EXPLOZIV/„În 24 de ore fac îi fac pașaport FALS și premierului Marii Britanii”

EXPLOZIV/„În 24 de ore fac îi fac pașaport FALS și premierului Marii Britanii”

Publicatia suedeza Aftonbladet  a reusit sa realizeze un interviu cu un traficant de refugiati aflat la Atena. Jurnalistii s-au intalnit cu Abu F. in fata unei cafenele din Atena, dupa ce au pretins ca doresc pentru un sirian un pasaport norvegian fals cu numele de Lara. Documentul costa 3.500 de euro. Traficantul nu s-a aratat ingrijorat ca are de a face cu ziaristi si a fost dispus sa vorbeasca despre ocupatia sa, relatează  Aktual24.ro

„Nu fac trafic cu oameni, ii ajut, este o mare diferenta. Nu sunt traficant, familiile lor ma suna si imi cer sa ii ajut sa ajunga in Europa si asta fac. Politia nu intervine, chiar ii ajuta si ea sa ajunga in alte tari din Europa. Multi dintre politistii din Europa ii ajuta pe refugiati”, a dezvaluit Abu.

Intrebat daca 3.500 de euro nu este mult pentru refugiati, traficantul a dat un raspuns uluitor: „Anul trecut am inchiriat un avion privat care i-a transportat din Grecia in Europa. A costat 12.000 de euro. Este scump”.

„Nu castig chiar atat de multi bani. Multi traficanti castiga o multime, dar ii cheltuie prin baruri, cu dansatoare si droguri. Alti traficanti fac milioane iar apoi se duc in Suedia si Anglia si cer azil. Incep o noua viata”, a spus Abu.

El a explicat si cum se fac pasapoartele false. „Este cel mai simplu lucru din lume. As putea sa-i fac un pasaport fals in 24 de ore si premierului Marii Britanii”.

Cine le face?

Nu am idee, ei stau intr-o camera secreta, noi doar le trimitem poza. Este foarte periculos sa stii mai multe.

Sunt pasapoarte prelucrate sau sunt complet false?

Ei fac o copie, sunt artisti, completeaza cu toate informatiile de care este nevoie. Nu stiu exact cum o fac tehnic. Au un computer, daca as fi stiut v-asi fi spus, dar este secret.

Si pasapoartele sunt bune, pot sa ii pacaleasca pe politisti?

Da, deseori. Daca sunt in toane bune la aeroport. Multi ii lasa sa treaca chiar daca vad ca pasaportul este fals.

Ce se intampla cu cei pe care ii opresc la aeroport?

Ii tin vreo cinci minute dupa care ii lasa sa plece. Unii spun: „Data viitoare vino cu unul mai bun si te vom lasa sa treci”.

De unde stii asta?

Se intorc la noi si ne spun.

Din treaba asta iti castigi banii?

Am o cafenea.

Si care afacere iti aduce mai multi bani?

Ambele.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”