EXPLOZIV/Dosarul BOMBĂ al DNA Ploiești

EXPLOZIV/Dosarul BOMBĂ al DNA Ploiești

SEBASTIAN GHIȚĂ: „Da, 100.000 (...) 1 MILIARD? (...) Cum facem cu cardul care nu merge? Trebuie să-l dau eu? (...) 1 MILIARD la Nanu!(...) Mai scoate urgent 10 ue! Vreau 10 ue pt diseară! (...) Să iei 50 UE!”

SEBASTIAN GHIȚĂ, după începerea anchetei DNA: „Nu am bani de apă, de gunoi. Nu sunt lăsat să trăiesc!”

Interceptări, locații, personaje cheie

O serie de date și informații ce se regăsesc în instanță, în ordonanța de extindere a urmăririi penale pentru alte șase fapte penale pe numele lui Sebastian Ghiță arată cum discuta deputatul cu apropiații despre sume uriașe de bani, cum și prin cine se făceau transferurile sumelor și care era palierul relațional și de influență.
În interceptările în care discută despre sume uriașe de bani, Sebastian Ghiță comunică mereu cu Adrian Sorin Chirilă, vărul soției deputatului, pentru a scoate bani din conturi.

Potrivit procurorilor, Adrian Sorin Chirilă este unul dintre personajele importante în gruparea Sebastian Ghiță, fiind omul „împuternicit pe conturile personale ale lui Sebastian Ghiță, al lui Cristian Anastasescu (cumnatul lui Sebastian Ghiță), al Mădălinei Chirilă, al lui Vlad Dumitru Iacobescu ( zis și Picolo, fratele lui Alexandru Iacobescu, directorul general RTV, prieten al lui Victor Ponta), calitate în care a efectuat cea mai mare parte a operațiunilor înregistrate pe cont, este salariat și administrator la Asesoft Internațional, administrator la Studio Harry, Mediadata Consulting, asociat și administrator la A&S World Travel, reprezentant al Asociației Sportive Basket Club Asesoft, al Federal Media Partner, al Minasee Holding LTD Cipru, Ridzone Computers, RVMP SRL, Alpedor SRL și Senior Consulting Group SRL”.

Adrian Sorin Chirilă și, fratele său, Ionuț Răzvan Chirilă, se află printre cele 24 de persoane cu care Sebastian Ghiță nu are voie să comunice, față de care nu are voie să se apropie, direct, indirect, pe nicio cale, atât timp cât se află sub controlul judiciar extins menținut de instanța de judecată.

Datele arată că deputatul Sebastian Ghiță a fost interceptat de procurori încă de anul trecut, fiind vizat fie de un mandat pe siguranță națională aprobat de judectători, fie de o autorizație de interceptare aprobată de instanță, Sebastian Ghiță fiind localizat cu exactitate, potrivit legii, inclusiv prin GPS sau alte mijloace tehnice de supraveghere. Titularul postului telefonic de pe care Sebastian Ghiță purta discuțiile este Parlamentul României.

28 Octombrie 2014. Ora 13.13. Sebastian Ghiță, în zona PSD Băneasa.

„În ziua de 28.10.2014, la ora 13:13:58, GHIŢĂ SEBASTIAN, aflat la postul telefonic (...) (titular:Parlamentul României...), în zona (...), primeşte un mesaj text tip sms de la CHIRILĂ SORIN, aflat la postul telefonic (...) (titular: ASESOFT INTERNAŢIONAL SA (...)), având următorul conţinut:

„Pt maine mai vrei ceva ca ieri? Că tre să anunţ să pregătească” ”


3 Noiembrie 2014. Ora 13.59 și 14.00. Sebastian Ghiță, în zona Complexului rezidențial Stejarii. În complexul de lux Stejarii locuiește un prieten al grupării Ghiță, Daniel Maftei, zis și Maff, specializat în tuning mașini de lux extrem de scumpe, făcute pe comandă. Daniel Maftei, zis Maff este prieten cu Alexandru Iacobescu, Liviu Uruc, Alexandru Ghiță, după cum se vede din imaginile postate de el pe rețelele de socializare. În același complex rezidențial Stejarii stă și Elena Udrea.
100k înseamnă 100.000. Nu se înțelege dacă este vorba de euro sau lei.

