EXPLOZIV/D.Mihalache îl AMENINȚĂ pe Ponta cu e-mailuri SECRETE: Să nu mă supere!

EXPLOZIV/D.Mihalache îl AMENINȚĂ pe Ponta cu e-mailuri SECRETE: Să nu mă supere!

Încercuit de propaganda pontistă în scandalul SALAR-GATE, Iohannis și-a scos și el scula cu rahat la înaintare. Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Dan Mihalache  a spus că a primit şi i-a trimis mai multe e-mailuri lui Victor Ponta pe această temă.

Totodată, oficialul de la Preşedinţie a precizat că discuţia a fost iniţiată de Victor Ponta, la începutul acestui an. „Nu sunt eu acela care am capacitatea să dau peste cap asemenea lucruri. Pot să constat că, mai nou, domnul prim-ministru Victor Ponta, după operaţia de genunchi din Turcia, confundă termenii. Eu am fost întrebat dacă domnul preşedinte Klaus Iohannis a cerut adoptarea acestei ordonanţe. Am spus că nu. Domnia sa a fost informat foarte corect de domnul prim-ministru interimar Gabriel Oprea asupra procedurii de adoptare a ei. Nu aş vorbi despre o înţelegere, dar tema aceasta majoră este una veche, la care domnul Victor Ponta a subscris şi pe care a iniţiat-o. E o discuţie care datează de la începutul acestui an. N-aş vrea să fiu pus în situaţia penibilă să mizez e-mailurile pe care domnia sa mi le-a dat personal, cu grilele privind salarizarea demnitarilor şi entuziasmul pe care-l avea la momentul respective. A discutat cu preşedintele României, a discutat şi cu mine această temă şi mi se pare extrem de incorect”, a explicat Mihalache.

Solicitat să precizeze conţinutul acelor e-mailuri, şeful Cancelariei Prezidenţiale a reacţionat acid: “Era o chestiune privată şi nu voi intenţiona să dau publicităţii aceste discuţii. Eu am o anumită onoare, spre deosebire de alţii, care n-o au”.

Totodată, Dan Mihalache a subliniat că discuţia a avut în vedere ca să se înceapă cu majorarea salariilor demnitarilor, ea urmând să fie continuată de creşteri salariale pentru ceilalţi bugetari.

“A fost un argument destul de solid: în momentul de faţă, chiar şi la noi, la Administraţia Prezidenţială, sunt funcţionari detaşaţi de la MAI sau de la Ministerul Justiţiei, care câştigă mai mult chiar decât preşedintele României. Este o situaţie absolut ciudată”, a opinat oficialul prezidenţial.

Întrebat dacă solicitarea pentru dezbatere a venit de la Victor Ponta, Dan Mihalache a ţinut să nuanţeze situaţia, dezvăluind şi ce alţi guvernanţi au participat la discuţii. “A venit din partea Guvernului României, condus de Victor Ponta. Nu o solicitare, ci o informare, o consultare. Noi, Preşedinţia României, n-avem niciun fel de atribuţii în materie de legiferare. A fost normal să avem mai multe discuţii. (…) Am dialogat pe această temă inclusiv cu doamna Plumb, cu alţi miniştri”, a spus Mihalache. 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”