EXPLOZIV/Ponta, din ce bani ai PLĂTIT articolul anti-DNA?/Hurezeanu, mânjit și el

EXPLOZIV/Ponta, din ce bani ai PLĂTIT articolul anti-DNA?/Hurezeanu, mânjit și el

Articolul anti-DNA lansat pe piața media din România de ,,cumintea'' Digi24 a stârnit și continuă să stârnească discuții și, mai ales, mari suspiciuni. Plecând de la controversatul mesaj la conținutului și terminând cu obscurele conexiuni ale autorului.

Conform surselor noastre, confirmate și de săpăturile altor jurnaliști cu conexiuni externe mai ample decât noi, articolul apărut în The New York Times sub semnătura lui Patrick Basham a fost plătit. Iar în spatele plății stau oameni din anturajul lui Victor Ponta, aflați în vizorul DNA. Din acest pachet nu lipsește nici Emil Hurezeanu. Care a avut rolul, plătit, de lansator. 

Articolul, spun aceleași surse, face parte dintr-un plan mai amplu de decredibilizare a principalului pilon anticorupție, DNA. Rolul acestui plan este de a împiedica ADÂNCIREA ȘI EXTINDEREA DISCUȚIILOR LEGATE DE CONFISCAREA EXTINSĂ A AVERILOR. Pentru că în societate, conform studiilor sociologice, există un profund vuiet care cere măsuri extreme legate de recuperarea sumelor furate de cei arestați și condamnați în urma anchetelor DNA.

La nivelul BNR există foarte multe date despre sumele fabuloase de bani vehiculate prin conturile multor politicieni, rude ale acestora sau interpuși, înainte ca Legea ANI să oblige la declararea acestora. Sau înainte ca legea să interzică politicienilor să facă afaceri. Politicieni ca Radu Berceanu, Adriean Videanu, Attila Verestoy, spre exemplu, au devenit mari oameni de afaceri din postura de privilegiată de miniștri sau parlamentari cu funcții importante în Parlamentul României.

Dar să revenim la Ponta și articolul plătit. Autorul articolului a organizat, în 2013 o întâlnire la Washington între Victor Ponta şi oficiali americani având ca subiect economia României. Astfel de demersuri se fac doar pe bani. Iar firma lui Basham este o firmă de lobby. Puțini fac legătura între recenta vizită a lui Ponta în SUA, FOARTE OBSCURĂ, și extrem de puțin mediatizată și apariția acestui articol. Aproape simultan cu chemarea la DNA a mă-sii lui Ponta. Și cu mesajul lui despre eveniment, care pare copiat din articol: CIRC. Circ mediatic...

Iată ce scria Basham înaintea vizitei lui Ponta în SUA. De care s-a ocupat.

”Pe scurt, Ponta va veni la Washington, timp în care va explica avantajele pe care le-ar avea în România unele dintre cele mai importante companii energetice americane. Ponta are dreptate când spune că România ar transmite un mesaj catastrofal, cum că nu este un partener de încredere, că ţara sa nu este deschisă către investiţii, dacă respinge proiectul Roşia Montană”, se arată într-un material publicat cu o zi in urma de Democracy Institute, la Washington, sub titlul ”Tigru balcanic sau balta din Balcani? Amenintarea de astazi la adresa viitorului economic al Romaniei’’, scria Basham în 2013.

Citând copios din New York Times, BBC şi Financial Times, dar şi din Evenimentul Zilei, studiul Democracy Institute prezintă România drept un ”Tigru balcanic”, cu perspective de creştere aproape nebănuite, îl prezintă pe Victor Ponta ca pe un ”Blair al Balcanilor”.

Dacă decidenţii sau intelighenţia americană nu ştiu prea bine cine este Victor Ponta, le transmite studiul citat. Ponta este ”Blair din Balcani”, după cu se intitulează o secţiune a materialului. ”El proclamă aşa-zisul ’Model românesc de management al crizei si reconstrucţie post-criză.’” Iar apoi materialul citează site-ul Guvernului României, unde Ponta vorbeşte despre statul social, statul de drept şi justiţie socială, care poate ar contribui la creştere economică, nu numai în România, ci în întreaga UE.

”Care este abordarea economică a lui Ponta?”, se întreabă autorul materialului. ”Planul său pentru România îl declară încrezător că ”Romania is ready for business!” Pentru asta, el susţine un model de creştere economică bazat pe ’mai multe locuri de muncă, mai puţine taxe şi mai puţină birocraţie.’ Modelul lui ’combină într-un mod fericit disciplina fiscală cu stimularea inteligentă a creşterii, atrăgând investiţii şi creând locuri de muncă, pe fondul justiţiei sociale, egalităţii şi solidarităţii.”

Şi, mai continuă autorul, ”pe scurt, viziunea sa politică se bazează pe privatizări, bugete echilibrate, disciplina cheltuielilor bugetare şi liberalizarea preţurilor. El caută să vândă pachete minoritare la companiile de stat. Logica sa este că investitorii privaţi vor îmbunătăţi managementul acestor companii şi vor oferi capital pentru modernizare. Se estimează că nişte companii de transport şi energetice mai eficiente vor aduce un procent la PIB-ul României.”

Nu-i așa că vi se par cunoscute cele de mai sus? Problema este că nici în 2013 Ponta n-a spus din ce bani s-a plătit lobby-ul făcut cu prilejul vizitei. Și nici acum. Așa cum continuă să rămână o necunoscută valoarea decontărilor către Tony Blair pentru serviciile pe care acesta le prestează pentru Jigodia Națională.


Citește și:

populare
astăzi

1 Primul drum de mare viteză care va face legătura cu Podul de la Brăila. Traseul în detaliu și ce îl diferențiază de alte proiecte

2 „Putem lansa o lovitură nucleară limitată asupra unei țări NATO fără a declanșa un război total. Americanii mint când spun că garantează protecția ali…

3 O finalistă Miss Elveția a fost sugrumată, dezmembrată și „pasată cu un blender de soțul ei”

4 „Ușa se deschide cu adevărat” / Pavel Durov a început să ofere „cheile“ Telegram serviciilor de informații franceze

5 „I-am administrat două bătăi, îi înțeleg resentimentele” / Traian Băsescu îl umilește pe Geoană în direct