„În ziua de 03.11.2014, la ora 13:59:10, GHIŢĂ SEBASTIAN, aflat la postul telefonic (...) (titular:Parlamentul României (...)), în zona (...), primeşte un mesaj text tip sms de la CHIRILĂ SORIN, aflat la postul telefonic (...) (titular: ASESOFT INTERNAŢIONAL SA (...)), având următorul conţinut:

„Salut, mă întreabă budu daca putem să-l ajutăm azi cu 100k, că are salarii şi nu se descurcă”

„În ziua de 03.11.2014, la ora 14:00:25, GHIŢĂ SEBASTIAN, aflat la postul telefonic (...) (titular:Parlamentul României (...) ), în zona (...), transmite un mesaj text tip sms către CHIRILĂ SORIN, aflat la postul telefonic (...) (titular: ASESOFT INTERNAŢIONAL SA (...)), având următorul conţinut:

„Da_Şi fundaţia” ”


„MĂ ÎNTORC LA TINE IAR ȘI IAR, MARE ALBASTRĂ”. De la Ghiță pentru Besciu, până la Maff...

Daniel Maftei, zis Maff, în imagini de-a lungul timpului cu Alexandru Iacobescu, Liviu Uruc, Alexandru Ghiță sau cântând Mare Albastră, melodia pe care Sebastian Ghiță i-o punea ca dedicație, la telefon, de Revelion, prietenului asfaltator, Dan Besciu, și el recent eliberat din arest, pe care, de curând, l-a nășit.

14 Noiembrie 2014. Ora 11.17, 12.58, 13.04. Sebastian Ghiță, în zona unui bloc din sector 1 București, apoi în zona PSD Băneasa. 100k înseamnă 100.000. Nu se înțelege dacă este vorba de euro sau lei. 1mld înseamnă 1 miliard.

„În ziua de 14.11.2014, la ora 11:17:09, GHIŢĂ SEBASTIAN, aflat la postul telefonic (...) (titular:Parlamentul României (...) ), în zona (...), transmite un mesaj text tip sms către CHIRILĂ SORIN, aflat la postul telefonic (...) (titular: ASESOFT INTERNAŢIONAL SA, (...)), având următorul conţinut:

„Tot ca ieri ._Ok ?” ”

„În ziua de 14.11.2014, la ora 12:58:42, GHIŢĂ SEBASTIAN, aflat la postul telefonic (...) (titular:Parlamentul României (...)), în zona (...) , primeşte un mesaj text tip sms de la CHIRILĂ SORIN, aflat la postul telefonic (...) (titular: ASESOFT INTERNAŢIONAL SA (...)), având următorul conţinut:

„M-a sunat de la profi print, au o urgenţă mare azi, dacă putem să-i ajutăm, mai au 100k?” ”

„În ziua de 14.11.2014, la ora 13:04:13, GHIŢĂ SEBASTIAN, aflat la postul telefonic (...) (titular:Parlamentul României (...) ), în zona (...), transmite un mesaj text tip sms către CHIRILĂ SORIN, aflat la postul telefonic (...) (titular: ASESOFT INTERNAŢIONAL SA (...) ), având următorul conţinut:

„1 mld ?” ”

8 Decembrie 2014. Orele 14.14-14.19. Sebastian Ghiță, în zona unei străzi din sectorul 1, București, apoi în zona Autorității Naționale a Vămilor. Foarte probabil, cel care trebuie să ducă cardul, Radu, este Radu Tronaru, șoferul său, a cărui soție lucrează la cabinetul parlamentar al deputatului PSD, Radu Tronaru fiind nu numai șofer ci și administrator al firmelor care operează licența postului RTV.
Boccaccio este un restaurant din Ploiești.

