EXPLOZIV/În plină INVAZIE MUSULMANĂ, UE se luptă cu CINTEZOII din Malta!

EXPLOZIV/În plină INVAZIE MUSULMANĂ, UE se luptă cu CINTEZOII din Malta!

În plină criză, poate cea mai mare din istoria sa, generată de invazia musulmană, UE, prin funcționărimea sa, continuă să deschidă dosarele cu care-și justifica până acum existența. Pare incredibil, dar, după ce a terminat cu împărțirea ultimului lot de musulmani, Uniunea Europeană (UE) a depus plângere la Curtea Europeană de Justiție (CEJ) împotriva Maltei, țară acuzată că autorizează capturarea cu plasa a cintezoilor, în timpul migrării, primăvara, deasupra Mării Mediterane.

De câțiva ani, cel mai mic stat al UE este în conflict cu Bruxellesul din cauza acestei practici, considerată crudă de cei care se opun acestei metode de vânare tradiționale, cu atât mai mult cu cât păsările sunt ucise înaintea perioadei de reproducere, relatează joi AFP. 

Malta apără în schimb cu înverșunare practica incriminată, susținând că este un obicei național.

"Comisia Europeană a cerut Curții de Justiție să deschidă o procedură în contencios împotriva Maltei, ca urmare a deciziei acesteia de a autoriza vânarea cintezoilor pe teritoriul său din 2014", a declarat joi, într-un comunicat, executivul UE.

CEJ a declarat în 2009 Malta vinovată de autorizarea vânării păsărilor migratoare la întoarcerea lor din Africa, înainte ca acestea să se poată reproduce în Europa. În timp ce UE considera ilegală, într-o directivă, capturarea acestor păsări primăvara, Malta a cerut să se facă o excepție în fiecare an pentru o perioadă scurtă. În cadrul unui referendum organizat în luna aprilie a acestui an, maltezii s-au pronunțat în favoarea menținerii acestei metode tradiționale de capturare.

Comisia Europeană apreciază că excepțiile anuale de la directivă ar fi trebuit utilizate "în mod judicios, sub o supraveghere strictă și cu un număr mic de păsări". Din nefericire, nu acesta a fost cazul, potrivit Comisiei. Bruxellesul a recomandat de două ori Maltei, în octombrie 2014 și mai 2015, să respecte directivele europene, însă micul stat mediteranean a continuat să autorizeze vânarea păsărilor.




Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro