EXPLOZIV/JUDECĂTOAREA Cristina Rotaru REFUZĂ Dosarul Penalului!

EXPLOZIV/JUDECĂTOAREA Cristina Rotaru REFUZĂ Dosarul Penalului!

Judecătoarea Cristina Rotaru de la Înalta Curte de Casație și Justiție, căreia i-a fost repartizat dosarul penalului Victor Ponta, a făcut cerere de abținere pe motiv de incompatibilitate.

Cererea sa a fost aprobata, iar dosarul va fi repartizat aleatoriu altui judecator.

"Admite declaratia de abtinere, constata incompatibilitatea si stabileste ca doamna judecator nu va participa la judecarea cauzei ce formeaza obiectul dosarului nr. 3407/1/2015 al Inaltei Curti de Casatie si Justitie", se arata in decizia instantei, citata de Agerpres.

Cristina Rotaru a facut parte din completul de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie care l-a condamnat in ianuarie 2014 pe Adrian Nastase la patru ani de inchisoare cu executare.

DNA l-a trimis in judecata pe Victor Ponta in dosarul privind contractele de consultanta de la Turceni si Rovinari. DNA il acuza pe premierul Ponta de trei infractiuni: fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata si spalarea banilor.

In acelasi dosar, DNA i-a mai trimis in judecata alaturi de Ponta pe Dan Sova, Laurentiu Ciurel (seful Complexului Oltenia) si alti doi directori de la complexul energetic. DNA a facut anuntul in timp ce premierul se afla in sedinta CSAT de la Palatul Cotroceni.

articol in curs de actualizare




Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”