EXPLOZIV/Holzindustrie în dosarul Hrebenciuc-Adam-Ilie Sârbu: “Dacă scot banii Schweighoferii ăștia, măcar 200.000 de euro”

EXPLOZIV/Holzindustrie în dosarul Hrebenciuc-Adam-Ilie Sârbu: “Dacă scot banii Schweighoferii ăștia, măcar 200.000 de euro”

Boul de Ponta a declanșat furtuna! Exact ca prostul vesel care trage o bășină de distracție și se trezește cu chiloții plini de căcat, Ponta este acum încojurat din toate părțile de dovezi clare care arată că socru-său și pesediștii din jurul lui erau cu botul în hârdăul darnic al  Schweighoferilor. Așa cum îi numește, ca un fost lăcătuș mecanic cu profesională ajuns profesor universitar de drept, fostul deputat Ion Adam. La acea dată consilier onorific al dobitocului cu care ne-a procopsit USL-ul în fruntea Guvernului. Apare ca tot mai veridică ipoteza că în ultimul timp băieții din Austria n-au mai sărit la cap, cum se spune...

O serie de date și interceptări din dosarul 278/1/2015, aflat pe rolul Curții Supreme de Justiție în care au fost trimiși în judecată 17 inculpați în legătură cu fapte de corupție legate de atribuirea unor mari suprafețe de teren forestier în județul Bacău scot la iveală legăturile dintre firma austriacă Schweighofer Holzindustrie și lideri ai PSD, unii chiar foarte apropiați la acea vreme de premierul Victor Ponta.
În dosar, firma Schweighofer Holzindustrie apare de fiecare dată menționată și introdusă în discuție de către Ioan Adam, consilier onorific la acel timp al premierului României, Victor Ponta iar într-o serie de înregistrări sunt menționate diferite sume de bani.

Potrivit documentelor aflate în dosar, înregistrările au fost făcute de Paltin Sturza și au fost realizate în luna Aprilie 2013.

Paltin Sturdza, Ioan Adam, Viorel Hrebenciuc, Andrei Hrebenciuc au fost reținuți și ulterior arestați de procurorii DNA Brașov pentru fapte de corupție în Octimbrie 2014 iar pe 22 Ianuarie 2015, alături de soția lui Ioan Adam, de șeful Romsilva, Adam Crăciunescu și de Tudor Chiuariu, au fost trimiși în judecată inclusiv pentru constituire de grup infracțional organizat așa cum puteți din cea mai autorizată sursă site-ul DNA.

În dosar apare menționat și Ilie Sârbu, socrul premierului Victor Ponta, urmărit penal încă de pe 15 Octombrie 2014 pentru infracțiunea de folosire a influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite și pentru sprijinire a unui grup infracțional organizat, speță disjunsă din dosarul cauzei.

În STENOGRAMELE de mai jos puteți citi, între alte lucruri importante, următoarele:

Ioan Adam, consilierul premierului Ponta: "Dacă scot banii ăștia Schweighoferii ăștia, măcar 200.000 de euro"

Ioan Adam, consilierul premierului Ponta: "Și 500.000 de euro să pună sau 200.000 de euro, numai să pună ceva"

Ioan Adam, consilierul premierului Ponta: "Eu sunt de acord, dar Schweighofer aici pare serios"

Ioan Adam, consilierul premierului Ponta: "Nu faceți scandal între tabere! Asta cu Schweighofer o putem bate în cuie. Dă avans!"

Ioan Adam, consilierul premierului Ponta: "Da măi, dar Schweighofer știe pădurea"

În dosarul aflat pe rolul Curții Supreme sunt incluse și interceptări în legătură cu amendamente depuse în Parlament de Tudor Chiuariu, este menționat și numele premierului Victor Ponta, dar este de câteva ori invocată de Ioan Adam și "o firmă". Influența socrului lui Victor Ponta, Ilie Sârbu pe lângă șeful Romsilva, Adam Crăciunescu, fost subordonat al său, este și ea reflectată în interceptări.

Ioan Adam, consilierul premierului Ponta: "Îi spui dom'le nu te băga cu firma că..."

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta către șeful Romsilva pe care Viorel Hrebenciuc îl voia "călcat pe cap" : "Lasă că vorbim când ne vedem"
Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

2 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

3 Gelu Tofan, „regele anvelopelor”, a murit retras în satul său natal, refuzând să lupte cu cancerul. Avea 61 de…

4 Mesaje din acestea ar trebui puse în toată țara...

5 Video viral