„În ziua de 08.12.2014, la ora 14:14:04, GHIŢĂ SEBASTIAN, aflat la postul telefonic (...) (titular:Parlamentul României (...) ), în zona (...), transmite un mesaj text tip sms către CHIRILĂ SORIN, aflat la postul telefonic (...) (titular: ASESOFT INTERNAŢIONAL SA, (...)), având următorul conţinut:

„Cum facem cu cardul care nu merge?” ”

„În ziua de 08.12.2014, la ora 14:17:13, GHIŢĂ SEBASTIAN, aflat la postul telefonic (...) (titular:Parlamentul României (...) ), în zona (...) transmite un mesaj text tip sms către CHIRILĂ SORIN, aflat la postul telefonic (...) (titular: ASESOFT INTERNAŢIONAL SA (...)), având următorul conţinut:

„ I- l dau lui radu să ti-l aducă_Trebuie să-l dau eu? ” ”

„În ziua de 08.12.2014, la ora 14:17:57, GHIŢĂ SEBASTIAN, aflat la postul telefonic (...) (titular:Parlamentul României (...) ), în zona (...), primeşte un mesaj text tip sms de la CHIRILĂ SORIN, aflat la postul telefonic (...) (titular: ASESOFT INTERNAŢIONAL SA (...) ), având următorul conţinut:

„ Cred că da, că nu sunt imputernicit pe contul ăsta ” ”

„ În ziua de 08.12.2014, la ora 14:19:34, GHIŢĂ SEBASTIAN, aflat la postul telefonic (...) (titular:Parlamentul României (...) ), în zona (...) primeşte un mesaj text tip sms de la CHIRILĂ SORIN, aflat la postul telefonic (...) (titular: ASESOFT INTERNAŢIONAL SA (...) ), având următorul conţinut:

„ La unicredit în ploiesti, unde a fost boccacio înainte, pe bulevard” ”

15 Decembrie 2014. Ora 11.33. Sebastian Ghiță, în zona aceluiași bloc din sector 1 București.
1 mld este prescurtarea de la 1 miliard.

Nanu este, cel mai probabil, Alexandru Nanu, prieten al lui Sebastian Ghiță (foto mai jos).
Alexandru Nanu este menționat și el în ordonanța de extindere a urmăririi penale de către un martor cu identitatea protejată ca personaj care îi sprijinea pe Sebastian Ghiță, Vlad Cosma și interlopul Răzvan Alexe, recent ieșit din arest.

Alexandru Nanu este fiul primarului PSD din Cornu, Cornel Nanu, primar la al 6-lea mandat peste comuna celebră, din 1989, cu o avere interesantă, plină și ea de moșteniri și nu numai, vicepreședinte al PSD Prahova. Cetățean de onoare al comunei este Adrian Năstase.

Fiul- beizadea Alexandru Nanu este președinte executiv al organizației TSD Prahova, prieten bun cu Vlad Cosma, cu Mircea Cosma, și era în decembrie 2014, la doar 25 de ani, angajat al Guvernului României, consilier personal al președintelui Autorității Naționale pentru Turism, din subordinea Ministerului Economiei, fiind în trecut chiar și director în cadrul ministerului Turismului.

În timpul alegerilor prezidențiale din 2014, Alexandru Nanu a fost trimis la Chișinău pentru a se ocupa de campania candidatului PSD, Victor Ponta. 

„În ziua de 15.12.2014, la ora 11:33:37, GHIŢĂ SEBASTIAN, aflat la postul telefonic(...) (titular:Parlamentul României (...) ), în zona (...) transmite un mesaj text tip sms către CHIRILĂ SORIN, aflat la postul telefonic (...) (titular: ASESOFT INTERNAŢIONAL SA (...)), având următorul conţinut:

„ 1 mld la nanu ” 

17 Decembrie 2014. Orele 12.33-12.48. Sebastian Ghiță, în zona restaurantului Prestij din Ploiești.

„ În ziua de 17.12.2014, la ora 12:33:49, GHIŢĂ SEBASTIAN, aflat la postul telefonic (...) (titular:Parlamentul României (...)), în zona (...) transmite un mesaj text tip sms către CHIRILĂ SORIN, aflat la postul telefonic (...) ASESOFT INTERNAŢIONAL SA (...)), având următorul conţinut:

„ Ce cont mai ramane ?La bcr ? ” ”

„În ziua de 17.12.2014, la ora 12:48:15, GHIŢĂ SEBASTIAN, aflat la postul telefonic (...) (titular:Parlamentul României (...) ), în zona (...) primeşte un mesaj text tip sms de la CHIRILĂ SORIN, aflat la postul telefonic (...) ASESOFT INTERNAŢIONAL SA (...)), având următorul conţinut:

„ Da ” ”

