EXPLOZIV/Dezvăluiri JENANTE despre Corina Crețu

EXPLOZIV/Dezvăluiri JENANTE despre Corina Crețu

Corina Crețu, în mijlocul unui scandal major la Bruxelles!

8 dintre cei 19 angajaţi de la cabinetul comisarului european pentru Politici Regionale, Corina Creţu, şi-au dat demisia în ultimul an, din cauza obiceiurilor acesteia, scrie publicaţia europeană Politico . Actuali şi foşti angajaţi descriu biroul Corinei Creţu ca unul dezordonat în urma demisiei şefului de cabinet, adjunctului acestuia şi a şefului departamentului de comunicare.

Numărul neobişnuit de mare de demisii vine pe fondul îngrijorărilor cu privire la programul de muncă lejer al Corinei Creţu, dar şi a tendinţei sale de a combina călătoriile oficiale cu excursiile de relaxare. De asemenea, comisarul european îşi pune angajaţii să-i rezolve problemele personale: să-i ducă hainele la spălătorie, să-i facă piaţa şi să-i plimbe membrii familiei cu maşina, mai scrie  Politico.eu .

Mai mulţi consilieri au plecat pentru că se temeau că nu vor fi în stare să o apere în cazul unui scandal. De altfel, îngrijorarea personalului a crescut constant, iar şeful de cabinet a avertizat că un program cu prea multe "ferestre" ar putea părea suspect.

Politico vorbit cu 11 foști și actuali angajaţi de la cabinetul Corinei Creţu. O copie a programului din ultimul an al Corinei Creţu, obţinut de Politico, arată de multe ori aceasta nu avea întâlniri în zilele de luni, joi și vineri.

Programul ei personal din ultimele 12 luni indica o tendinta de pastra un volum de munca lejer in jurul weekendurilor, petrecute adesea in Romania. Sursele au declarat ca Mikel Landabaso, fostul ei sef de cabinet, ar fi plecat in septembrie dupa o disputa cu comisarul pe tema lipsei de rigoare in programul de munca si cum isi petrece timpul in deplasarile oficiale.

Surse din cadrul personalului dau exemplul unei deplasari de munca de 4 zile fectuate in mai la Reunion, care s-a prelungit intr-o vacanta de 10 zile cu sotul sau., omul de afaceri Ovidiu Rogoz. Initial Corina Cretu a declarat pentru Politico ca ca si-a extins sederea doar pe weekend, insa ulterior a recunoscut ca a fost vorba de 10 zile, precizand: "Am platit pentru excursie dupa cele 4 zile de intalniri".

Wall Street Journal relata in aprilie ca ea a venit in Romania de 5 ori, iar in martie a efectuat o vizita de lucru de 3 zile in Romania, de marti pana joi, si ca nu si-a programat nicio intalnire vineri, alimentand zvonurile ca ar fi petrecut un weekend prelungit acasa.

In urma acestui episod Landabaso ar fi avertizat-o ca nu este indicat sa isi blocheze parti mari din program, pentru ca poate da impresia ca nu lucreaza, au mai indicat sursele. Fostul sef de cabinet neaga insa aceste informatii spunand ca a discutat cu ea despre agenda de lucru si ca nu a avut nicio problema cu blocarea unor zile.

Din cei 28 de comisari UE, Corina Cretu are cea mai mare rata a absenteismului de la intalnirile saptamanale ale Colegiului Comisarilor, lipsind la aproape un sfert dintre ele.

Totodata, potrivit Politico, Corina Cretu (in varsta de 48 de ani) ar ignora adesea regulile de comportament intern ale Comisiei, ceea ce ar fi hranit frustrarea membrilor cabinetului. Spre exemplu, actuali si fosti membri ai cabinetului sustin ca ea ar fi fumat in birou, ignorand o interdictie exista la nivelul intregii institutii.

"Toata lumea i-a spus <>, insa a raspuns <>", sustine un fost membru al cabinetului.

Publicatia aminteste ca Corina Cretu a fost propusa pentru postul de comisar european de catre fostul premier Victor Ponta, si ca sotia acestuia, Daciana Sarbu, este prietena apropiata cu Cretu. Mai multe surse au declarat ca Cretu le-ar fi spus membrilor cabinetului sau ca pe viitor intentoneaza sa candideze pentru o functie publica acasa.




Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…