EXPLOZIV/Tolontan: Raed Arafat va fi AUDIAT la DNA!

EXPLOZIV/Tolontan: Raed Arafat va fi AUDIAT la DNA!

Jurnalistul Cătălin Tolontan a declarat la B1 TV că Raed Arafat urmează să fie audiat la DNA în calitate de martor în dosarul Colectiv. 

"Am aflat de la avocați că Raed Arafat va fi chemat ca martor la DNA în Dosarul Colectiv, ca să spună de unde știa că statul nu e absolut deloc vinovat, ci doar privații, cei care au pus artifciile, cei care dețineau clubul, așa cum a declarat imediat după tragedie. A mutat atenția către o anumită zonă. Noi n-am reușit să depistăm omul sau instituția care i-a spus asta. E un mister cum de a știut atît de repede", a spus redactorul-șef al Gazetei, Cătălin Tolontan, la B1 TV.

Cătălin Tolontan a vorbit în ediția de joi a emisiunii ”XPress”, despre situația de la ISU București. Jurnalistul a dezvăluit faptul că joi a fost o ședință foarte tensionată la sediul ISU, în care pompierii au afirmat că secretarul de stat Raed Arafat i-a trădat și i-au cerut acestuia să demisioneze.

”Atunci când noi cerem perfecțiunea de la un politician, de la un ales al nostru sau de la un guvernant cred că îl împingem să ne mintă, pentru că niciun om nu e perfect. Raed Arafat nu este un om perfect. Are un ego imens, îndurerat acum pentru că se simte mințit, pentru că i-a mințit, fără voia lui, spune el, pe oameni. Dar dacă stăm să ne gândim cinstit, oamenii care construiesc sisteme de le zero au încredere în sine extrem de mare, disproporționată”, a spus Tolontan.

”Egoul său este de înțeles. Că acest ego provoacă efecte de distrugere majoră într-un sistem, sunt acuzele cărăra el le face față. Astăzi de dimineață, la ISU a fost o ședință cu scântei, pentru că Raed Arafat nu a aavut curajul să se ducă acolo, citez din pompieri. În fața a aproximativ 150 de oameni a mers doar Nicolae Cornea, inspectorul general al IGSU și subordonatul lui Raed Arafat, care s-a trezit în fața unui colectiv al pompierilor care a murmurat, a protestat și a rostit inclusiv numele lui Raed Arafat, numindu-l un om care i-a trădat. Ca să citez din nou o replică din ședința tumultoasă de la ISU, «a ajuns să ne judece un civil pe noi, militarii?». Ei așa îl văd pe Raed Arafat unii dintre ei. Alții constată că investițiile de când a venit Raed Arafat au crescut foarte mult la ISU, alții sunt că sunt foarte scumpe investițiile respective și făcute cam cu aceleași firme”, a mai spus jurnalistul.

”Dacă tu, Raed Arafat, îi acuzi pe oamenii tăi că te-au mințit, coloneii care au fost dați afară au spus «bine, considerăm că e adevărat că te consideri trădat, dar și noi, la rândul nostru am fost mințiți de alți oameni. Dacă nouă ni se aplică criteriul plecăm pentru că am mințit pe alții, fiind la rândul nostru mințiți, același criteriu i se poate aplica și lui Raed Arafat». E o logică care din punctul de vedere al oamenilor înlăturați funcționează. Astăzi lui Read Arafat, la ISU, i s-a cerut demisia de către pompierii de acolo”, a dezvăluit Cătălin Tolontan.

Acesta consideră că premierul Dacian Cioloș s-a antepronunțat atunci când a ceruit ca cai trei șefi ai ISU care au fost suspendați din funcții, sa nu mai fie primiți niciodată la ISU.

”Premierul Dacian Cioloș a făcut o eroare ieri când i-a cerut ca cei trei oameni să fie dați afară și să nu mai fie primiți niciodată la ISU. E o antepronunțare. Nu știm deocamdată care a fost vinovăția punctuală a celor trei oameni de la ISU. Cel puțin unul dintre ei nu avea nicio treabă cu avizarea și cu controlul. Era unul care se ocupa de partea de interveție și care a condus echipele de intervenție de la clubul Colectiv. El nici nu a fost la DNA. El a fost astăzi la DNA. Este vorba despre Orlando Șchiopu. Tot timpul s-a comunicat către presă că cei trei sunt audiați cu mandat. Nu e adevărat. Nu au fost aduși cu mandat. Nu erau trei, că unul era la Berlin și cei doi nu mai erau la DNA în momentul în care jurnaliștii au stat până la miezul nopții în fața instituției. Sesizez inclusiv la DNA, o accelerare”, a spus Tolontan.

”Am impresia că sistemul nu are interes în momentul acesta să îl expună pe Raed Arafat pentru că situația din România este încă extrem de volatilă la nivelul mentalului colectiv. Eu cred că oamenii care fac sondaje la SRI nu își dau seama dacă e de bine sau de rău dacă Raed Arafat ar pleca”, a mai precizta jurnalistul.

”Postacii, la Raed Arafat sunt de nivelul postacilor Elenei Udrea sau peste. Nu știu de unde îi are, nu știu cum sunt plătiți, dar sunt formidabili. Unii dintre ei sunt oameni sinceri care îl iubesc pe Raed Arafat. Dar alții sunt sigur postaci. Eu sper să nu fie plătiți pe fundații acei postaci penstru că ar fi o chestie urâtă”, a mai declarat Cătălin Tolontan.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 Ucrainenii l-au „eliberat de viață” pe instructorul super-piloților ruși

5 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...