„În ziua de 17.12.2014, la ora 12:48:36, GHIŢĂ SEBASTIAN, aflat la postul telefonic (...) (titular:Parlamentul României (...)), în zona (...) primeşte un mesaj text tip sms de la CHIRILĂ SORIN, aflat la postul telefonic (...) (titular: ASESOFT INTERNAŢIONAL SA (...)), având următorul conţinut:

„Ala de îţi intră de la parlament ” ”

22 Ianuarie 2015. Orele 9.37-9.55. Sebastian Ghiță, aflat în zona Pieței Mihai Viteazu, Ploiești. „La Galerii” este locația pentru fostele galerii comerciale din Ploiești, unde este și o stație de autobuz. Locația este în centru, vizavi de Consiliul Județean Prahova.

„ În ziua de 22.01.2015, la ora 09:37:42, GHIŢĂ SEBASTIAN, aflat la postul telefonic (...) (titular:Parlamentul României (...)), în zona (...), primeşte un mesaj text tip sms de la CHIRILĂ SORIN, aflat la postul telefonic (...) (titular: ASESOFT INTERNAŢIONAL SA (...)), având următorul conţinut:

„ Salut, la cât sa vin la tine? ” ”

„În ziua de 22.01.2015, la ora 09:55:10, GHIŢĂ SEBASTIAN, aflat la postul telefonic(...) (titular:Parlamentul României (...)), în zona (...) transmite un mesaj text tip sms către CHIRILĂ SORIN, aflat la postul telefonic (...) (titular: ASESOFT INTERNAŢIONAL SA (...)), având următorul conţinut:

„ Acum la galerii în statie ” ”

30 Ianuarie 2015. Orele 11.14 și 15.29. Sebastian Ghiță, aflat în zona Republicii, Ploiești și zona Aviatorilor, București. „10 ue” - probabil, formula prescurtată de la 10.000 de euro.

„ În ziua de 30.01.2015, la ora 11:14:57, GHIŢĂ SEBASTIAN, aflat la postul telefonic(...) (titular:Parlamentul României (...)), în zona (...), transmite un mesaj text tip sms către CHIRILĂ SORIN, aflat la postul telefonic (...) ASESOFT INTERNAŢIONAL SA (...)), având următorul conţinut:

„ Mai scoate 10 pls ””

„În ziua de 30.01.2015, la ora 15:29:31, GHIŢĂ SEBASTIAN, aflat la postul telefonic (...) (titular:Parlamentul României (...), în zona (...) transmite un mesaj text tip sms către CHIRILĂ SORIN, aflat la postul telefonic (...) (titular: ASESOFT INTERNAŢIONAL SA (...)), având următorul conţinut:

„ Mai scoate urgent 10 ue ” ”

11 Februarie 2015. Ora 10.57. Sebastian Ghiță, aflat în zona Consiliului Județean Prahova. „10 ue” - probabil, formula prescurtată de la 10.000 de euro.

„În ziua de 11.02.2015, la ora 10:57:11, GHIŢĂ SEBASTIAN, aflat la postul telefonic (...) (titular:Parlamentul României (...)), în zona (...) transmite un mesaj text tip sms către CHIRILĂ SORIN, aflat la postul telefonic (...) (titular: ASESOFT INTERNAŢIONAL (...)), având următorul conţinut:

„Vreau 10 ue pt disearaă ””

17 Februarie 2015. Ora 13.02. Sebastian Ghiță, în zona de Vest a Ploieștiului. „50 UE” - probabil, formula prescurtată de la 50.000 de euro.

„În ziua de 17.02.2015, la ora 13:02:49, GHIŢĂ SEBASTIAN, aflat la postul telefonic (...) (titular:Parlamentul României (...)), în zona (...) transmite un mesaj text tip sms către CHIRILĂ SORIN, aflat la postul telefonic (...)(titular: ASESOFT INTERNAŢIONAL SA (...)), având următorul conţinut:

„ Sa iei 50 UE ””                  Sorina Matei



Sebastian Ghiță, alături și de Adrian Chirilă, anul trecut, la un meci al Asesoft. În imagini mai apar Alexandru Iacobescu ( cămașă albă), Vlad Dumitru Iacobescu ( fratele lui Alexandru Iacobescu, în pulover galben), Gabriel Anghel, zis Ceață ( în pulover



Păvăleanu, Ponta, Cosma





Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...