EXPLOZIV/În plină INVAZIE MUSULMANĂ, UE se luptă cu CINTEZOII din Malta!

În plină criză, poate cea mai mare din istoria sa, generată de invazia musulmană, UE, prin funcționărimea sa, continuă să deschidă dosarele cu care-și justifica până acum existența. Pare incredibil, dar, după ce a terminat cu împărțirea ultimului lot de musulmani, Uniunea Europeană (UE) a depus plângere la Curtea Europeană de Justiție (CEJ) împotriva Maltei, țară acuzată că autorizează capturarea cu plasa a cintezoilor, în timpul migrării, primăvara, deasupra Mării Mediterane.

De câțiva ani, cel mai mic stat al UE este în conflict cu Bruxellesul din cauza acestei practici, considerată crudă de cei care se opun acestei metode de vânare tradiționale, cu atât mai mult cu cât păsările sunt ucise înaintea perioadei de reproducere, relatează joi AFP. 

Malta apără în schimb cu înverșunare practica incriminată, susținând că este un obicei național.

"Comisia Europeană a cerut Curții de Justiție să deschidă o procedură în contencios împotriva Maltei, ca urmare a deciziei acesteia de a autoriza vânarea cintezoilor pe teritoriul său din 2014", a declarat joi, într-un comunicat, executivul UE.

CEJ a declarat în 2009 Malta vinovată de autorizarea vânării păsărilor migratoare la întoarcerea lor din Africa, înainte ca acestea să se poată reproduce în Europa. În timp ce UE considera ilegală, într-o directivă, capturarea acestor păsări primăvara, Malta a cerut să se facă o excepție în fiecare an pentru o perioadă scurtă. În cadrul unui referendum organizat în luna aprilie a acestui an, maltezii s-au pronunțat în favoarea menținerii acestei metode tradiționale de capturare.

Comisia Europeană apreciază că excepțiile anuale de la directivă ar fi trebuit utilizate "în mod judicios, sub o supraveghere strictă și cu un număr mic de păsări". Din nefericire, nu acesta a fost cazul, potrivit Comisiei. Bruxellesul a recomandat de două ori Maltei, în octombrie 2014 și mai 2015, să respecte directivele europene, însă micul stat mediteranean a continuat să autorizeze vânarea păsărilor.

Galerie foto și documente
Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Incredibil, în spitalul unde-a fost directoare șpăgăreasa PSD medicii trag la sorți cine să trateze pacienți c…

2 VIDEO Priviți cum este onorat şeful diviziei antiterorism din Garda Civilă din Spania, mort la 48 de ani de co…

3 Adolescentă de 16 ani, cea mai tânără victimă ucisă de coronavirus în Franţa: Avea o tuse mică, iar primele do…

4 Medic român din Elveția: Este greu să te protejezi, indiferent de țara în care ești. În Geneva nu se mai găseș…

5 Fiică de medici români infectați cu COVID-19: „Şi-au făcut rost de medicamente, din mână în mână, şi le admini…

recomandări

Te ia DNA: Mihai Mohaci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trailerul de la noul film Războiul Stelelor s-a lansat și e aici