale, probabil ca seful statului este cat se poate de incantat de ideea sa.

Cu lunetistul in portbagaj

Dincolo de toate aceste „rautacisme”, celor de la Administratia Prezidentiala le revine sarcina, deloc facila, ce-i drept, de a convinge cuplul prezidential ca, in deplasarile cu masina de serviciu, locul Primei Doamne nu este in niciun caz in dreapta fata. Chiar si in ipoteza unui chinuitor rau de masina. Pentru ca in dreapta fata trebuie sa stea musai un ofiter SPP, de obicei unul dintre cei mai pregatiti. Fie si pentru simplul fapt ca „locul mortului” nu este doar cel mai expus in cazul unui eventual accident, dar si cel mai potrivit pentru o riposta armata, in cazul unui nedorit atentat sau alt incident de securitate. Este o cutuma nu doar la nivelul SPP, ci al tuturor serviciilor de securitate din lume. Si de aia se si repeta insistent la antrenamente ca ofiterul din dreapta fata, atunci cand coloana oficiala este atacata, sa fie primul care sare din masina cu mana pe arma. Ori, in cazul simularii unui incident mai grav, la anumite tipuri de autoturisme blindate, acesta este singurul care poate sparge geamul din interior pentru a scoate arma din dotare. Dar mai multe explicatii logice si pur tehnice se pot da oricand, pentru ca Prima Doamna sa nu ramana cu impresia falsa ca ar fi vorba de vreo rea-vointa daca nu este lasata sa-si faca un obicei din a se deplasa pe acel loc preferat pe drumul catre Sibiu.  Cătălin TACHETrimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

3 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

4 VIDEO Este posibil așa ceva în Qatar?

5 O imagine care va aduce gheață în chiloții multor pesediști...